Specialisttandvården, Östersund

Köpmangatan 7A, 831 30 Östersund

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
063-14 71 10
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag
  • 08:00 - 17:00

  Fler tider och telefonnummer

  Telefontider
  • Mån - Tor08:00 - 17:00
  • Fre08:00 - 12:00
  Öppettider
  • Mån - Tor08:00 - 16:00
  • Fre08:00 - 12:00

  Besöksadress:
  Köpmangatan 7A, 831 30 Östersund
  Län, kommun:
  Jämtlands län, Östersund
  Postadress:
  Specialisttandvården, 831 83 Östersund

  All specialist- och sjukhustandvård i Jämtland Härjedalen bedrivs på Östersunds sjukhus. Här finns käkkirurgi, parodontologi (tandlossningssjukdomar), protetik (implantat, proteser, tandkronor), orofacial medicin (sjukhustandvård, bland annat behandling under narkos) och pedodonti (barntandvård). Dessutom finns vårdavtal inom specialiteterna bettfysiologi och oral röntgendiagnostik.


  Vår mejladress: ftv.specialistreception@regionjh.se

  Driftsform

  Driftsform: Region

  Information till patienter

  Remisskrav

  För att få komma hit behöver du en remiss från läkare eller tandläkare.

  All specialist- och sjukhustandvård i Jämtland Härjedalen bedrivs på Östersunds sjukhus. Här finns käkkirurgi, parodontologi (tandlossningssjukdomar), protetik (implantat, proteser, tandkronor), orofacial medicin (sjukhustandvård, bland annat behandling under narkos) samt pedodonti (barntandvård). Dessutom finns vårdavtal inom specialiteterna bettfysiologi och oral röntgendiagnostik.

  Vi som arbetar här är övertandläkare, assistenttandläkare, ST-tandläkare (under specialistutbildning), tandsköterskor, tandhygienister, ortodontiassistenter och läkarsekreterare.

  • Telefon: 063-14 71 10

  • Vi erbjuder rådgivning, stöd och behandling för barn och ungdomar i åldrarna 0-19 år, om det finns remiss från tandläkare, läkare, logoped eller andra vårdgivare.

   Orsaken till remissen kan vara att barnet har ett större behandlingsbehov, uttalad tandvårdsrädsla, kroniska sjukdom eller funktionsnedsättning. Orsaken kan också vara tandolycksfallsskador, grava tandutvecklingsstörningar och slemhinneförändringar.

   Vid första besöket gör vi en utredning och utifrån den en individuellt behovsanpassad planering tillsammans med barnet/ungdomen och vårdnadshavare.

   Specialisttandläkaren samarbetar också med allmäntandvården och med privata tandläkare i Jämtland Härjedalen.

  • Parodontologi är läran om vävnader kring tänder och implantat.

   Vi tar emot patienter med infektioner och inflammatoriska tillstånd kring tänder och implantat. Vi utför utredningar av förändringar i munslemhinnan. Vi utför också olika former av implantatkirurgi, tandkirurgi och slemhinnekirurgi.

   Vi arbetar i team som består av specialisttandläkare (parodontolog), tandhygienist och operationstandsköterskor.

   Vi tar emot remisser från allmäntandvården samt övrig hälso- och sjukvård.

   Telefon: 063-14 71 10

  • Telefon: 063-14 71 10

  • Vi på tandregleringen är specialister på att diagnostisera, förebygga och behandla bett- och tandställningsavvikelser.

   Det finns olika typer av tandställningar. En del går att ta av sig och en del (så kallad räls) sitter fastlimmade på tänderna.

   Om du är barn eller ungdom så bedömer din ordinarie tandläkare om du har en bettavvikelse som du bör få behandling av. Vid behov konsulterar din tandläkare oss.

   Vuxna får behandling i mån av resurser.

  Till toppen av sidan