Vårdcentral Smedjebacken

Bergslagsvägen 15, Smedjebacken

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0240-49 58 00
Öppet idag
 • 08:00 - 17:00
Telefontid idag
 • 06:30 - 16:00

Fler tider och telefonnummer

Telefontider
 • Mån - Fre06:30 - 16:00
Öppettider
 • Mån - Fre08:00 - 17:00

Besöksadress:
Bergslagsvägen 15, Smedjebacken
Län, kommun:
Dalarnas län, Smedjebacken
Postadress:
Box 28, 777 21 Smedjebacken

Till oss kan du vända dig med frågor och problem som rör din hälsa. Här träffar du allmänläkare och distriktssköterskor som är specialister på att utreda och behandla våra vanligaste sjukdomar.

Om du blir sjuk när vårdcentralen är stängd ska du i första hand kontakta 1177 Vårdguiden på telefon för vägledning.

Hos oss kan du till exempel få hjälp med infektioner, sårskador, högt blodtryck och psykiska besvär. Du kan också få stöd att sluta röka, ändra dina matvanor eller göra andra livsstilsförändringar.

Driftsform

Driftsform: Region

Välkommen till Vårdcentral Smedjebacken. Här har vi följande utbud. Kontakta oss gärna via våra e-tjänster eller ring något av våra telefonnummer.

 • Om du har astma, allergi eller kronisk obstruktiv lungsjukdom, KOL, kan du få hjälp och stöd hos oss.

 • Vi erbjuder alla barn 0-6 år bedömning av barnets utveckling, amningsrådgivning till föräldrar, vaccinationer, hälsosamtal samt råd och stöd i ett aktivt föräldraskap.

  Barnhälsovård är gratis.

  Telefonnummer till BVC Vårdcentral Smedjebacken:
  Distriktssköterska Annelie: 0240-49 58 20
  Distriktssköterska Helena: 0240-49 58 11
  Vi använder röstbrevlåda.
  Lämna namn, personnummer på barnet och telefonnummer, så ringer vi upp under dagen.
  För snabbare handläggning vid till exempel sjukdom eller akuta besvär ring vårdcentralen 0240-49 58 00.

   

 • Vi har mottagning för dig med diabetes. Diabetes är ett samlingsnamn för sjukdomar som alla ger för hög nivå av socker i blodet. Vanligast är typ 2-diabetes, men det finns även typ 1-diabetes och graviditetsdiabetes. Vårdcentralens mottagning har huvudfokus på typ 2 och graviditetsdiabetes och erbjuder enskilda besök och utbildning i grupp där information, uppföljning, kontroller och stöd till egenvård ingår.

  Mottagningen erbjuder ävenförebyggande besök för dig med riskfaktorer för diabetes typ 2 där stor vikt läggs vid livsstilsfrågor gällande kost, fysisk aktivitet, tobak och alkohol.

 • Alla asylsökande och flyktingar erbjuds efter ankomst till Sverige ett hälsosamtal. Vid samtalet träffar du en sjuksköterska och vid behov är en auktoriserad tolk med. Vi samtalar om eventuellt tidigare sjukdomar och hälsoproblem och går igenom ditt behov av hälsokontroll, behandling, provtagning, vaccinationer och smittskydd. Samtalet är frivilligt och gratis.

 • Du kan få hjälp med medicinsk fotvård efter remiss från läkare eller diabetessköterska. Bedömningen och behandlingen syftar till att minska risken för fotsår.

 • På inkontinensmottagningen utreder vi kvinnlig inkontinens. Har du problem med urinläckage, inkontinens, kan du få hjälp och stöd hos oss. Om behov finns görs därefter utprovning och uppföljning av inkontinenshjälpmedel.

 • Om du blir sjuk när vårdcentralen är stängd ska du i första hand kontakta Sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177 för vägledning. Vårdcentralen har sin jourverksamhet förlagd till Ludvika lasarett (Jourmottagning Västerbergslagen). Undvik att åka till sjukhusens akutmottagningar utan föregående kontakt med Sjukvårdsrådgivningen.

 • Livsstilsmottagningen är till för dig som vill förändra din livsstil. Vi utgår från dina egna mål och stödjer din motivation till förändring. Du får råd och stöd inom områden som kost, motion, stress, sömnsvårigheter, rökning och alkohol.

 • Region Dalarna bedriver i Ludvika och Smedjebacken LOVIS-mottagningen  i ett nära samarbete med kommunen kring riskbruk, missbruk och beroende.

  Det finns ett lokalt vårdprogram (LOVIS) framtaget och en grupp bestående av socialsekreterare, sjuksköterskor, personal från psykiatrin och beroendeenheten träffas regelbundet. Detta är beroende på patientens egna önskemål och behov. Syftet med gruppen är att förbättra omhändertagandet av kommuninvånare samt öka tillgängligheten för de med riskbruk/missbruk- och beroendeproblematik och deras anhöriga.

  Gruppen arbetar lokalt utifrån de Nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården.

  Det går även att ringa för information och rådgivning gällande riskbruk/missbruk- och beroende:

  Psykiatrisjuksköterska och samtalsterapeut steg 1
  Telefonnummer: 072-141 94 95

   

 • Vid läkarmottagningen arbetar specialister inom allmänmedicin samt utbildningsläkare. Via vår sjukvårdsrådgivning erbjuds du tid samma dag vid brådskande behov samt längre fram för det som kan vänta lite. Tider erbjuds även för regelbundna kontroller vid kronisk sjukdom. Besök och telefontid bokas via sjukvårdsrådgivningen eller via våra e-tjänster.

 • Vi erbjuder dig kontroller vid graviditet, preventivmedelsrådgivning, könssjukdomar, graviditetstest, gynekologiska hälsokontroller och råd vid klimakteriebesvär. Vi erbjuder även utbildning till er som är blivande föräldrar.

  Rådgivning/tidsbeställning

  Telefon: 0240-49 58 36
  Telefontid: Måndag-Torsdag 10:00-11:00.
  Övriga tider telefonsvarare.

 • Inom rehabilitering arbetar sjukgymnaster och arbetsterapeuter. Målet är att återvinna eller bibehålla bästa möjliga funktionsförmåga samt skapa goda villkor för ett självständigt liv och ett aktivt deltagande i samhällslivet.

  Till oss kan du vända dig utan remiss vid besvär från muskler och leder. Vi arbetar med funktions- och aktivitetsbedömningar, behandling, träning. Vi förskriver även hjälpmedel för primärvårdens patienter.

  Vad gäller hjälpmedelsutprovningar i hemmet och intyg för bostadsanpassningar hänvisas till arbetsterapeuter som arbetar inom kommunens hemsjukvård och rehabilitering.

 • Vi hjälper dig med provtagning inför planerade besök och kontroller. Vid provtagning är det bra att sitta och vila en stund, det är därför du ofta får vänta lite innan vi ropar upp dig.

  Ring för tidsbeställning, vardagar kl. 06:30-16:00
  Telefon: 0240-49 58 00

  När du blivit hänvisad från lasarettet för provtagning hos oss anmäler du dig i receptionen varefter vi utför provtagningen. Dessa provtagningar kan du även få utförda via laboratoriet Klinisk kemi Ludvika lasarett, helgfri vardag Kl 07:15-09:00 och 09:30-14:00. Ingen tidbokning krävs, därför kan väntetider förekomma.

 • 1177 Vårdguidens e-tjänster ersätter den tidigare funktionen för receptförnyelse. Genom att logga in på 1177.se kan du förutom att förnya ditt recept även utföra ett antal andra tjänster, till exempel boka tid.

  Du kan även lämna önskemål om receptförnyelse i receptionen (blanketter finns att tillgå i entrén).

  Telefon: 0240-49 58 00

 • Du kan vända dig till samtalsmottagningen när du har psykiska besvär och behöver stödjande och bearbetande samtal. Vi erbjuder även samtalsmottagning för barn och unga (se "Relaterade mottagningar").

  Vi erbjuder samtalsbehandling inom områden som depression, nedstämdhet, fobi, krisreaktion, oro, ångest, smärta, stress och sömnsvårigheter. Inom vissa områden erbjuder vi gruppbehandling.

 • Distriktssköterskor och sjuksköterskor har bred kompetens och kan se ditt behov i ett helhetsperspektiv.

  Vi har egna mottagningar med bedömningar och behandlingar inom bland annat områden som hud, infektioner, ögon, öron, sårvård, omläggningar, vaccinationer, injektioner, förhöjt blodtryck med mera.

 • Telefon: 0240-49 58 00
  Telefontider vardagar kl. 8:00-17:00

  Kontakta 1177 Vårdguiden på telefon i första hand om du är i behov av rådgivning vid tillfällig sjukdom.

  När vårdcentralen är stängd kontakta 1177 Vårdguiden på telefonnummer 1177.

  I nödsituation kontakta 112.

 • Sjukgymnastiken har följande telefontider från och med den 1 februari 2020:

  Måndag, onsdag, torsdag och fredag kl 9-10
  Tisdagar kl 14.30-15.30

  Telefonnummer: 0240-49 58 28

Till toppen av sidan