Vrinnevisjukhuset i Norrköping, Norrköping

Gamla Övägen 25, Norrköping

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
010-103 00 00
Öppet idag

Stängt

  Fler tider och telefonnummer

  Öppettider
  • Mån - Fre06:30 - 19:30
  • Lör - Sön08:00 - 19:30

  Besöksadress:
  Gamla Övägen 25, Norrköping
  Län, kommun:
  Östergötlands län, Norrköping
  Postadress:
  601 82 Norrköping
  Webbplats:
  http://www.regionostergotland.se/vin/

  Vrinnevisjukhuset i Norrköping (ViN) är ett länssjukhus för östra Östergötlands cirka 170 000 invånare. Sjukhuset samverkar med övriga sjukhus inom Region Östergötland, med länsdelens vårdcentraler samt med den Medicinska fakulteten vid Linköpings universitet.


  Sjukhuset har omkring 310 vårdplatser och cirka 2 200 anställda. Vrinnevisjukhuset erbjuder en modern diagnostik, säker vård och behandling. Akut svårt sjuka och skadade får en snabb och kvalificerad medicinsk hjälp dygnet runt.


  Under flera år pågår en stor om- och nybyggnation av Vrinnevisjukhuset. Sjukhuset ska bli ett modernt och flexibelt akutsjukhus vars verksamheter alltid har patientens bästa i fokus. Lokalerna ska underlätta ett trygg och säker vård. År 2020 ska det nya Vrinnevisjukhuset vara klart.

  Driftsform

  Driftsform: Region

  Publicerad: 2022-11-23

  Det pågår om- och nybyggnationer på Vrinnevisjukhuset. Det innebär att det kan förekomma buller, störningar och att det kan vara svårt att ta sig fram på vissa ställen.

  Tänk på att vara ute i god tid till ditt besök. Var noga med att läsa på din kallelse vart du ska, din mottagning kan ha flyttat till nya lokaler på sjukhuset.

  Läs mer om Vrinnevisjukhusets om- och tillbyggnad >>

   

  Välkommen till Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Här hittar du information om den service som finns på sjukhuset för dig som patient, anhörig eller besökare.

  • Anmälan och betalning till besök på sjukhuset sker på olika sätt, antingen i receptionen i huvudentrén eller på aktuell mottagning eller klinik. Se informationen i din kallelse.

   För vissa besök kan du själv anmäla dig och betala avgiften i en självbetjäningsterminal som finns i huvudentrén och i Blå porten. Du kan använda självbetjäningen med ditt personnummer.

  • Apotek finns i huvudentrén.

   Öppettider:
   Måndag - fredag 08.00 - 17.30

   Telefon: 0771-450 450

  • Många sjukhusavdelningar har fria besökstider till patienterna. Ibland kan antalet besökande behöva begränsas, exempelvis på grund av smittrisk eller för att skapa en lugn miljö för patienterna.

   En del vårdavdelningar har bestämda besökstider. Hur besökstiderna ser ut beror på vilken slags vård som bedrivs på avdelningen.

   Om du vill veta besökstiderna till en viss sjukhusavdelning kan du söka upp avdelningens sida här på 1177.se. Saknas information om besökstider på avdelningens sida, kan du ta kontakt med avdelningen via telefonnumret som alltid finns angivet på sidan.

  • Från Resecentrum till Vrinnevisjukhuset går tätortsbuss nummer 12, 13 och 20 samt landsbygdsbuss 457.

   För mer information om tider, turer och biljetter, se Östgötatrafikens webbplats >>>

  • Lindahls konditori
   Fikabröd, smörgåsar, luncher
   Finns i huvudentrén. 

   Öppettider:
   Måndag-fredag 08.00 - 18.00
   Lördag och söndag 10.00 - 16.00

   Telefon: 011-26 00 76

    

   Pressbyrån
   Finns i huvudentrén.

   Öppettider:
   Måndag-fredag 07.00 - 19.30
   Lördag, söndag och helgdagar 10.00 - 18.00

   Telefon: 011-26 00 00 

    

   Restaurang Vindruvan 
   Lunchservering
   Finns på våning 1 ovanför huvudentrén.

   Resturang vindruvan är under ombyggnad tom årsskiftet. Färdig matlåda finns att köpa brevid receptionen.

    

   Varuautomat finns inne på akutmottagningen, samt utanför BB (vid bokstaven F, plan 2).

  • Luftpump för att pumpa däck till cyklar, barnvagnar och rullstolar finns utanför entrén Blå porten.

  • Det finns en reception i huvudentrén på sjukhuset. Här får du hjälp med vägbeskrivning och information om var du ska anmäla och betala för ditt besök. Du kan också få information om bland annat avgifter, högkostnadsskydd, frikort, besökstider och service på sjukhuset.

   Anmälan och betalning för vissa besök sker vid receptionen i huvudentrén. Se information i din kallelse.

   Öppettider:
   Måndag - torsdag 07.00-16.30
    
   Telefonnummer: 010-104 03 61 

  • Det finns ett fritt trådlöst gästnät (wifi) för patienter och besökare på sjukhuset. Anslut mot nätverket *Region-guest på din telefon, läsplatta eller dator. Därefter öppnas en webbläsare och du kommer automatiskt till en sida där du godkänner regionens internetvillkor och kan ansluta till internet.

  • På sjukhuset går omsorgen om våra patienter alltid i första hand. Därför ber vi dig att respektera de ordningsregler som finns för bland annat öppettider, besök, mobiltelefoni med mera. Sjukhusområdet är helt rökfritt.

   Ordningsregler för Vrinnevisjukhuset

  • På sjukhusområdet i Norrköping finns en markparkering för patienter och besökande vid huvudentrén. 

   Parkeringsavgift:
   10 kronor för tre timmar, därefter 6 kronor/timme mellan klockan 08.00-22.00 
   1 krona/timme mellan klockan 22.00-08.00

   Du kan betala med betalkort eller mynt i parkeringsautomaterna. Du kan också betala via sms eller app. Information finns i anslutning till parkeringen.

   Information om kontrollavgifter

  • På sjukhusområdet finns reserverade platser för dig med parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Platserna ligger nära sjukhusbyggnadernas ingångar och är uppmärkta med skyltar och vägmärken. Här parkerar du gratis.

  • Intill huvudentrén finns en av- och påstigningszon där du får stå 15 minuter om du ska hämta eller lämna någon på sjukhuset. I receptionen finns rullstolar att låna för den som har rörelsesvårigheter.

  • På Vrinnevisjukhuset finns Rödakorsvärdar som kan hjälpa dig som patient eller besökare tillrätta i sjukhuset. Värdarna kan hjälpa till med praktiska saker som en anhörig eller vän skulle ha gjort. Ett sjukhusbesök kan kännas ovant och skrämmande, en obekant plats som är lätt att tappa bort sig i, därför finns Rödakorsvärdar på många sjukhus i Sverige, så även på Vrinnevisjukhuset.

  • På sjukhuset finns företrädare för olika trossamfund som erbjuder andlig vård som ett komplement till övriga vårdgivare. Den andliga vården finns till för patienter, anhöriga och personal oavsett om man har en tro eller inte. Stödet kan bestå av samtal, krishantering och ceremonier som exempelvis bön, riter vid avsked eller dop. Alla medarbetare inom andlig vård har tystnadsplikt och för inga journaler.

   Personalen på avdelningen kan hjälpa till med kontakter inom andlig vård. Du kan också själv vända dig direkt till Sjukhuskyrkan, som även kan förmedla kontakter till företrädare inom andra samfund och religioner.

   Sjukhuskyrkans expedition ligger vid ingång 10 (via målpunkt B).

   Mer information finns på Sjukhuskyrkans webbplats

  • I huvudentrén och i Blå porten finns självbetjäningsterminaler. Här kan du själv anmäla ditt besök och betala avgiften innan du går till mottagningen. Självbetjäning fungerar bara för vissa besök. Du kan använda självbetjäningen med ditt personnummer.

  • Telefon med direktkoppling till färdtjänst, sjukresor och taxi finns i huvudentrén samt vid Blå porten.

   Utanför huvudentrén finns en väntplats för taxibilar.

  Till toppen av sidan