Avdelning 17 Neonatal Hallands sjukhus Halmstad, Halmstad

Huvudentré, ingång 4, målpunkt J, plan 4

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

035-13 10 17

Öppet idag

  • Dygnet runt

Telefontid idag

  • Dygnet runt

Besökstid idag

  • Dygnet runt

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

  • Mån - SönDygnet runt

Öppettider

  • Mån - SönDygnet runt

Besökstider

  • Mån - SönDygnet runt
Besöksadress:
Huvudentré, ingång 4, målpunkt J, plan 4
Län, kommun:
Hallands län, Halmstad
Postadress:
Avd 17, Hallands Sjukhus Halmstad, 301 85 Halmstad

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Entré 4 huvudentren.

Följ målpunkt C, våning 4.

Bild på Avdelning 17 Neonatal Hallands sjukhus Halmstad

På neonatalavdelningen vårdas för tidigt födda och sjuka nyfödda barn med varierande vårdbehov, från lättvård till intensivvård. Avdelningen har 17 vårdplatser, 4 på intensivvårdsrum och 13 på familjerum.

Vår vårdfilosofi grundar sig i individuellt anpassad familjecentrerad vård. Det innebär att barn och föräldrar bor på enkelrum tillsammans under delar av eller hela vårdtiden. Även syskon kan få bo på familjerummet. Föräldrarna får hela tiden individuellt stöd och information kring barnets vård och behandling och vårdar sitt barn alltmer självständigt. Personalen med sin kunskap och erfarenhet finns alltid som stöd i bakgrunden.


Neonatal hemsjukvård

I slutet av vårdtiden kan många barn skrivas ut till den neonatala hemsjukvården vilket innebär att familjen vårdar sitt barn hemma. De får hembesök av en barnsjuksköterska två gånger i veckan.

Driftsform

Driftsform: Region

Information till patienter

Inom barn och ungdomssjukvården på Region Halland, arbetar vi för att bevaka och utveckla barns och ungdomars rätt inom barnsjukvården.

FN:s barnkonvention definierar barns rättigheter. För dig som är barn eller ungdom och vistas på sjukhus har NOBAB (Nordiskt nätverk för barn och ungas rätt och behov inom hälso- och sjukvård) utifrån barnkonventionen tagit fram riktlinjer för att säkra att du bemöts och vårdas på bästa sätt.

Information till dig som ska besöka någon

Besökstider

Mån - Sön Dygnet runt

Besöksregler

Anhöriga och närstående (åldersgräns 16 år) är välkomna att hälsa på familjerna under barnets vårdtid på avdelningen efter överenskommelse med ansvarig sjuksköterska. Syskon är välkomna efter att de ej varit på förskola de senaste fem dagarna.

Till toppen av sidan