Vårdcentral Långshyttan

Solhemsvägen 11, Långshyttan

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0225-49 66 10
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider
   • Mån - Fre08:00 - 16:00
   Öppettider
   • Mån - Fre08:00 - 17:00

   Besöksadress:
   Solhemsvägen 11, Långshyttan
   Län, kommun:
   Dalarnas län, Hedemora
   Postadress:
   Solhemsvägen 11, 776 71 Långshyttan
   Webbplats:
   http://www.regiondalarna.se

   Till oss kan du vända dig med frågor och problem som rör din hälsa. Här träffar du allmänläkare och distriktssköterskor som är specialister på att utreda och behandla våra vanligaste sjukdomar.

   Om du blir sjuk när vårdcentralen är stängd ska du i första hand kontakta 1177 Vårdguiden på telefon för vägledning.

   Hos oss kan du till exempel få hjälp med infektioner, sårskador, högt blodtryck och psykiska besvär. Du kan också få stöd att sluta röka, ändra dina matvanor eller göra andra livsstilsförändringar.

   Driftsform

   Driftsform: Region

   Publicerad: 2022-11-09

   Drop in

   19 och 20 november kl 9:00-15:00. Du som är född dag 1-15 är välkommen på lördag den 19 november. Du som är född dag 16-31 är välkommen på söndag den 20 november.

   Tidsbokning

   Boka tid genom att logga in på 1177.se eller ring invånarsupport 010-249 92 88.

   Välkommen till Vårdcentral Långshyttan. Här har vi följande utbud. Kontakta oss gärna via våra e-tjänster eller ring något av våra telefonnummer.

   • Om du har astma, allergi eller kronisk obstruktiv lungsjukdom, KOL, kan du få hjälp och stöd hos oss.

   • Vi erbjuder alla barn 0-6 år bedömning av barnets utveckling, amningsrådgivning till föräldrar, vaccinationer, hälsosamtal samt råd och stöd i ett aktivt föräldraskap.

    Barnhälsovård är gratis.

    Telefon: 0225-49 66 22
    Telefontid vardagar 8:30-9:30

   • Vi har mottagning för dig med diabetes. Diabetes är ett samlingsnamn för sjukdomar som alla ger för hög nivå av socker i blodet. Vanligast är typ 2-diabetes, men det finns även typ 1-diabetes och graviditetsdiabetes. Vårdcentralens mottagning har huvudfokus på typ 2 och graviditetsdiabetes och erbjuder enskilda besök och utbildning i grupp där information, uppföljning, kontroller och stöd till egenvård ingår.

    Mottagningen erbjuder ävenförebyggande besök för dig med riskfaktorer för diabetes typ 2 där stor vikt läggs vid livsstilsfrågor gällande kost, fysisk aktivitet, tobak och alkohol.

   • Du som har behov av kognitiv beteendeterapi (KBT) välja att ta del av behandlingen online via din vårdcentral. Internetbaserad KBT-behandling (iKBT) innebär att man arbetar med behandling via nätet till personer med problem som oro, ångest, stress, sömnproblem och depression.

    För att bli aktuell för behandling måste du först träffa en samtalsterapeut som tillsammans med dig kommer fram till om iKBT behandling passar just dig samt vilket program som då skall genomföras. Under iKBT behandlingen sker regelbunden uppföljning av din samtalsterapeut via 1177.

    Du kommer åt materialet via sin dator, surfplatta eller mobiltelefon när som helst på dygnet och kan repetera behandlingsavsnitt vid behov.

    För mer information om internetbaserad KBT, kontakta din vårdcentral eller ring 1177.

   • På inkontinensmottagningen utreder vi kvinnlig inkontinens. Har du problem med urinläckage, inkontinens, kan du få hjälp och stöd hos oss. Om behov finns görs därefter utprovning och uppföljning av inkontinenshjälpmedel.

    Kontakta sjuksköterskemottagningen (för kontaktuppgifter, se längre ner under Vårt utbud).

   • Om du blir sjuk när vårdcentralen är stängd ska du i första hand kontakta 1177 Vårdguiden på telefon för vägledning. Vårdcentralen har sin jourverksamhet förlagd till Avesta lasaretts akutmottagning. Undvik att åka till sjukhusens akutmottagningar utan föregående kontakt med 1177 Vårdguiden på telefon.

   • Vid läkarmottagningen arbetar specialister inom allmänmedicin samt utbildningsläkare. Via vår sjukvårdsrådgivning erbjuds du tid samma dag vid brådskande behov samt längre fram för det som kan vänta lite. Tider erbjuds även för regelbundna kontroller vid kronisk sjukdom. Besök och telefontid bokas via sjukvårdsrådgivningen eller via våra e-tjänster.

   • Vi erbjuder dig kontroller vid graviditet, preventivmedelsrådgivning, gynekologiska hälsokontroller och råd vid klimakteriebesvär. Vi erbjuder även utbildning till er som är blivande föräldrar.

    Telefon: 0225-49 66 10 (välj alternativ 5)

   • Vi hjälper dig med provtagning inför planerade besök och kontroller. Vid provtagning är det bra att sitta och vila en stund, det är därför du ofta får vänta lite innan vi ropar upp dig.

    För tidsbokning, ring 0225-49 66 10 (välj alternativ 4)

   • 1177 Vårdguidens e-tjänster ersätter den tidigare funktionen för receptförnyelse. Genom att logga in på 1177.se kan du förutom att förnya ditt recept även utföra ett antal andra tjänster, till exempel boka tid.

    Du kan även lämna önskemål om receptförnyelse i receptionen (blanketter finns att tillgå i entrén).

   • För tidsbokning och rådgivning, ring 0225-49 66 21 (välj alternativ 3)

   • Du kan vända dig till samtalsmottagningen när du har psykiska besvär och behöver stödjande och bearbetande samtal. Vi erbjuder även samtalsmottagning för barn och unga (se Relaterade mottagningar).

    Vi erbjuder samtalsbehandling inom områden som depression, nedstämdhet, fobi, krisreaktion, oro, ångest, smärta, stress och sömnsvårigheter. Inom vissa områden erbjuder vi gruppbehandling.

    Du som har behov av kognitiv beteendeterapi (KBT), se iKBT. 

   • Telefon: 0225-49 66 21 (välj alternativ 1)

   • Distriktssköterskor och sjuksköterskor har bred kompetens och kan se ditt behov i ett helhetsperspektiv.

    Vi har egna mottagningar med bedömningar och behandlingar inom bland annat områden som hud, infektioner, ögon, öron, sårvård, omläggningar, vaccinationer, injektioner, förhöjt blodtryck med mera.

    Telefon: 0225-49 66 10
    Telefontid vardagar 08:00-16:00

   • Sårmottagning för dig med sår nedom knät samt utprovning av kompressionsstrumpa klass 2 enligt ordination.

   • Telefon: 0225-49 66 10 (välj alternativ 3)
    Telefontider vardagar: 08:00-16:00

    Kontakta 1177 Vårdguiden på telefon i första hand om du är i behov av rådgivning vid tillfällig sjukdom.

    När vårdcentralen är stängd kontakta 1177 Vårdguiden på telefon.

    I nödsituation kontakta 112.

   Till toppen av sidan