Vårdcentral Mora

Mora lasarett

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0250-49 37 02
Öppet idag
 • 08:00 - 17:00
Telefontid idag
 • 08:00 - 16:00

Fler tider och telefonnummer

Telefontider
 • Mån - Fre08:00 - 16:00
Öppettider
 • Mån - Fre08:00 - 17:00

Besöksadress:
Mora lasarett
Län, kommun:
Dalarnas län, Mora
Postadress:
Mora lasarett, 792 85 Mora
Webbplats:
http://www.regiondalarna.se

Välkommen till Vårdcentral Mora! Till oss kan du vända dig med frågor och problem som rör din hälsa. Vid brådskande fall ringer du 112. Det finns olika sätt att kontakta vården när du behöver. Du kan alltid ringa 1177 för sjukvårdsrådgivning dygnet runt samt komma i kontakt med vården via appen Min Vård. Via Region Dalarnas app Min vård kan du träffa läkare, fysioterapeut samt psykolog och få medicinska konsultationer via videosamtal. Det enda du behöver är en internetuppkoppling och mobilt BankID. Börja med att ladda hem Min vård-appen via Google Play eller i AppStore.

Om du önskar nå sjukvårdsrådgivningen på Vårdcentral Mora gäller följande telefonnummer:

Norra 0250-49 37 02

Östra 0250-49 37 03

Södra 0250-49 37 04

Västra 0250-49 37 05

När vi ringer dig, så ringer vi från antingen dolt nummer eller ett 010-nummer. Svara gärna när vi ringer, så att vi kan nå dig.

Driftsform

Driftsform: Region

Välkommen till Vårdcentral Mora. Här har vi följande utbud. Kontakta oss gärna via våra e-tjänster eller ring något av våra telefonnummer.

 • Vi erbjuder alla barn 0-6 år bedömning av barnets utveckling, amningsrådgivning till föräldrar, vaccinationer, hälsosamtal samt råd och stöd i ett aktivt föräldraskap.

  Barnhälsovård är gratis.   

  Barnavårdscentralen finns på Familjecentral Mora, Hantverkaregatan 14.

 • Vi har mottagning för dig med diabetes. Diabetes är ett samlingsnamn för sjukdomar som alla ger för hög nivå av socker i blodet. Vanligast är typ 2-diabetes, men det finns även typ 1-diabetes och graviditetsdiabetes. Vårdcentralens mottagning har huvudfokus på typ 2 och graviditetsdiabetes och erbjuder enskilda besök och utbildning i grupp där information, uppföljning, kontroller och stöd till egenvård ingår.

  Mottagningen erbjuder ävenförebyggande besök för dig med riskfaktorer för diabetes typ 2 där stor vikt läggs vid livsstilsfrågor gällande kost, fysisk aktivitet, tobak och alkohol.

 • Alla asylsökande och flyktingar erbjuds efter ankomst till Sverige ett hälsosamtal. Vid samtalet träffar du en sjuksköterska och vid behov är en auktoriserad tolk med. Vi samtalar om eventuellt tidigare sjukdomar och hälsoproblem och går igenom ditt behov av hälsokontroll, behandling, provtagning, vaccinationer och smittskydd. Samtalet är frivilligt och gratis.

 • Du kan få hjälp med medicinsk fotvård efter remiss från läkare eller diabetessköterska. Bedömningen och behandlingen syftar till att minska risken för fotsår.

 • Du som har behov av kognitiv beteendeterapi (KBT) välja att ta del av behandlingen online via din vårdcentral. Internetbaserad KBT-behandling (iKBT) innebär att man arbetar med behandling via nätet till personer med problem som oro, ångest, stress, sömnproblem och depression.

  För att bli aktuell för behandling måste du först träffa en samtalsterapeut som tillsammans med dig kommer fram till om iKBT behandling passar just dig samt vilket program som då skall genomföras. Under iKBT behandlingen sker regelbunden uppföljning av din samtalsterapeut via 1177.

  Du kommer åt materialet via sin dator, surfplatta eller mobiltelefon när som helst på dygnet och kan repetera behandlingsavsnitt vid behov.

  För mer information om internetbaserad KBT, kontakta din vårdcentral eller ring 1177.

 • Tiderna är reserverade för medicinska tillstånd som inte kan vänta till nästkommande vardag när din listade vårdcentral är öppen. Innan du bokar en tid på jourmottagningen ska du ringa 1177. Sjuksköterskan som svarar gör en medicinsk bedömning och ger dig rådgivning.

  Om sjuksköterskan hänvisar dig att boka tid för bedömning på jourmottagningen kan du själv logga in och välja en bokningsbar tid via e-tjänsterna på 1177.se. Undvik att åka till akutmottagningen utan föregående kontakt med Sjukvårdsrådgivningen.

 • Livsstilsmottagningen är till för dig som vill förändra din livsstil. Vi utgår från dina egna mål och stödjer din motivation till förändring. Du får råd och stöd inom områden som kost, motion, stress, sömnsvårigheter, rökning och alkohol.

 • Vid läkarmottagningen arbetar specialister inom allmänmedicin samt utbildningsläkare. Via vår sjukvårdsrådgivning erbjuds du tid samma dag vid brådskande behov samt längre fram för det som kan vänta lite. Tider erbjuds även för regelbundna kontroller vid kronisk sjukdom. Besök och telefontid bokas via sjukvårdsrådgivningen eller via våra e-tjänster.

 • Vi erbjuder dig kontroller vid graviditet, preventivmedelsrådgivning, gynekologiska hälsokontroller och råd vid klimakteriebesvär. Vi erbjuder även utbildning till er som är blivande föräldrar.

  Mödravårdscentralen finns på Familjecentral Mora, Hantverkaregatan 14.

 • Inom rehabilitering arbetar sjukgymnaster och arbetsterapeuter. Målet är att återvinna eller bibehålla bästa möjliga funktionsförmåga samt skapa goda villkor för ett självständigt liv och ett aktivt deltagande i samhällslivet.

  Till oss kan du vända dig utan remiss vid besvär från muskler och leder. Vi arbetar med funktions- och aktivitetsbedömningar, behandling, träning. Vi förskriver även hjälpmedel för primärvårdens patienter.

  Vad gäller hjälpmedelsutprovningar i hemmet och intyg för bostadsanpassningar hänvisas till arbetsterapeuter som arbetar inom kommunens hemsjukvård och rehabilitering.

 • Vi hjälper dig med provtagning inför planerade besök och kontroller. Vid provtagning är det bra att sitta och vila en stund, det är därför du ofta får vänta lite innan vi ropar upp dig.

 • Genom att logga in på 1177.se kan du kontakta vården angående förnyelse av ditt recept.

   

   

 • Du kan vända dig till samtalsmottagningen när du har psykiska besvär och behöver stödjande och bearbetande samtal. Vi erbjuder även samtalsmottagning för barn och unga (se Relaterade mottagningar).

  Vi erbjuder samtalsbehandling inom områden som depression, nedstämdhet, fobi, krisreaktion, oro, ångest, smärta, stress och sömnsvårigheter. Inom vissa områden erbjuder vi gruppbehandling.

  Du som har behov av kognitiv beteendeterapi (KBT), se iKBT.

 • Distriktssköterskor och sjuksköterskor har bred kompetens och kan se ditt behov i ett helhetsperspektiv.

  Vi har egna mottagningar med bedömningar och behandlingar inom bland annat områden som hud, infektioner, ögon, öron, sårvård, omläggningar, vaccinationer, injektioner, förhöjt blodtryck med mera.

 • Telefon: 0250-49 37 02
  Telefontider vardagar: 08:00-16:00

  Kontakta 1177 på telefon i första hand om du är i behov av rådgivning vid tillfällig sjukdom. Egenvårdsråd finns även att ta del av på 1177.se. När vårdcentralen är stängd kontakta 1177 på telefon. I nödsituation kontakta 112.

Till toppen av sidan