Vårdavdelning 73 stroke, Danderyds Sjukhus AB

Entrévägen 2, Danderyd

Visa på kartaVägbeskrivning

Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
MåndagDygnet runt
TisdagDygnet runt
OnsdagDygnet runt
TorsdagDygnet runt
FredagDygnet runt
LördagDygnet runt
SöndagDygnet runt

Besöksadress:
Entrévägen 2, Danderyd
Län, kommun:
Stockholms län, Danderyd
Postadress:
Danderyds Sjukhus AB, 182 88 STOCKHOLM
Webbplats:
https://www.ds.se/patient-och-narstaende/mottagningar-och-avdelningar/vardavdelning-73/

Vägbeskrivning

Hitta hit:

T-bana/Buss: Danderyds sjukhus

Roslagsbanan: Mörby station

Bil: E18 avfart trafikplats Danderyds sjukhus

Hitta på plats:

Målpunkt I plan 6

På vårdavdelningen vårdas cirka 900 patienter med stroke slaganfall och 400 TIA varje år. Målsättningen för verksamheten är snabb och säker diagnostik samt tidigt insatt behandling och rehabilitering för att förbättra återgång till ett normalt liv med god livskvalitet efter slaganfall.


Specialutbildad personal arbetar i team bestående av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnast, arbetsterapeut, logoped och kurator i enlighet med Nationella Riktlinjer för Strokevård (SoS)


De flesta patienter skrivs ut till hemmet efter kort vårdtid. Den fortsatta vården efter stroke bedrivs i nära samarbete med Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm, geriatrik, stroketeam samt husläkare.

Driftsform: Region

Vi vårdar dig som nyligen fått en stroke.

  • Vårdavdelning 73 är ansluten till ett svenskt kvalitetsregister för strokevård, Riksstroke. Syftet med registret är att utvärdera och förbättra strokevården i landet. Uppgifter som registreras är diagnos, vårdtid, behandlingsåtgärder och hjälpbehov. Registret är godkänt av Integritetsskyddsmyndigheten och behandlas med samma sekretess som patientjournalen. Det är frivilligt att delta i registret. Om du har frågor om det ska kontakta du din läkare eller sjuksköterska.

Remisskrav

Åldersregler

Vi tar emot patienter som är 18 år eller äldre.

Om du har förkylningssymtom som hosta, snuva, halsont eller feber ska du stanna hemma.

Inskrivning och sjukhusvistelse

Under ronden får du träffa ansvarig läkare med kollegor. De informerar dig om vad prov och undersökningar visar och resonerar med dig kring den fortsatta vården. 

Vårdlag

Avdelningen är uppdelad i fyra vårdlag enligt nedan. I varje vårdlag arbetar en sjuksköterska, en undersköterska och en läkare.

Vårdlag Syd 1: ansvarar för rum 2, 4, 6
Vårdlag Syd 2:ansvarar för rum 1, 3, 5, 7
Vårdlag Nord 1: ansvarar för rum 9, 10, 11, 12
Vårdlag Nord 2:ansvarar för rum 13, 14, 15, 16

Patientförfrågningar

För att kunna ägna mesta möjliga uppmärksamhet till våra patienter så ber vi Dig som är anhörig om lite hjälp: 

Vi önskar att Ni inom familjen/vänkretsen utser EN person som är kontaktperson under vårdtiden. Detta för att vi ska kunna ägna mer tid åt våra patienter och mindre tid vid telefonen. För att vi ska kunna svara på Era frågor i mesta möjligaste mån angående tillstånd, hemgång osv så önskar vi att kontaktpersonen i första hand ringer till avd mellan 13-15 på eftermiddagen. Vi har då hunnit ronda färdigt och vet förhoppningsvis lite mer om hur det blir med tider för olika undersökningar.

Strokeföreläsning

Varje torsdag kl. 15.00-16.00 håller någon av avdelningens överläkare föreläsning om stroke för patienter och anhöriga. Om du har missat föreläsningen och vill komma efter utskrivning, ring till avdelningen i förväg och meddela att du kommer. 
 

Ibland behövs kompletterande undersökningar utföras efter utskrivningen och ofta erbjuds återbesök på strokemottagningen efter 4-6 veckor.

När du skrivs ut från avdelningen har vi ett utskrivningssamtal då vi går igenom din vårdtid. Du får även ett skriftligt utskrivningsmeddelande och information om mediciner, eventuellt återbesök samt om det finns behov av sjukskrivning. Anhöriga är välkomna att vara med under utskrivningssamtalet.

Efter utskrivningen kommer även primärvårdens stroketeam att kontakta dig.

Patientförfrågningar mellan 13-15 på eftermiddagen

För att kunna ägna mesta möjliga uppmärksamhet till våra patienter så ber vi dig som är anhörig om lite hjälp. Vi önskar att ni inom familjen/vänkretsen utser en person som är kontaktperson under vårdtiden. Detta för att vi ska kunna ägna mer tid åt våra patienter och mindre tid vid telefonen.

För att vi ska kunna svara på era frågor i mesta möjligaste mån angående exemepelvis tillstånd och hemgång önskar vi att kontaktpersonen i första hand ringer till avdelningen mellan 13-15 på eftermiddagen. Vi har då hunnit ronda färdigt och vet förhoppningsvis lite mer om hur det blir med tider för olika undersökningar.

Besökstider

Måndag
16.00–19.00
Tisdag
16.00–19.00
Onsdag
16.00–19.00
Torsdag
16.00–19.00
Fredag
16.00–19.00
Lördag
14.00–19.00
Söndag
14.00–19.00

Till toppen av sidan