1177

Kolla vilket tryck!

Under maj månad kan du mäta blodtrycket på flera platser i Skåne. Många som har för högt blodtryck känner inte av det. Det enda sättet att veta säkert är att mäta det.

Aktuella artiklar

Sök vård digitalt hos barnmorskan

I 1177 direkt får du en bedömning av dina symtom och möjlighet att chatta med en barnmorska. Du guidas vidare i vården när det behövs.

Ta kontroll över pollenallergin

Du kan minska dina besvär och få kontroll över din allergi genom att lära dig känna igen symtomen och medicinera rätt. Följ pollenprognoserna, för dagbok och medicinera rätt så kan du må bättre under hela pollensäsongen.

Bör du vaccinera dig mot TBE?

Du bör vaccinera dig mot TBE om du bor eller vistas mycket i ett område med en högre risk för TBE. Det finns vissa såna områden i Skåne. Läs om vilka områden det gäller och hur du vaccinerar dig.

Vaccinera dig mot HPV

Är du kvinna och född mellan 1994 och 1999? Då kan du vaccinera dig mot HPV gratis. Genom att vaccinera dig skyddar du dig själv och bidrar till att vi tillsammans kan utrota livmoderhalscancer.

Aktuella artiklar

Hjälp och stöd om du är nedstämd

Det finns många olika anledningar till att känna sig ledsen, orolig eller stressad. Läs om vad du kan göra själv för att må bättre och när du ska söka vård.

Borsta tänderna på barn

En gnutta tålamod kan vara bra att ta med in i badrummet. Här hittar du fler tips för att hålla tänderna rena.

Är du förkyld?

En förkylning brukar gå över av sig själv, men det finns saker du kan göra för att lindra symtomen.

Till toppen av sidan