Aktuellt i Blekinge

Självincheckning vid centralkassorna

Innehållet gäller Blekinge

Sedan en tid tillbaka finns det möjlighet till självincheckning vid centralkassorna i Karlskrona och Karlshamn. Det innebär att du som patient själv kan checka in ditt vårdbesök via en självincheckningsterminal.

Om du har en bokad tid kan du registrera din ankomst genom att knappa in ditt personnummer i självincheckningsterminalen. Därefter kan du gå direkt till ditt bokade besök, utan att behöva anmäla dig i kassan.

Faktura skickas i efterhand

Det går inte att betala för sitt besök i självincheckningsterminalen. Om du har ett avgiftsbelagt besök och checkar in via terminalen, kommer du att få en faktura skickad till dig i efterhand. Om du hellre vill betala på plats är du välkommen att registrera dig i en bemannad kassa i stället.

Centralkassans medarbetare hjälper dig

Om du inte vill eller kan checka in själv kommer du även fortsättningsvis att kunna registrera dig centralkassan. Centralkassans medarbetare kan också hjälpa dig vid självincheckningsterminalen.  

Har öppnat en informationsdisk

Under hösten har centralkassan i Karlskrona även öppnat en informationsdisk i en av luckorna. Hit kan du vända dig för att få svar på enklare frågor eller för att få hjälp med vägbeskrivning. Du behöver inte ta en kölapp för att få hjälp här.

Informationsdisken är öppen måndag–torsdag klockan 07.00–15.30 samt fredagar klockan 07.00–14.00. Det är lunchstängt mellan klockan 11.30 och 12.00.  

Till toppen av sidan