Sländan primärvårdsrehab, Ljungby

Vårdcentralen SländanKungshögsgatan 25Ljungby

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0372-58 57 30
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider
   • Mån - Fre07:30 - 16:00
   Öppettider
   • Mån - Fre08:00 - 16:00

   Besöksadress:
   Vårdcentralen SländanKungshögsgatan 25Ljungby
   Län, kommun:
   Kronobergs län, Ljungby
   Postadress:
   Sländan primärvårdsrehab, Vårdcentralen Sländan, Kungshögsgatan 25, 341 82, Ljungby

   Sländan primärvårdsrehab är en rehabenhet på vårdcentralen. Hos oss kan du träffa en arbetsterapeut, fysioterapeut eller en psykosocial resurs för att få en bedömning och behandling av dina besvär. Vi jobbar i nära samarbete med övrig personal på vårdcentralen för att du ska få bästa vård när du behöver det. Du når oss via vårdcentralens telefonrådgivning, se nummer ovan.

   Avdelningschef Elisabeth Ferner, 0372-58 53 52

   Driftsform

   Driftsform: Region

   Primärvården möter personer i alla åldrar och med olika typer av besvär, skador, sjukdomar eller funktionsnedsättningar. Vi arbetar både hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande.

   Inom primärvårdsrehab arbetar arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, psykosocial resurs, psykoterapeut och rehabassistent. Våra professioner har både en bred och fördjupad kompetens inom flera områden.

   Första besöket hos oss innebär alltid en bedömning och därefter görs en eventuell planering av insatser tillsammans med dig. Målformulering och utvärdering av behandling är en naturlig del av arbetet.

   Inom primärvårdsrehab erbjuder vi olika typer av gruppbehandling som kan bli aktuell för dig.

   Professionerna inom primärvårdsrehab samverkar och stödjer dig i din rehabilitering. Vi ingår också i vårdcentralernas rehabteam.

   • På våra dörrar finns information om att det är förbjudet att gå in i våra lokaler om du:

    • känner dig förkyld
    • har feber
    • hostar
    • har andningsbesvär
    • har halsont

    Vi uppskattar att du följer dessa anvisningar men många väljer oavsett att avboka sina besök på grund av oro för smitta. Många besök avbokas därför just nu, men vill du hellre ha ditt besök via video går det utmärkt. Ring oss så bokar vi ditt fysiska besök till video.

   • Våra arbetsterapeuter arbetar med evidensbaserade bedömningsinstrument och pedagogiska metoder och hjälpmedel för att hjälpa dig nå en så aktiv vardag som möjligt. Vi arbetar med allt från att hitta strategier i olika vardagsaktiviteter till att träna utförande i olika situationer som vid arbetsplatsen, fritidsaktivitet, utförande av aktiviteter i hemmet eller träning av nedsatt funktion.

    För att komma i kontakt med arbetsterapeut kontaktar du vårdcentralen på tel 0372-58 57 30, eller via 1177.se/vårdguiden.

   • Våra fysioterapeuter/sjukgymnaster använder sig av olika evidensbaserade bedömningsinstrument samt pedagogiska och manuella behandlingsmetoder.

    Du kan vända dig till oss vid alla typer av besvär i rörelseapparaten liksom vid skador till följd av sjukdomar och funktionsnedsättning som påverkar din fysiska förmåga.

    Vi visar på sambandet mellan rörelse och hälsa och hur rörelse kan användas som medel för att leva ett aktivt liv med god livskvalité.

    För att komma i kontakt med oss ringer du på vår telefontid på tel 0372-58 53 54 eller via 1177.se/vårdguiden.

   • Vi arbetar med psykisk ohälsa och psykosocialt stöd. Vi använder oss av evidensbaserade bedömningsinstrument och olika behandlingsmetoder för att stödja dig i en så fungerande vardag som möjligt.

    Vi arbetar med allt från relationsproblem, livskriser till ångest och depression. Vi har även begränsad möjlighet att erbjuda psykoterapi.

    Fär att komma i kontakt med psykosocial resurs kontaktar du vårdcentralen, eller via 1177.se/vårdguiden.

   • Rehabiliteringskoordinator är en resurs för dig som patient när du riskerar bli eller är sjukskriven. Rehabiliteringskoordinator kan vara en kontaktperson för dig och den som lotsar och guidar kring insatser som du kan få från din vårdcentral, specialist sjukvård och andra myndigheter t.ex. Försäkringskassan. Du kan erbjudas information om vad som kan hända om du riskerar att bli eller är sjukskriven. Du kan även få ett samtal där dina resurser, begränsningar och behov tydliggörs utifrån den situation du är i.

    För att komma i kontakt med rehabkoordinator kontaktar du vårdcentralen på tel 0372-58 57 30, eller via 1177.se/vårdguiden.

   Till toppen av sidan