Barnavårdscentralen Familjecentralen Bjuv

Mejerigatan 1, Bjuv

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
042-406 01 80
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider
   • Mån - Fre11:30 - 12:00
   Öppettider
   • Mån - Fre08:00 - 16:00

   Besöksadress:
   Mejerigatan 1, Bjuv
   Län, kommun:
   Skåne län, Bjuv
   Postadress:
   Barnavårdscentralen, Familjecentralen Bjuv, Mejerigatan 1, 267 34 Bjuv
   Webbplats:
   https://www.1177.se/Hitta-vard/Kontakt/?hsaid=SE162321000255-O17633

   Vägbeskrivning

   Hitta hit:

   Närmaste station är Bjuvs station

   Närmaste busshållplats är Bjuvs köpcentrum på Norra Storgatan

   När du har fått barn är du välkommen till oss. Vi ger dig stöd under ditt barns uppväxt. Du bestämmer själv hur ofta du vill träffas och vad du vill ha hjälp med. Alla besök och undersökningar är gratis.


   Hos oss arbetar sjuksköterskor och läkare som är specialistutbildade för vård av barn. Vi utför bland annat hembesök, vaccinationer och undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling fram till skolstart. Du kan även få råd och stöd om amning eller om ditt barn är sjukt.


   Vi har nära kontakt med förskolor och samarbetar med andra specialister inom barns utveckling och hälsa. Vi är en del av Familjecentralen Bjuv. Här finns personal och verksamheter för hela din familj, till exempel barnmorskemottagning, öppen förskola och social rådgivning.

   Driftsform

   Driftsform: Region

   • Till oss kommer du och ditt barn på hälsobesök enligt barnhälsovårdens nationella program. I det ingår undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling, samt vaccinationer enligt det svenska vaccinationsprogrammet.

   • Vi är en del av Familjecentralen Bjuv.

    Familjecentralen är en mötesplats för föräldrar och barn upp till sex år. Här finns barnmorskemottagning, barnavårdscentral, öppen förskola och social rådgivning.

    Information om familjecentralens utbud och aktiviteter samt gemensamma öppettider:

    Familjcentralen Bjuv

     

   • I våra föräldragrupper kan du skapa kontakter med andra föräldrar och utbyta erfarenheter. Du får bland annat lära dig om barns utveckling och behov av sömn, mat och nära relationer.

   • Att bli förälder är en stor och omvälvande förändring i livet och många känner oro eller nedstämdhet under barnets första år.

    Du kan få hjälp av mödra- och barnhälsovårdspsykologen när du har frågor om dina känslor, din föräldraroll eller ditt barns beteende och utveckling. Hit kan du också vända dig vid oförutsägbara livshändelser som påverkar dig och din familj.

   • Hos oss får du lära dig den grundläggande tekniken för att massera ditt spädbarn. Spädbarnsmassage är ett enkelt sätt att stärka kontakten mellan dig och ditt barn.

   • Om du har frågor eller vill boka en tid kan du kontakta någon av våra sjuksköterskor som är specialistutbildade i hälso- och sjukvård för barn.

   Till toppen av sidan