Liv & hälsa

Reseråd och vaccinationer

Här kan du läsa mer om allmänna råd inför resan, information om sjukdomar och vilka vaccinationer som kan behövas.

Innehåll - Reseråd och vaccinationer

Visa innehåll som:
  • Allmänna reseråd

    Kan jag flyga när jag är gravid, hur skyddar man små barn mot solen och vad kan vara bra att ha med på resan om jag blir sjuk? Det och mycket annat kan du läsa om här.

  • Vaccinationer inför resan

    Hur smittar gula febern, går det att vaccineras mot rabies och hur går en vaccination mot difteri till? Här finns råd om de vaccinationer som kan behövas inför resan.

Mer på 1177.se

Resa med läkemedel

Det är bra att veta vilka regler som gäller om du bor i Sverige och behöver ta med läkemedel när du ska resa utomlands. Detsamma gäller om du kommer till Sverige med läkemedel som du har köpt utomlands.

ICE – nödnummer till närstående i mobilen

Sjukvårdspersonal kan snabbt behöva komma i kontakt med dina närstående, till exempel vid olyckor eller om du hastigt blir sjuk. Spara därför telefonnummer till närstående i mobilen och döp kontakterna till ICE.

Vård utomlands

Om du blir sjuk och behöver vård i ett land utanför Sverige gäller olika regler beroende på vilket land du är i och hur snabbt du behöver få vård.

Sol och värme

Här kan du läsa mer om sol och värme. Du får råd om hur du kan skydda dig mot solens skadliga strålning. Du får veta hur du kan fortsätta att må bra även om det är mycket varmt väder. Du får också veta hur du kan få hjälp om du behöver.

Till toppen av sidan