Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.00
Tisdag08.00–16.00
Onsdag08.00–16.00
Torsdag08.00–14.30
Fredag08.00–16.00
LördagStängt
SöndagStängt

Län, kommun:
Skåne län
Postadress:
Region Skåne, Verksamhetsområde Hjälpmedel, 205 25 Malmö
Webbplats:
https://vard.skane.se/habilitering-och-hjalpmedel/hjalpmedel/

Vi hjälper dig att få svar på frågor om dina beställningar och dina leveranser av speciallivsmedel, hjälpmedel vid inkontinens eller hjälpmedel för behandling av diabetes.


Behöver du förnya ditt recept på hjälpmedel? Då kontaktar du den som skrev ut ditt hjälpmedel senast.


Vi svarar också på dina frågor om bidrag för glasögon och hjälper dig att anmäla om du har ett rörelsehjälpmedel som behöver repareras.


Använd våra e-tjänster eller ring till oss.

Driftsform: Region

Ta reda på mer om hur du beställer dina produkter på 1177 eller hur vi hjälper dig med ditt rörelsehjälpmedel. Du kan också läsa våra knappval så du kan förbereda dig före samtalet. 

 • Det finns olika typer av avgifter, bidrag och rekvisitioner för hjälpmedel.  Kontakta din förskrivare för att få mer information.

  Hur mycket du får betala i avgift för speciallivsmedel  som till exempel näringsdrycker och glutenfria produkter beror bland annat på din ålder, hur mycket och vilken typ av produkter som skrivs ut. Din vårdgivare kan informera om detaljer. Avgiften ingår inte i högkostnadsskyddet för läkemedel. I januari månad höjdes avgifterna för speciallivsmedel. 

  Avgifter för hjälpmedel och speciallivsmedel

 • För att beställa utskrivna produkter och hjälpmedel som du har fått på recept kan du använda e-tjänsten Beställ utskrivna produkter. Det kan till exempel vara hjälpmedel vid inkontinens och diabetes eller specialmat som näringsdrycker och glutenfria produkter. Logga in direkt till Beställ utskrivna produkter.

  Om du behöver förnya ditt recept ska du kontakta den mottagning som skrev ut ditt hjälpmedel senast. När du letar upp mottagningen så kan du välja att  beställa direkt via tjänsten Förnya recept. 

  Du som är vårdnadshavare för barn under 13 år loggar in på 1177.se och väljer först att agera ombud för ditt barn. Därefter väljer du Övriga tjänster. Under rubriken Hjälpmedel hittar du e-tjänsten Beställ förskrivna förbrukningsprodukter. (Samma tjänst som Beställ utskrivna produkter). Du som är mellan 13 och 18 år loggar direkt in i e-tjänsten Beställ utskrivna produkter. 

   

  Hjälpmedel som Region Skåne ansvarar för

  Att få hjälpmedel

  Att få hjälpmedel vid inkontinens

  Beställ hjälpmedel för behandling av diabetes i Skåne

  Beställ speciallivsmedel i Skåne

  Beställ glutenfria produkter till barn och unga i Skåne

 • Huvudmeny
  Välkommen till kundservice hjälpmedel Skåne.

  For information in english press 9.

  Du kommer nu att få fem val. 

  1. Behöver du hjälp med att beställa utskrivna produkter eller har frågor om leverans?Tryck 1.
  2. Behöver du hjälp att anmäla fel, på till exempel elrullstol? Eller har du frågor om andra hjälpmedel? Tryck 2.
  3. Har du frågor om glasögonbidrag? Tryck 3.
  4. Har du frågor om en faktura? Tryck 4.
   Undermeny 
   1. Gäller din faktura speciallivsmedel? Tryck 1.
   2. För övriga fakturafrågor – tryck 2.
  5. Är du vårdpersonal? Tryck 5.
   Undermeny 
   1. Behöver du hjälp med att beställa eller förskriva produkter eller inloggning i Sesam LMN? Tryck 1.
   2. Gäller det WebSesam eller Visma WebSesam? Tryck 2.
   3. Söker du någon inom hjälpmedelsorganisationen? Tryck 3.

   

  Vill du höra valen igen? Tryck stjärna* Om du inte gör något val, vänta kvar så svarar vi så snart vi kan.

 • Har du gjort en beställning av till exempel hjälpmedel vid inkontinens och diabetes eller specialmat som näringsdrycker och glutenfria produkter? Det tar cirka fem arbetsdagar innan du får produkterna. Om du har lantbrevbärare tar det ytterligare någon dag. Ibland kan det hända att leverantören inte har din produkt på plats och då kan det dröja lite längre.  Om det har gått några dagar längre än fem dagar kontakta oss på kundservice genom att  logga in på tjänsten Kontakta oss eller ring oss. 

 • Om ditt hjälpmedel går sönder eller slutar att fungera behöver det repareras. I Skåne är det både Region Skåne och kommunerna som reparerar och servar hjälpmedel. Vem som gör vad beror på hur gammal du är. Du som är under 20 år ska alltid vända dig till Region Skåne. Därefter är det antingen Region Skåne eller din kommun som hjälper dig. Om du behöver justera ditt hjälpmedel så det passar dig bättre ska du kontakta din förskrivare. 

  Hjälpmedel som Region Skåne ansvarar för 

  Service och reparation av hjälpmedel i Skåne

  Logga in i e-tjänsten Anmäl fel på hjälpmedel

 • Vill du beställa en produkt eller ett hjälpmedel men vet inte om du har ett recept? Det kan till exempel vara en glutenfri produkt eller ett diabeteshjälpmedel. Kontrollera om du kan beställa genom att logga in i tjänsten Beställ utskrivna produkter. Om ditt recept är klart ser du dina produkter eller hjälpmedel och kan beställa direkt.

  Om det är till ditt barn som är under 13 år loggar du in på 1177.se och väljer först att agera ombud för ditt barn. Därefter väljer du Övriga tjänster. Under rubriken Hjälpmedel hittar du e-tjänsten Beställ förskrivna förbrukningsprodukter. (Samma tjänst som Beställ utskrivna produkter). Du som är mellan 13 och 18 år loggar direkt in i e-tjänsten Beställ utskrivna produkter. 

  Finns det inte några produkter när du är inne i tjänsten så är det inte upplagt av mottagningen ännu eller så behöver du förnya ditt recept. Kontakta den mottagning som skrev ut ditt hjälpmedel senast. När du letar upp mottagningen så kan du välja att  beställa direkt via tjänsten Förnya recept. 

Till toppen av sidan