Specialisttandvården, Östersund

Köpmangatan 7A, 831 30 Östersund

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

063-14 71 10

Öppet idag

 • 08:00 - 12:00

Telefontid idag

 • 08:00 - 12:00

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

 • Mån - Tor08:00 - 17:00
 • Fre08:00 - 12:00

Öppettider

 • Mån - Tor08:00 - 16:00
 • Fre08:00 - 12:00
Besöksadress:
Köpmangatan 7A, 831 30 Östersund
Län, kommun:
Jämtlands län, Östersund
Postadress:
Specialisttandvården, 831 83 Östersund

All specialist- och sjukhustandvård i Jämtland Härjedalen bedrivs på Östersunds sjukhus. Här finns käkkirurgi, parodontologi (tandlossningssjukdomar), protetik (implantat, proteser, tandkronor), orofacial medicin (sjukhustandvård, bland annat behandling under narkos) och pedodonti (barntandvård). Dessutom finns vårdavtal inom specialiteterna bettfysiologi och oral röntgendiagnostik.


Vår mejladress: ftv.specialistreception@regionjh.se

Driftsform

Driftsform: Region

Information till patienter

Remisskrav

För att få komma hit behöver du en remiss från läkare eller tandläkare.

All specialist- och sjukhustandvård i Jämtland Härjedalen bedrivs på Östersunds sjukhus. Här finns käkkirurgi, parodontologi (tandlossningssjukdomar), protetik (implantat, proteser, tandkronor), orofacial medicin (sjukhustandvård, bland annat behandling under narkos) samt pedodonti (barntandvård). Dessutom finns vårdavtal inom specialiteterna bettfysiologi och oral röntgendiagnostik.

Vi som arbetar här är övertandläkare, assistenttandläkare, ST-tandläkare (under specialistutbildning), tandsköterskor, tandhygienister, ortodontiassistenter och läkarsekreterare.

 • Telefon: 063-14 71 10

 • Vi erbjuder rådgivning, stöd och behandling för barn och ungdomar i åldrarna 0-19 år, om det finns remiss från tandläkare, läkare, logoped eller andra vårdgivare.

  Orsaken till remissen kan vara att barnet har ett större behandlingsbehov, uttalad tandvårdsrädsla, kroniska sjukdom eller funktionsnedsättning. Orsaken kan också vara tandolycksfallsskador, grava tandutvecklingsstörningar och slemhinneförändringar.

  Vid första besöket gör vi en utredning och utifrån den en individuellt behovsanpassad planering tillsammans med barnet/ungdomen och vårdnadshavare.

  Specialisttandläkaren samarbetar också med allmäntandvården och med privata tandläkare i Jämtland Härjedalen.

 • Specialisttandvården tar emot patienter efter remiss från tandläkare, läkare och andra vårdgivare.

  Om du kommer till oss så har din tandläkare bedömt det som att du har ett mer komplicerat vårdbehov. Oftast krävs omfattande utredning, planering och behandling av våra patienter. Specialisttandläkaren samarbetar också med våra tandvårdsteam i allmäntandvården runt om i länet och med privattandläkarna. Vi ger råd och förslag till behandling av enskilda patienter.

  Telefon: 063-14 71 10

 • Telefon: 063-14 71 10

 • Vi på tandregleringen är specialister på att diagnostisera, förebygga och behandla bett- och tandställningsavvikelser.

  Det finns olika typer av tandställningar. En del går att ta av sig och en del (så kallad räls) sitter fastlimmade på tänderna.

  Om du är barn eller ungdom så bedömer din ordinarie tandläkare om du har en bettavvikelse som du bör få behandling av. Vid behov konsulterar din tandläkare oss.

  Vuxna får behandling i mån av resurser.

Till toppen av sidan