Bromma Rehab Västra

Tranebergsplan 3, 3 tr, Bromma

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–18.00
Tisdag08.00–17.00
Onsdag08.00–18.00
Torsdag08.00–17.00
Fredag08.00–16.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Tranebergsplan 3, 3 tr, Bromma
Län, kommun:
Stockholms län, Stockholm
Postadress:
Tranebergsplan 3, 3 tr, 167 44 Bromma
Webbplats:
https://www.rehab.regionstockholm.se/hitta-rehab/bromma/

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Tunnelbana eller tvärbana till Alvik, därifrån gångavstånd till mottagningen. Buss 112 och 114.

Hitta på plats:

Besök till mottagning; Gå in ingång 3 bredvid ögonkliniken, därefter hiss/trapp till plan 3, anmäl dig i receptionen eller sätt dig ned i väntrummet.

OBS! Besök till arbetsterapeut Maria Gedde samt lymfterapeut Ylva Robertsson sker på adress Tranebergsplan 1, dvs ingång 1, bredvid apoteket och sedan trapp/hiss till plan 1, vänta i väntrummet där.

Här arbetar arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, dietist och kiropraktor.


Vi är en regiondriven rehabmottagning som erbjuder behandling för patienter i alla åldrar på mottagningen och i hemmet.

Vi gör en individuell bedömning och behandlingsplan. Vid behov samarbetar vi i team för att du ska få bästa möjliga rehabilitering. Vi kan bl.a. erbjuda träning/behandling individuellt eller i grupp.


Vi erbjuder även hemrehabilitering, bassängträning och lymfterapi samt patientutbildning som ex. artrosskola, KOL-skola och IBS-skola. Vi har höft/knägrupp och medicinsk yoga i grupp.

Vid behov av utprovning/hyra av hjälpmedel och/eller bostadsanpassning, kontakta arbetsterapeut.


Ingen remiss behövs.

Driftsform: Region

Primärvårdsrehabilitering är till för dig med nedsatt funktionsförmåga eller aktivitetsbegränsning till följd av sjukdom eller skada. Alla åldrar tas emot och det behövs ingen remiss.

Hembesök och hemrehabilitering för patienter som skrivs ut från slutenvården prioriteras.

 • Arbetsterapeuten kartlägger aktivitets- och funktionsförmåga hos personer som på grund av sjukdom eller skada har svårt att klara sin personliga vård eller delta i vardagens aktiviteter. Arbetsterapeuten kan också prova ut olika fysiska och kognitiva hjälpmedel, bedöma om bostaden behöver anpassas och utfärda intyg till ansökan om bostadsanpassningsbidrag.

 • Behandling av lymfödem innebär olika typer av kompressionsbehandling, till exempel med stödförband och specialbeställd kompressionsstrumpa. Handledning i rörelsebehandling, egenvård och nödvändig hudvård ingår också. Manuellt lymfdränage kan vid behov ges som tilläggsbehandling. 

 • Rehabilitering i bassäng kan vara en effektiv och skonsam träningsform vid nedsatt rörelseförmåga och smärta. Lederna avlastas samtidigt som vattnets motstånd ger styrketräning. För den som har svårt att klara träning på land kan ibland träning i vatten fungera bättre. 

 • Dietisten bedömer och behandlar kost- och nutritionsrelaterade sjukdomar eller tillstånd. Det kan till exempel vara aktuellt vid diabetes, mag- och tarmproblem och undernäring. Dietisten kan också förskriva speciallivsmedel och nutritionsprodukter.

 • Fysioterapeuten undersöker, bedömer och behandlar sjukdomar och skador inom rörelsesystemet och har även kompetens inom neurologiska sjukdomar, äldres hälsa, mental hälsa, smärtrehabilitering mm. Fysioterapi syftar till att återvinna eller bibehålla optimal rörelse- och funktionsförmåga hos personer som drabbats av sjukdom eller skada.

 • Hemrehabilitering innebär rehabilitering i patientens hem- och närmiljö.  Målet med rehabiliteringen är att göra vardagen så självständig och trygg som möjligt.

  Arbetsterapeut, fysioterapeut och dietist arbetar ofta i team tillsammans med patienten för att få en helhetsbild av tillvaron. Arbetsterapeuten och fysioterapeuten kan prova ut olika hjälpmedel, bedöma om bostaden behöver anpassas och utfärda intyg till ansökan om bostadsanpassningsbidrag. Dietisten kan tillhandahålla stöd kring mat och måltider för att förbättra förutsättningar för tillfrisknande och rehabilitering.

 • Om du har en funktionsnedsättning eller råkat ut för en skada kan hjälpmedel öka dina möjligheter att leva ett aktivt och självständigt liv. Behovet av hjälpmedel bedöms utifrån din situation och regionens regler för förskrivning.  
  Hjälpmedel - 1177  
   

 • Kiropraktorn undersöker, bedömer och behandlar besvär i framför allt rygg, nacke och axlar. Behandlingen är inriktad på att lindra smärta och stelhet och få en bra funktion i muskler och leder. Olika manuella behandlingsmetoder kombineras med rådgivning och träningsprogram.

 • Primärvårdsrehabiliteringar erbjuder patientutbildningar och grupper, det kan till exempel vara artrosskola, smärtskola, KOL-skola och balans- och styrketräning i grupp.

Åldersregler

Vi tar emot patienter i alla åldrar.

Till toppen av sidan