BUP mottagning Örnsköldsvik

Nygatan 56 D, Örnsköldsvik

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0660-894 40
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider
   • Mån - Fre07:30 - 13:30 Tfn tid TeleQ
   Öppettider
   • Mån - Fre08:00 - 16:00

   Besöksadress:
   Nygatan 56 D, Örnsköldsvik
   Län, kommun:
   Västernorrlands län, Örnsköldsvik
   Postadress:
   Nygatan 56D, 891 89 Örnsköldsvik

   Vägbeskrivning

   Hitta hit:

   Samma byggnad som tidigare, men nya adress utifrån den nya bussgatan då Nygatan är öppnad upp igen.

   BUP står för barn- och ungdomspsykiatri. BUP kan hjälpa till vid problem som ångest, depression, ätstörning, aggressivitet, koncentrationssvårigheter eller tvångstankar.


   BUP finns till för dig som är under 18 år och för dig som är förälder eller vårdnadshavare till barn och ungdom under 18 år. Till mottagningen i Örnsköldsvik kommer barn, ungdomar och deras föräldrar huvudsakligen från Örnsköldsviks kommun samt Nordingrå, Ullånger och Vibyggerå i Kramfors kommun för bedömning.


   Ring gärna och rådgör med oss på BUP om du känner oro för ett barns eller ungdoms psykiska mående. Vi kan då hjälpa till att avgöra om problemet är sådant att BUP kan vara aktuellt eller om det finns någon annan verksamhet som kan ge det stöd som behövs.

   BUP:s uppdrag är att utreda, bedöma och behandla psykisk ohälsa av medelsvår till svår grad hos barn och ungdomar. Inom BUP arbetar läkare, psykologer, kuratorer, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och medicinska sekreterare.


   Om BUP bedömer att mellanvård behövs, bedrivs sådan verksamhet vid Sundsvalls Sjukhus. Mellanvårdsverksamheten servar hela länet.


   Heldygnsvård bedrivs i samverkan med Länsverksamheterna Barn- och ungdomsmedicin och Vuxenpsykiatri vid Sundsvalls Sjukhus.

   Driftsform

   Driftsform: Region

   Remisskrav

   Nej

   Ring 1177 för råd och stöd vid psykisk ohälsa.Om du vill ta kontakt direkt med sjukhuset gäller följande:

   Kontorstid 08:00-16:00 vänder du dig till BUP-mottagningen: 0660-894 40 Vardagar efter 16:00 och helger vänder du dig till 1177.Vi har lunch stängt mellan 12:00-13:00.Vid avbokning av tid ring TeleQ 0660-89440, eller så kan du gå in på 1177.se där du även kan göra en egenanmälan via webbformulär, ansöka om receptförnyelse samt avboka tid.

   Till toppen av sidan