Barn- och ungdomspsykiatri Dalarna, Avdelning 68 Barn- och ungdomspsykiatri Falun

Psilanders väg 4, Falu lasarett

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
023-49 20 68
Öppet idag
  • Dygnet runt

Fler tider och telefonnummer

Öppettider
  • Mån - SönDygnet runt

Besöksadress:
Psilanders väg 4, Falu lasarett
Län, kommun:
Dalarnas län, Falun
Postadress:
BUP Avd 68, Falu lasarett, 791 82 Falun
Webbplats:
https://www.regiondalarna.se/

Avdelning 68 är en gemensam resurs för hela BUP Dalarna. Vi har fasta vårdplatser men även möjlighet att arbeta med familjen hemma.

Avdelningen arbetar med akuta situationer och kortare inläggningar. Fördjupad barn- och ungdomspsykiatrisk bedömning/utredning görs på öppenvårdsmottagningarna men ibland på avdelningen. En vårdnadshavare läggs in tillsammans med barnet/ungdomen och vi har kontakt med övriga familjen.

Vi samarbetar alltid med den öppenvårdsmottagning dit barnet/ungdomen hör. Vid inläggning görs en vårdplanering tillsammans med familjen. Det man kommer överens om skrivs ner i en vårdplan. När det behövs samarbetar vi också med t ex socialtjänst, barn- och ungdomsmedicin och skola. Då skrivs en samordnad individuell plan. Där gör man klart vilken hjälp som behövs från olika håll och även samordnade individuella planen följs upp för att se att det som man bestämt har gjorts.


De flesta fortsätter sin kontakt med öppenvårdsmottagningen efter utskrivning eller också hjälper avdelningen till så att man får kontakt där.

Driftsform

Driftsform: Region

Information till dig som ska besöka någon

Besöksregler

Doftfritt. Parfym, rakvatten och andra starka dofter kan vara besvärligt för en del. Undvik därför detta när du besöker oss. Du får endast röka på anvisade platser. Mobiltelefon får endast användas i blå zoner, vid osäkerhet fråga personalen.

All personal har tystnadsplikt.

Publicerad: 2020-04-09

  • Informationsfolder om dina rättigheter som patient - psykiatrin i Region Dalarna.

    Dina rättigheter som patient

Till toppen av sidan