Akut och bedömningsmottagning Umeå

Norrlands universitetssjukhus, Umeå

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
090-785 65 00
Öppet idag
 • Dygnet runt
Telefontid idag
 • Dygnet runt

Fler tider och telefonnummer

Telefontider
 • Mån - SönDygnet runt
Öppettider
 • Mån - SönDygnet runt

Besöksadress:
Norrlands universitetssjukhus, Umeå
Län, kommun:
Västerbottens län, Umeå
Postadress:
Norrlands universitetssjukhus, 90185 Umeå

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Psykiatriska kliniken, Norrlands universitetssjukhus, målpunkt F, plan 1

Mottagningens bedömningsdel har telefon 090-785 93 18.

Telefontid:

Tisdag - fredag 08.00-11.00

Variationer kan förekomma.

Patienter kan söka till den Psykiatriska akutmottagningen alla dagar mellan kl. 08.00 - 21.00. Efter kl. 21.00 hänvisas patienter att söka via Akutmottagningen, gäller alla dagar.

Bedömningsmottagningen tar emot och behandlar remisser från andra vårdgivare och egen vårdbegäran.

Driftsform

Driftsform: Region

 • Vid behov av akut psykiatrisk hjälp är du välkommen till akutmottagningen för vuxenpsykiatri, som är öppen dygnet runt för vuxna över 18 år. Personalgruppen består av läkare, sjuksköterskor, skötare och medicinska sekreterare. Har du inte möjlighet att besöka mottagningen kan du alltid ringa på telefonnummer: 090-785 65 00.


  På akutmottagningen tar vi emot dig med akut psykiatriskt tillstånd dygnet runt, det finns ingen tidsbokning eller regelrätt kösystem. Prioriteringsordningen utgår från patientens enskilda hälsotillstånd.

 • Vi vänder oss till dig som är ny inom psykiatrin som är i behov av specialist psykiatrisk vård. Vi finns även tillgängliga för dig som har avslutat din kontakt med din behandlande mottagning eller söker på nytt. Akuta remisser går direkt till psykiatriska akutmottagningen.

  Vid ett första bedömningssamtal undersöker vi vad som är grunden till dina problem och bedömer om det är inom specialistpsykiatrin du ska få hjälp.
  Om vi anser att remiss/egen vårdbegäran inte tyder på att behov av specialistpsykiatri finns, får remitterad enhet/du besked om det via remissvar eller brev. Första bedömningen kan göras av läkare, psykolog eller kurator.


  Vår personalgrupp består av läkare, sjuksköterskor, skötare, kuratorer, psykologer och medicinska sekreterare.

 • Magnetstimulering är en behandling som kan hjälpa vid en depression. Under behandlingen stimuleras hjärnan med korta pulser av ett magnetfält. Magnetstimulering kallas också för repetitiv transkraniell magnetstimulering, rTMS.

  Magnetstimulering kan erbjudas till personer med episod av medelsvår till svår depression, där annan behandling inte har varit framgångsrik.

  Du måste vara minst 18 år för att behandlas med magnetstimulering.
  Behandling med magnetstimulering ser ut att vara mindre effektivt för äldre personer. En läkare avgör om behandling är lämplig utifrån din ålder.

  Se bifogat PDF-dokument för mer information.

Till toppen av sidan