Sigfrid primärvårdsrehab, Växjö

Sigfrid Primärvårdsrehab, J F Liedholmsväg 12, plan 2

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.30–16.00
Tisdag07.30–16.00
Onsdag07.30–16.00
Torsdag07.30–16.00
Fredag07.30–16.00
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.30
Tisdag08.00–16.30
Onsdag08.00–16.30
Torsdag08.00–16.30
Fredag08.00–16.30
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Sigfrid Primärvårdsrehab, J F Liedholmsväg 12, plan 2
Län, kommun:
Kronobergs län, Växjö
Postadress:
Sigfrid primärvårdsrehab, Primärvårdsrehab nordost, J F Liedholmsväg 12, 352 57, Växjö

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Busslinje 1 och 5 mot Teleborg C

Busslinje 3 mot Universitetet

Vi bedriver primärvårdsrehabilitering i form av arbetsterapi, fysioterapi och samtalsbehandling för vårdcentralen Centrum och Skärvet.

Verksamhetschef Catrin Mård

0470-588000

Driftsform: Region

Primärvården möter personer i alla åldrar och med olika typer av besvär, skador, sjukdomar eller funktionsnedsättningar. Vi arbetar både hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande.

Inom Primärvårdsrehab arbetar arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, psykosocialresurs, psykoterapeut och rehabassistent. Våra professioner har både en bred och fördjupad kompetens inom flera områden.

Första besöket hos oss innebär alltid en bedömning och därefter görs en eventuell planering av insatser tillsammans med dig. Målformulering och utvärdering av behandling är en naturlig del av arbetet.

Inom primärvårdsrehab erbjuder vi olika typer av gruppbehandling som kan bli aktuell för dig.

Professionerna inom primärvårdsrehab samverkar och stödjer dig i din rehabilitering. Vi ingår också i vårdcentralernas rehabteam.

 • Genom att logga in på våra e-tjänster kan du nu även av/omboka direkt, en redan bokad tid. Detta gäller för vissa besök som är bokade till fysioterapeut/sjukgymnast, arbetsterapeut och psykosocial resursperson.

  Om tolk är bokad till besöket måste du alltid kontakta oss via telefon för att avboka eller ändra tid.

 • Du kan vända dig till oss vid olika stressrelaterade besvär eller om du upplever svårigheter att få ihop vardagen.

  Genom individuell bedömning och anpassade insatser hjälper vi dig att återfå eller förbättra din förmåga i relation till dina aktiviteter. 

  Vi hjälper dig med strategier i olika vardagssituationer och arbetar med aktivitetsbalans.

 • Du kan vända dig till oss vid alla typer av smärttillstånd och besvär i skelett, leder och muskler. Vi kan även hjälpa dig om du har en nedsatt fysisk funktion som följd av tidigare sjukdom eller skada.

  Genom en individuell bedömning och anpassad rehabilitering hjälper vi dig att återfå eller förbättra din rörelse- och funktionsförmåga för att återgå till ett aktivt liv med god livskvalité.

  För dig som vill komma i kontakt med fysioterapeut. Är du listad på Vc Centrum; ring 0470-589500 (knappval 5), är du listad på Vc Skärvet; ring 0470-589750 (knappval 5).

 • Vi erbjuder behandling och psykosocialt stöd till dig med psykisk ohälsa. Inom primärvården möter vi många med ångest, depression, utmattningstillstånd och livskriser. 

  Med samtalsbehandling kan vi ge dig förutsättningar för en så fungerande vardag som möjligt. Vid behov kan vi remittera dig till annan enhet eller vårdnivå. 

 • Rehabiliteringskoordinator är en resurs för dig som riskerar att bli, eller är sjukskriven. Rehabiliteringskoordinator hjälper dig att samordna de insatser som du kan få från din vårdcentral, Försäkringskassan, arbetsgivare Arbetsförmedlingen eller socialtjänsten. Tillsammans gör ni en kartläggning av din situation och upprättar en plan med målsättning att minska sjukskrivningen och främja din arbetsåtergång. 

Besöksregler

Ingen parfym eller annan stark doft. Ej tillåtet med djur som vistas inomhus.

Till toppen av sidan