BUP-mottagningen Laholm

Doktorsstigen 4

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.00
Tisdag08.00–16.00
Onsdag08.00–16.00
Torsdag08.00–16.00
Fredag08.00–16.00
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Besöksadress:
Doktorsstigen 4
Län, kommun:
Hallands län, Laholm
Postadress:
BUP-mottagningen Halmstad, Hallands sjukhus, 301 85 Halmstad

Välkommen till barn- och ungdomspsykiatrimottagningen, bup, i Laholm. Här tar vi emot dig som är 17 år eller yngre för bedömning, diagnostisering och behandling av psykisk ohälsa. Bup erbjuder specialpsykiatrisk vård, vilket innebär att vi tar hand om dig som behöver med hjälp än den du får via till exempel ungdomsmottagningen, vårdcentralen och elevhälsan.


För information om hur du kommer i kontakt med oss på Bup, se under rubriken "Så söker du vård hos oss".

Driftsform: Region

På vår mottagning erbjuds du utredning och/eller behandling utifrån dina behov och svårigheter. Vilken hjälp du får beror på dina behov och den medicinska bedömningen som görs på mottagningen — självklart i samråd med dig och dina föräldrar. Behandlingen du erbjuds kan till exempel bestå av familjesamtal, enskilda samtal, medicinering, gruppverksamhet och föräldrautbildning.

Om du inte redan har en pågående kontakt med bup vänder du dig i första hand till En väg in - kontaktcenter barn och ungas psykiska hälsa Halland, telefon 010 476 19 99 vid psykisk ohälsa. De ger dig råd och hjälper dig att hitta rätt. Du kan även skicka en egenremiss när du loggar in på 1177.se och väljer En väg in - kontaktcenter som finns bland "Hitta mottagningar".

Remisskrav

Ja.

Åldersregler

Vi tar emot patienter som är 17 år eller yngre.

Besök sker enligt överenskommelse med personal på BUP-mottagningen.

Till ett första samtal på BUP är det bra om du har med dig dina föräldrar. Syftet med besöket är att ta reda på om du behöver någon typ av hjälp och vart den i sådana fall bäst ges. Vid en bedömning ställs alltid många frågor om sådant som påverkar psykisk ohälsa. Vi kommer till exempel att fråga om nuvarande och tidigare familjesituation, hur du har det i skolan, om din fritid och om relationer till kompisar och andra viktiga personer i ditt liv. Vi pratar också om tankar och känslor och om hur du reagerar i olika situationer. Vi kommer också ställa frågor om tidigare och nuvarande sjukdomar och om det finns sjukdomar i familjen som kan vara bra för oss att känna till när vi gör vår bedömning.

Tanken med det första mötet på BUP är att vi har en plan för vad som kommer att hända vidare.

Om du har frågor inför ditt besök hos oss, är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi vill hjälpa dig att känna dig trygg inför dina besök på BUP.

Till toppen av sidan