Sigfrid primärvårdsrehab, Växjö

Sigfrid PrimärvårdsrehabJ F Liedholmsväg 12, plan 2

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0470-52 39 26
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider
   • Mån - Fre07:30 - 16:00
   Öppettider
   • Mån - Fre08:00 - 16:30

   Besöksadress:
   Sigfrid PrimärvårdsrehabJ F Liedholmsväg 12, plan 2
   Län, kommun:
   Kronobergs län, Växjö
   Postadress:
   Sigfrid primärvårdsrehab, Primärvårdsrehab nordost, J F Liedholmsväg 12, 352 57, Växjö

   Vägbeskrivning

   Hitta hit:

   Busslinje 1 och 5 mot Teleborg C

   Busslinje 3 mot Universitetet

   Vi bedriver primärvårdsrehabilitering i form av arbetsterapi, fysioterapi och samtalsbehandling för vårdcentralen Centrum och Skärvet.

   Verksamhetschef Catrin Mård

   0470-588000

   Driftsform

   Driftsform: Region

   Primärvården möter personer i alla åldrar och med olika typer av besvär, skador, sjukdomar eller funktionsnedsättningar. Vi arbetar både hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande.

   Inom Primärvårdsrehab arbetar arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, psykosocialresurs, psykoterapeut och rehabassistent. Våra professioner har både en bred och fördjupad kompetens inom flera områden.

   Första besöket hos oss innebär alltid en bedömning och därefter görs en eventuell planering av insatser tillsammans med dig. Målformulering och utvärdering av behandling är en naturlig del av arbetet.

   Inom primärvårdsrehab erbjuder vi olika typer av gruppbehandling som kan bli aktuell för dig.

   Professionerna inom primärvårdsrehab samverkar och stödjer dig i din rehabilitering. Vi ingår också i vårdcentralernas rehabteam.

   • På våra dörrar finns information om att det är förbjudet att gå in i våra lokaler om du:

    • känner dig förkyld
    • har feber
    • hostar
    • har andningsbesvär
    • har halsont

    Vi uppskattar att du följer dessa anvisningar men många väljer oavsett att avboka sina besök på grund av oro för smitta. Många besök avbokas därför just nu, men vill du hellre ha ditt besök via video går det utmärkt. Ring oss så bokar vi ditt fysiska besök till video.

   • Genom att logga in på våra e-tjänster kan du nu även av/omboka direkt, en redan bokad tid. Detta gäller för vissa besök som är bokade till fysioterapeut/sjukgymnast, arbetsterapeut och psykosocial resursperson.

    Om tolk är bokad till besöket måste du alltid kontakta oss via telefon för att avboka eller ändra tid.

   • Våra arbetsterapeuter arbetar med evidensbaserade bedömningsinstrument och pedagogiska metoder och hjälpmedel för att hjälpa dig nå en så aktiv vardag som möjligt. Vi arbetar med allt från att hitta strategier i olika vardagsaktiviteter till att träna utförande i olika situationer som vid arbetsplatsen, fritidsaktivitet, utförande av aktiviteter i hemmet eller träning av nedsatt funktion.

    För att komma till oss kan du kontakta oss via telefon, din vårdcentral eller via 1177.se/vårdguiden

   • Telefontid sjukgymnastik måndag-fredag 11.00-12.00. Telefonnummer: 0470587819

    Våra fysioterapeuter/sjukgymnaster använder sig av olika evidensbaserade bedömningsinstrument samt pedagogiska och manuella behandlingsmetoder.

    Vi visar på sambandet mellan rörelse och hälsa och hur rörelse kan användas som medel för att leva ett aktivt liv med god livskvalité.

    Du kan vända dig till oss vid alla typer av besvär i rörelseapparaten liksom vid skador till följd av sjukdomar och funktionsnedsättning som påverkar din fysiska förmåga.

    För att komma till oss kan du kontakta oss på vår telefontid, din vårdcentral eller via 1177.se/vårdguiden

   • Vi arbetar med psykisk ohälsa och psykosocialt stöd. Vi använder oss av evidensbaserade bedömningsinstrument och olika behandlingsmetoder för att stödja dig i en så fungerande vardag som möjligt.

    Vi arbetar med allt från relationsproblem, livskriser till ångest och depression.

    Vi har även möjlighet att erbjuda psykoterapi efter bedömning via din vårdcentral.

   • Rehabiliteringskoordinator är en resurs för dig som patient när du riskerar bli eller är sjukskriven. Rehabiliteringskoordinator kan vara en kontaktperson för dig och den som lotsar och guidar kring insatser som du kan få från din vårdcentral, specialist sjukvård och andra myndigheter t.ex. Försäkringskassan. Du kan erbjudas information om vad som kan hända om du riskerar att bli eller är sjukskriven. Du kan även få ett samtal där dina resurser, begränsningar och behov tydliggörs utifrån den situation du är i. Kontakt via din vårdcentral.

   Besöksregler

   • Ingen parfym eller annan stark doft. Ej tillåtet med djur som vistas inomhus.

   Till toppen av sidan