Vuxenhabilitering Huddinge, Danderyds Sjukhus AB

Blickagången 6D, Novumhuset, Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, Huddinge

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.00
TisdagStängt
Onsdag08.00–16.00
TorsdagStängt
Fredag08.00–15.00
LördagStängt
SöndagStängt
Avbokning
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
MåndagDygnet runt
TisdagDygnet runt
OnsdagDygnet runt
TorsdagDygnet runt
FredagDygnet runt
LördagDygnet runt
SöndagDygnet runt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.00
Tisdag08.00–16.00
Onsdag08.00–16.00
Torsdag08.00–16.00
Fredag08.00–16.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Blickagången 6D, Novumhuset, Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, Huddinge
Län, kommun:
Stockholms län, Huddinge
Postadress:
Rehabiliteringsmedicinska, Universitetskliniken Sthlm, Karolinska sjh Huddinge, Novumhuset plan 5, Blickagången 6D, 141 86 STOCKHOLM
Webbplats:
https://www.ds.se/patient-och-narstaende/mottagningar-och-avdelningar/vuxenhabilitering-huddinge/

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Pendeltåg till Flemingsbergs station därefter ca 15 min gångväg, följ skyltning mot Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. Buss till hållplats Huddinge sjukhus. Åker du färdtjänst beställ denna till Huvudentrén Huddinge Sjukhus.

Hitta på plats:

Från huvudentrén följer du Blickagången i riktning mot Novum. Efter cirka 150-200 meter finns Rehabiliteringsmedicinska mottagning på vänster sida.

Vi är en högspecialiserad enhet som tar emot dig som är över 18 år och har en medfödd eller tidigt förvärvad funktionsnedsättning i form av rörelsehinder samt i behov av en teambedömning. Habiliteringen är till stor del konsultativ och syftar till att patienten ska få kunskap, strategier och hjälpmedel för att bättre hantera sin vardag. Vid nybesök görs en kartläggning av aktuell situation och vid behov planeras för teambedömning under vilken du har kontakt med alla professioner i teamet. Efter genomförd bedömning görs en individuell planering där eventuella insatser i vissa fall förmedlas via vår enhet och i andra fall via andra aktörer, det varierar från fall till fall.

För en del diagnosgrupper erbjuder vi återkommande teambedömningar, för närvarande gäller det patienter med Duchennes och Beckers muskeldystrofi.

I den utsträckning våra resurser medger kan vi utfärda de mer omfattande medicinska intyg som kan behövas relaterat till funktionsnedsättning (exvis för ansökan om assistans-, merkostnads-, aktivitets- och sjukersättning).

Verksamheten är öppen med de anpassningar som krävs för att uppfylla Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vuxenhabilitering träffar många patienter med flera riskfaktorer. Här görs en individuell bedömning kring vilka insatser som kan ske på plats och vilka som måste ske på distans via telefon eller appen Alltid öppet. Vi som arbetar här är ett team bestående av läkare, arbetsterapeut, dietist, kurator, logoped, psykolog, fysioterapeut och medicinsk sekreterare.

Driftsform: Region

Remisskrav

De flesta kommer i kontakt med oss via remittering från Habilitering och hälsa, neurolog eller primärvård. Du kan också själv höra av dig till mottagningen, då upprättas en så kallad egenremiss. Alla remisser granskas av remissgrupp. Vi återkopplar därefter huruvida behoven bedöms vara av den karaktären att du behöver komma hit eller om vi bedömer att behoven ska kunna tillgodoses inom Habilitering och hälsa och/eller primärvård. Kvalitetsgranskad: För att garantera att vår verksamhet håller hög kvalitet, granskas vi regelbundet av Commision on Accreditation of Rehabilitation Facilities, CARF.

Åldersregler

Vi tar emot patienter som är 18 år eller äldre.

Vi har som regel att inte diskutera patientärenden via e-post, då vi inte kan garantera skyddet av personuppgifter. Vid kontakt med vår mottagning behöver du använda e-tjänsten. Ska du exempelvis förnya hjälpmedel, boka en tid, beställa en journalkopia eller lämna synpunkter på vården? Använd e-tjänsten! Vuxenhabilitering Huddinge

Till toppen av sidan