Ultraljudsmottagningen Halmstad

Brogatan 1, 3 tr

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag06.00–14.30Telefonsvarare
Tisdag06.00–14.30Telefonsvarare
Onsdag06.00–14.30Telefonsvarare
Torsdag06.00–11.00Telefonsvarare
Fredag06.00–14.30
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Besöksadress:
Brogatan 1, 3 tr
Län, kommun:
Hallands län, Halmstad
Postadress:
Kvinnohälsovården, Brogatan 1, 302 43 Halmstad

Kvinnohälsovården i Region Halland erbjuder alla gravida två undersökningar med ultraljud, ett i graviditetsvecka 12-13 och ett i vecka 18-20.


Tidigt ultraljud, TUL, görs utanpå magen i graviditetsvecka 12-14 för att fastställa graviditetslängd, upptäcka graviditeter med fler än ett foster samt för att upptäcka avvikelser hos fostret. Det går inte att upptäcka kromosomavvikelser vid TUL.


Kombinerat ultraljud och blodprov, KUB, görs i tidig graviditet och visar sannolikheten för kromosomavvikelser. KUB består av ett blodprov och ett tidigt ultraljud, TUL. KUB ger inga helt säkra svar och kan behöva kompletteras med andra prov, du får då mer information om vad som gäller för just dig.


Rutin ultraljud, RUL, utförs i graviditetsvecka 18-20 och visar hur länge graviditeten har pågått och om det finns fler än ett foster, hur fostret utvecklas samt bedöma moderkakans läge och fostervattenmängd.

Driftsform: Region

- All fosterdiagnostik är frivillig. Det är alltid du som är gravid som bestämmer om du vill göra fosterdiagnostik eller inte.

- Din barnmorska bokar tid för dig.

- Ta inte med dig barn på ultraljudsundersökningarna. Ultraljudet är en avancerad medicinsk undersökning som kräver stor koncentration av läkaren/barnmorskan. Barn blir lätt otåliga och kan behöva underhållas eller distraheras vilket stör undersökningen och upplevelsen för alla i rummet. Ultraljudet är ett viktigt tillfälle för både den gravida och eventuell partner att utveckla en anknytningsprocess till fostret i magen. I de fall någon form av avvikelse upptäcks under ultraljudet och negativa besked behöver ges och hanteras av föräldrarna är det högst olämpligt att barn är närvarande.

- Ta med dig fotolegitimation

- Undvik parfym och starka dofter när du besöker oss

Till toppen av sidan