Vuxenpsykiatrimottagning LARO Matris Malmö

Drottninggatan 1 G, Malmö

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer:

040-33 13 48

Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Drop-in-tid idag

   Stängt

    Fler tider och telefonnummer

    Telefontider

    • Mån-Ons08:00 - 17:00
    • Tor08:00 - 18:00
    • Fre08:00 - 16:30

    Öppettider:

    • Mån-Ons08:00 - 17:00
    • Tor08:00 - 18:00
    • Fre08:00 - 13:00
    • Lör-Sön09:30 - 12:30

    Drop-in-tider:

    • Mån-Tor15:00 - 16:00
    • Mån-Fre09:00 - 11:00
    Besöksadress:
    Drottninggatan 1 G, Malmö
    Län, kommun:
    Skåne län, Malmö
    Postadress:
    Beroendecentrum Malmö, LARO Matris, Drottninggatan 1 G, 205 02 Malmö
    Webbplats:
    http://vard.skane.se/psykiatri-skane/mottagningar-och-avdelningar/vuxenpsykiatrimottagning-laro-matris-malmo/

    Vägbeskrivning

    Hitta hit:

    Du kan åka stadsbuss till hållplats Värnhem alternativt hållplats Slussen.

    Vid en LARO-mottagning erbjuds du som är beroende av opiater/heroin läkemedelsassisterad behandling med buprenorfin eller metadon. Läkemedelsassisterad behandling bygger på frivillighet. 

    Efter avgiftning får du buprenorfin eller metadon enligt ett upptrappningsschema. Den medicinska delen kompletteras med samtal, stöd och rådgivning.

    LARO-behandlingen följer Socialstyrelsens föreskrifter och råd.

    • För att tillgodose god och säker vård arbetar mottagningen enligt MATRIS-modellen, vilket möjliggör säker och effektiv utredning/bedömning samt möjliggör rätt vård i rätt tid.

     Intagning till LARO-mottagningen på Drottninggatan regleras av Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om läkemedelsassisterad behandling vid opiatberoende (2009:27):

     I den mån det är möjligt görs bedömning av psykisk ohälsa/funktionsnedsättning vid bedömningssamtal/behandlingsstart. Utvärdering och uppföljning, när medicinsk stabilitet etablerats, sker sedan löpande under patientens rehabilitering. Samverkan sker med socialtjänst, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen utifrån patientens önskemål och behov.

     I de fall patienten inte uppfyller intagningskriterier för en läkemedelsassisterad rehabilitering enligt SOSFS 2009:27, alternativt att andra kontraindikationer föreligger för inskrivning i programmet vid bedömningstillfället, hänvisas patienten alltid till andra vårdgivare.

    • Vid mottagningen jobbar specialistläkare, sjuksköterskor, skötare, kurator, psykolog och medicinsk sekreterare samt en brukarspecialist vissa dagar i veckan.

    Till oss kommer du som har ett beroende av opioider och som behöver psykiatrisk specialistvård. Här kan du få läkemedelsassisterad behandling med metadon och buprenorfin.

    Helgmottagningen är gemensam för Beroendecentrums LARO-mottagningar. Öppet under helger och röda dagar på Hasselgatan 6, plan 1.

    Driftsform

    Driftsform: Landsting/Region