Centrum mot våld Umeå

Umeå kommun, Skolg 31A, Umeå

Telefonnummer:

020-41 04 20

Öppettider:

 • Mån-Fre08:00 - 17:00

Fler tider och telefonnummer

Besöksadress:
Umeå kommun, Skolg 31A, Umeå
Vägbeskrivning:
Kartan visar inte den korrekta adressen till Centrum mot våld. Behöver du komma på besök hit så sker det efter överenskommelse och då får du adressen och en vägbeskrivning.
Län, kommun:
Västerbottens län, Umeå
Postadress:
Umeå kommun, Skolgatan 31A, 90184 Umeå

Välkommen till Centrum mot våld. Här har vi följande utbud.

 • Barnahus är en trygg och barnvänlig miljö. Här får barn som misstänks vara utsatta för brott i en nära relation ett samlat stöd och skydd. Vi erbjuder krisstöd och förutsättningar för en eventuell polisanmälan, förhör och skadedokumentation. Hos oss samarbetar personal från bland annat barn- och ungdomspsykiatrin, rättsmedicin, åklagarmyndigheten, socialtjänsten och polisen.

  Misstänker du att ett barn far illa, kontakta socialtjänstens mottagningsenhet i den kommun där barnet vistas. Är det akut, ring polisen på 112.

  Vi erbjuder också enskilda krisbearbetande samtal, Trappan, till barn och unga i åldrarna 4–18 år som upplevt våld i nära relationer. Vårt syfte är att ge kunskap om vanliga reaktioner efter våld, minska skuldkänslor, förbättra självkänslan, öka tilliten till vuxna och bidra så att barnet/den unge kan lämna händelserna bakom sig.

  Kontakta Trappan på telefon 090-16 58 76, 090-16 58 84, 070-633 46 70 eller via e-post trappan@umea.se

  Länk till kommunens sida för mer info om trappan

  Våga berätta!

 • Vi erbjuder stöd till dig som är kvinna över 18 år och lever eller har levt i en relation där du har blivit hotad, förnedrad, kränkt, slagen eller illa behandlad.

  Vi erbjuder dig samtalsstöd enskilt eller i grupp. Det kan handla om krisstöd, bearbetning av våldets konsekvenser, rådgivning och stöd i kontakt med myndigheter.

  Kvinnofridsmottagningen arbetar också med information, utbildning samt konsultation till professionella.

  Du kan ringa oss på 020-410 420 och lämna meddelande om att du vill bli kontaktad. Du kan även nå oss via e-post: kvinnofrid@umea.se

  Läs mer om att bli utsatt för våld i en nära relation här

 • Om du som man har svårt att kontrollera din ilska och har använt våld mot din partner och inte vill göra det igen kan ringa 090-16 36 70 eller skicka e-post: mansmottagningen@umea.se 

  Det gäller också dig som inte har använt våld men är rädd för att det ska ske eller är orolig för att dina barn far illa.

  Här arbetar vi professionellt med mäns våld i nära relationer med syftet att våldet ska upphöra. Vi erbjuder individuella samtal eller samtal i grupp.

Centrum mot våld består av Barnahus, Kvinnofridsmottagning och Mansmottagning. Vi finns i Umeå men verkar för hela Västerbottens län.


Vi erbjuder samlade insatser till barn och kvinnor som är utsatta för våld. Vi erbjuder också samtal till män som har svårt att kontrollera sin ilska. Mansmottagningen är skild från övrig verksamhet och finns i en annan del av Umeå.


Misstänker du att ett barn är utsatt för ett brott eller far illa, kontakta polisen på 114 14 eller socialtjänstens mottagningsenhet i den kommun där barnet vistas.


Om du som kvinna har blivit utsatt för våld av en nuvarande eller tidigare partner kan du ringa 020-410 420. Numret syns inte i din samtalslista. Du kan också kontakta oss via e-post: kvinnofrid@umea.se

Du kan vara anonym.


Om du är man och har svårt att kontrollera din ilska kan du ringa

090-16 36 70 eller kontakta oss via e-post: mansmottagningen@umea.se

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region