Vårdcentral Säter

Jönshyttevägen 1, Säter

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

0225-49 45 00

Öppet idag

 • 07:30 - 17:00

Telefontid idag

 • 07:00 - 16:00

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

 • Mån - Fre07:00 - 16:00

Öppettider

 • Mån - Fre07:30 - 17:00
Besöksadress:
Jönshyttevägen 1, Säter
Län, kommun:
Dalarnas län, Säter
Postadress:
Jönshyttevägen 1, 783 32 Säter
Webbplats:
http://www.regiondalarna.se

Till oss kan du vända dig med frågor och problem som rör din hälsa. Här träffar du allmänläkare och distriktssköterskor som är specialister på att utreda och behandla våra vanligaste sjukdomar.

Om du blir sjuk när vårdcentralen är stängd ska du i första hand kontakta 1177 Vårdguiden på telefon för vägledning.

Här finns också samtalsterapeut, psykolog, fysioterapeut/sjukgymnast, arbetsterapeut, sjuksköterskor, undersköterskor och sekreterare.

Hos oss kan du till exempel få hjälp med infektioner, sårskador, högt blodtryck och psykiska besvär. Du kan också få stöd att sluta röka, ändra dina matvanor eller göra andra livsstilsförändringar.

Driftsform

Driftsform: Region

Välkommen till Vårdcentral Säter. Här har vi följande utbud. Kontakta oss gärna via våra e-tjänster eller ring något av våra telefonnummer.

 • Om du har astma, allergi eller kronisk obstruktiv lungsjukdom, KOL, kan du få hjälp och stöd hos oss.

 • Vi erbjuder alla barn 0-6 år bedömning av barnets utveckling, amningsrådgivning till föräldrar, vaccinationer, hälsosamtal samt råd och stöd i ett aktivt föräldraskap.

  Barnhälsovård är gratis.

  Telefontider
  Måndag-fredag kl 08:00-08:30, tfn 0225-49 43 06
  Måndag-fredag kl 09:00-09:30, tfn 0225-49 43 69

 • Vi har mottagning för dig med diabetes. Diabetes är ett samlingsnamn för sjukdomar som alla ger för hög nivå av socker i blodet. Vanligast är typ 2-diabetes, men det finns även typ 1-diabetes och graviditetsdiabetes. Vårdcentralens mottagning har huvudfokus på typ 2 och graviditetsdiabetes och erbjuder enskilda besök och utbildning i grupp där information, uppföljning, kontroller och stöd till egenvård ingår.

  Mottagningen erbjuder ävenförebyggande besök för dig med riskfaktorer för diabetes typ 2 där stor vikt läggs vid livsstilsfrågor gällande kost, fysisk aktivitet, tobak och alkohol.

 • Alla asylsökande och flyktingar erbjuds efter ankomst till Sverige ett hälsosamtal. Vid samtalet träffar du en sjuksköterska och vid behov är en auktoriserad tolk med. Vi samtalar om eventuellt tidigare sjukdomar och hälsoproblem och går igenom ditt behov av hälsokontroll, behandling, provtagning, vaccinationer och smittskydd. Samtalet är frivilligt och gratis.

 • Du som har behov av kognitiv beteendeterapi (KBT) välja att ta del av behandlingen online via din vårdcentral. Internetbaserad KBT-behandling (iKBT) innebär att man arbetar med behandling via nätet till personer med problem som oro, ångest, stress, sömnproblem och depression.

  För att bli aktuell för behandling måste du först träffa en samtalsterapeut som tillsammans med dig kommer fram till om iKBT behandling passar just dig samt vilket program som då skall genomföras. Under iKBT behandlingen sker regelbunden uppföljning av din samtalsterapeut via 1177.

  Du kommer åt materialet via sin dator, surfplatta eller mobiltelefon när som helst på dygnet och kan repetera behandlingsavsnitt vid behov.

  För mer information om internetbaserad KBT, kontakta din vårdcentral eller ring 1177.

 • På inkontinensmottagningen utreder vi kvinnlig inkontinens. Har du problem med urinläckage, inkontinens, kan du få hjälp och stöd hos oss. Om behov finns görs därefter utprovning och uppföljning av inkontinenshjälpmedel.

 • Om du blir sjuk när vårdcentralen är stängd ska du i första hand kontakta Sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177 för vägledning. Undvik att åka till sjukhusens akutmottagningar utan föregående kontakt med Sjukvårdsrådgivningen.

  Jouren finns på:

  • Vårdcentral Tisken i Falun, helgfri måndag-torsdag kl. 17:00-21:00
  • Borlänge sjukhus, helgfria fredagar kl. 17:00-21:00, helgafton och helgdagar kl. 9:00-17:00

  Vid akuta, brådskande sjukdomsfall ring 112.

 • Livsstilsmottagningen är till för dig som vill förändra din livsstil. Vi utgår från dina egna mål och stödjer din motivation till förändring. Du får råd och stöd inom områden som kost, motion, stress, sömnsvårigheter, rökning och alkohol.

 • Vid läkarmottagningen arbetar specialister inom allmänmedicin samt utbildningsläkare. Via vår sjukvårdsrådgivning erbjuds du tid samma dag vid brådskande behov samt längre fram för det som kan vänta lite. Tider erbjuds även för regelbundna kontroller vid kronisk sjukdom. Besök och telefontid bokas via sjukvårdsrådgivningen eller via våra e-tjänster.

 • Vi erbjuder dig kontroller vid graviditet, preventivmedelsrådgivning, gynekologiska hälsokontroller och råd.

  Telefon: 0225-49 45 00
  Telefontid måndag-fredag 07:00-16:00 

   

 • Inom rehabilitering arbetar sjukgymnaster och arbetsterapeuter. Målet är att återvinna eller bibehålla bästa möjliga funktionsförmåga samt skapa goda villkor för ett självständigt liv och ett aktivt deltagande i samhällslivet.

  Till oss kan du vända dig utan remiss vid besvär från muskler och leder. Vi arbetar med funktions- och aktivitetsbedömningar, behandling, träning. Vi förskriver även hjälpmedel för primärvårdens patienter.

  Vad gäller hjälpmedelsutprovningar i hemmet och intyg för bostadsanpassningar hänvisas till arbetsterapeuter som arbetar inom kommunens hemsjukvård och rehabilitering.

 • Vi hjälper dig med provtagning inför planerade besök och kontroller. Vid provtagning är det bra att sitta och vila en stund, det är därför du ofta får vänta lite innan vi ropar upp dig.

  För att boka, avboka eller ändra din tid ringer du
  Telefon: 0225-49 43 59
  Telefontid vardagar 13:15-14:30

  Nu kan du också boka/omboka/avboka tid för vissa besök till provtagningen på www.1177.se. Logga in med ditt Bank-ID.

 • Du är välkommen att höra av dig till oss, helst ett par månader innan avresa, för rådgivning och diskussion omkring vilka vaccinationer som kan vara aktuella.

  När du ringer oss för tidsbokning behöver vi veta:

  • Vart du ska resa?
  • Hur länge du planerar att vara borta?
  • Hur du ska leva och bo under resan?
  • Vilka vaccinationer du har fått tidigare?

  Tidsbokning via sjukvårdsrådgivningen:

  Telefon 0225-49 45 00, telefontid vardagar 07:00-16:00 eller genom 1177 e-tjänster.

 • Telefon: 0225-49 45 00
  Telefontider vardagar kl. 07:00-16:00

  Du kan även förnya ditt receptgenom att logga in på 1177 vårdguidens e-tjänster. Där kan du även utföra ett antal andra tjänster, till exempel boka tid.

 • Du kan vända dig till samtalsmottagningen när du har psykiska besvär och behöver stödjande och bearbetande samtal. Vi erbjuder även samtalsmottagning för barn och unga (se Relaterade mottagningar).

  Vi erbjuder samtalsbehandling inom områden som depression, nedstämdhet, fobi, krisreaktion, oro, ångest, smärta, stress och sömnsvårigheter. Inom vissa områden erbjuder vi gruppbehandling.

  Du som har behov av kognitiv beteendeterapi (KBT), se iKBT

  Tidsbokning via sjukvårdsrådgivningen
  Telefon 0225-49 45 00, telefontid vardagar 07:00-16:00 eller genom 1177 e-tjänster.

  Avbokning/tidsändring
  Dygnet runt på telefon 0225-49 45 00

   

 • Distriktssköterskor och sjuksköterskor har bred kompetens och kan se ditt behov i ett helhetsperspektiv.Vi har egna mottagningar med bedömningar och behandlingar inom bland annat områden som hud, infektioner, ögon, öron, sårvård, omläggningar, vaccinationer, injektioner, förhöjt blodtryck med mera.

 • Telefon: 0225-49 45 00 (dygnet runt)

  Kontakta 1177 Vårdguiden på telefon i första hand om du är i behov av rådgivning vid tillfällig sjukdom.

  När vårdcentralen är stängd kontakta 1177 Vårdguiden på telefon.

  I nödsituation kontakta 112.

Till toppen av sidan