Cancer

Fakta om cancer

Här kan du läsa mer om hur cancer uppstår, om symtom och om tumörer som inte är cancer.

Innehåll - Fakta om cancer

Visa innehåll som:
 • Ärftligt ökad risk för cancer

  En del personer har en ärftligt ökad risk att få cancer. Det betyder att risken är medfödd, men det är inte säkert att cancer uppstår. Det finns hjälp som minskar risken, eller upptäcker tidigt om du håller på att bli sjuk. Först behövs en utredning.

 • Tumörer och andra utväxter

  Det finns många olika tumörer som inte är cancer. De kallas godartade. Ibland kan de ändå orsaka besvär men för det mesta behövs ingen behandling.

 • Vanliga frågor om cancer

  Cancer kan ibland vara svårt att upptäcka tidigt. Men det finns några symtom som det är bra att ha extra koll på, även om de kan bero på något annat än cancer.

 • Vad är cancer?

  Cancer kan uppstå om celler någonstans i kroppen slutar att fungera som de ska men fortsätter att föröka sig. Celler kan sluta fungera av olika orsaker.

mer på 1177.se

Strålbehandling

Strålbehandling är en av de vanligaste behandlingarna vid cancer. Behandlingen känns inte men efter ett tag kan man få biverkningar.

Behandling med cytostatika vid cancer

Cytostatika är en grupp läkemedel som främst används mot olika cancersjukdomar.

Undersökning & behandling

Här kan du läsa om hur olika undersökningar och behandlingar går till. Du får också veta hur du kan må efteråt. Det finns information om olika sorters läkemedel och om hur det går till att få ett hjälpmedel.

Till toppen av sidan