Anorexienheten Länssjukhuset Ryhov

Psykiatrivägen, Jönköping, hus A6.

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–15.30
Tisdag11.30–15.30
Onsdag08.00–15.30
Torsdag08.00–15.30
Fredag08.00–15.30
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.30–16.00
Tisdag11.30–18.00
Onsdag07.30–16.00
Torsdag07.30–16.00
Fredag07.30–16.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Psykiatrivägen, Jönköping, hus A6.
Län, kommun:
Jönköpings län, Jönköping
Postadress:
Anorexienheten, Länssjukhuset Ryhov, 551 85 Jönköping

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Kör in på Ryhovsområdet via norra infarten, från samma håll som A6 köpcenter. Ta första avtagsvägen till vänster, se skylt Hus A6. Kostnadsfri besöksparkering finns utanför mottagningen, samt på andra sidan Sjukhusgatan utanför hus M4.

Närmaste busshållplats är Psykiatrivägen.

Anorexienheten är en del av barn- och ungdomspsykiatriska kliniken, Länssjukhuset Ryhov.


På anorexienheten behandlas barn och ungdomar med ätstörning av anorektisk karaktär fram till den dagen de fyller 18 år.


Anorexienheten bedriver dagvårdsverksamhet.


Anorexienheten tar emot barn och ungdomar från hela länet.


All behandling där diagnos anorexia nervosa, atypisk anorexia nervosa och viss ätstörning av restriktiv art fastställts bedrivs vid barn- och ungdomspsykiatriska klinikens anorexienhet. Enheten är en specialistenhet för barn och ungdomar till och med den dag de fyller 18 år.

Behandlingen bedrivs i två huvudspår - öppenvård och dagvård. Dagvårdsverksamheten har plats för cirka 6 patienter. Familjen är starkt involverad i behandlingen. Ungdomen vistas dagtid alla vardagar på dagvårdsenheten. Behandlingen med schemalagd mat och vila sker på motsvarande sätt i hemmet kvällar och helger. Familjen får stöd i form av familjesamtal varje vecka. All behandling bedrivs med grund i kognitiv beteendeterapi (KBT). I dagvårdsverksamheten tjänstgör sjuksköterskor med KBT-kompetens, skötare samt specialpedagog. Ett team bestående av överläkare, psykolog och kurator ansvarar tillsammans med dagvårdspersonalen för bedömning och behandling. Enheten har även tillgång till sjukgymnast samt specialpedagoger från Solåsskolan.


Behandling inom anorexienhetens ram kan också ske enbart i öppenvård. Behandling i dagvård kan föregås av öppenvårdsbehandling och avslutas i öppenvård.

Driftsform: Region

 

 

 

Åldersregler

Vi tar emot patienter som är 17 år eller yngre.

Till toppen av sidan