Röntgenmottagning Karlshamn

Blekingesjukhuset, Entrévägen, Byggnad 2

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
MåndagDygnet runtåterbud
Måndag08.00–11.30telefonråd
TisdagDygnet runtåterbud
Tisdag08.00–11.30telefonråd
OnsdagDygnet runtåterbud
Onsdag08.00–11.30telefonråd
TorsdagDygnet runtåterbud
Torsdag08.00–11.30telefonråd
FredagDygnet runtåterbud
Fredag08.00–11.30telefonråd
LördagDygnet runtåterbud
SöndagDygnet runtåterbud
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.30–16.00
Måndag16.00–20.00Akutverksamhet
Tisdag07.30–16.00
Tisdag16.00–20.00Akutverksamhet
Onsdag07.30–16.00
Onsdag16.00–20.00Akutverksamhet
Torsdag07.30–16.00
Torsdag16.00–20.00Akutverksamhet
Fredag07.30–16.00
Fredag16.00–20.00Akutverksamhet
Lördag09.30–19.00Akutverksamhet
Söndag09.30–19.00Akutverksamhet

Besöksadress:
Blekingesjukhuset, Entrévägen, Byggnad 2
Län, kommun:
Blekinge län, Karlshamn
Postadress:
Blekingesjukhuset, Röntgenkliniken, 374 80 Karlshamn

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Ni hittar oss på Blekingesjukhuset i Karlshamn, hiss B, plan 3. Vid övriga frågor är du välkommen att kontakta oss.

Röntgen är en serviceklinik och hit kommer patienter via remiss från offentliga och privata vårdgivare, både de som har bokat en tid och de som är akuta.


Vi utför röntgendiagnostik med modern högteknologisk digital utrustning. För mera information om våra olika undersökningar var god se under fliken vårt utbud.

På dagtid anmäler du dig i receptionen på röntgen, vänligen ta med kallelse och legitimation. På kvällar och helger är receptionen stängd och avdelningen låst, vänligen ring på porttelefonen utanför röntgenkliniken.


Eventuella smycken eller piercingar ska tas av före undersökningen. Undvik parfym, rakvatten eller andra starkt doftande ämnen.


Vid övriga frågor är du välkommen att kontakta oss.

Driftsform: Region

 • Vid undersökningen används joniserande strålning. Är du eller misstänker du att du är gravid bör undersökningen om möjligt senareläggas till efter graviditeten. Amning påverkas inte. Måste du röntgas ändå, var god meddela personalen innan undersökning.

  Till dessa undersökningar behövs inga särskilda förberedelser. Vid frågor är du välkommen att kontakta oss via telefon eller genom att logga in på 1177.se.

  Lungundersökning
  Du är välkommen på lungundersökning förutsatt att din doktor skrivit en remiss till oss.
  Du kommer att få ta av dig på överkroppen inför undersökningen.
  Vi tar alltid en bild med bröstkorgen mot filmen och en bild med vänster sida mot filmen. Vi tar bilderna stående om detta är möjligt. Du ska andas in djupt och hålla andan under bildtagningen. Ibland tar man en bild när du får ligga på sidan.

  Skelettundersökning
  Vid skelettröntgen får du en kallelse av oss.
  Du kommer att få ta av dig kläderna över det området som ska röntgas inför undersökningen.

  Vi tar alltid minst två bilder, en framifrån och en från sidan. Andra bilder kan förekomma. Om vi tar bilderna stående, sittande eller liggande beror på vilken kroppsdel som ska undersökas och vilken frågeställning din doktor har ställt.

 • Datortomografi är en datoriserad skiktröntgen som ger mer detaljerade bilder med hjälp av röntgenstrålar. Med datortomografi kan man undersöka de flesta organen i människokroppen.

  I samband med vissa undersökningar använder man sig av kontrastmedel antingen peroralt (genom munnen) eller med injektion. Om så är fallet kommer du få denna information tillsammans med din kallelse.

  Om du tar tabletter som innehåller det verksamma ämnet metformin, vilket man brukligen tar när man har diabetes, är det viktigt att du tar kontakt med oss. Vet du att du är allergisk mot kontrastmedel är det viktigt att vi får veta detta inför din undersökning. Är du eller misstänker du att du är gravid vill vi också att du tar kontakt med oss innan din undersökning.

  Remiss krävs från din doktor och du får en tid av oss hemskickad. Vi tar även emot patienter akut.

  Vid övriga frågor är du välkommen att kontakta oss via telefon eller genom att logga in på 1177.se.

 • Med hjäp av ultraljud kan man undersöka vävnader och organ som innehåller vatten, till exempel lever, njurar och artärer. Vid en ultraljudsundersökning sänds svaga ljudvågor in i organet från en sändare. Ljudvågorna studsar sedan tillbaka till sändaren och datorn omvandlar ljudvågorna till bilder. Undersökningen utförs av en röntgendoktor. 

  Vissa förberedelser, så som att fasta, kan behöva göras inför vissa undersökningar. Om så är fallet kommer du att få denna information tillsammans med din kallelse.

  Remiss krävs från din doktor och du får en tid av oss hemskickad. Vi tar även emot patienter akut. 

  Vid överiga frågor är du välkommen att kontakta oss via telefon eller genom att logga in på 1177.se.

 • I vårt genomlysningsrum undersöker vi bland annat mag-tarmkanalen, sondläge och urinvägar.

  Vissa förberedelser, så som laxering och att fasta, kan behöva göras inför vissa undersökningar. Om så är fallet kommer du få denna information tillsammans med din kallelse. Är du eller misstänker du att du är gravid, vänligen kontakta oss före undersökning.

  Remiss krävs från din doktor och du får en tid av oss hemskickad. Vi tar även emot patienteter akut.

  Vid övriga frågor är du välkommen att kontakta oss via telefon eller genom att logga in på 1177.se.

 • Med denna metod mäter man skelettets skörhet. Patienter med ökad risk att drabbas av frakturer till exempel vid sjukdomen osteoporos (benskörhet), genomför denna undersökning.

  Inga speciella förberedelser behövs men före undersökningen får man ta av sig smycken och kläder med metallknappar eftersom de kan påverka mätningen.

  Remiss krävs från din doktor eller osteoporossköterska och du får en tid av oss hemskickad. Denna undersökning genomförs endast i Karlshamn.

  Vid övriga frågor är du välkommen att kontakta oss via telefon eller genom att logga in på 1177.se.

 • Magnetkamera är en undersökning som görs med hjälp av starka magnetiska fält och radiovågor. Undersökningen ger väldigt detaljerade bilder och man kan undersöka nästan alla organ i kroppen.

  Du får inte ha någon elektronisk utrustning som till exempel pacemaker eller någon magnetisk metall inopererad i kroppen. Har du metall i kroppen som inte är magnetisk går det bra att undersökas. Exempel på sådan metall är höft- och knäproteser, kopparspiraler, tandfyllningar och tandimplantat men vid minsta osäkerhet kontakta gärna oss innan undersökningen. Är du eller misstänker du att du är gravid, vänligen kontakta oss före undersökningen.

  Du kommer att få ligga på en brits som förs in i en tunnel. Det är viktigt att du ligger helt stilla vid undersökningen så att bilderna blir i så bra kvalitet som möjligt. Du kommer att få ha hörselkåpor på dig då det låter en del från maskinen när bilderna tas. Undersökningen kan ta lite tid eftersom det är många detaljerade bilder som ska tas.

  Vissa förberedelser så som att fasta kan förekomma. Om så är fallet kommer du få denna information tillsammans med din kallelse. Vid vissa undersökningar används kontrastmedel och då kommer ett blodprov att tas innan undersökningen för att kontrollera dina njurvärden.

  Remiss krävs från din doktor och du får en tid av oss hemskickad.

  Vid övriga frågor är du välkommen att kontakta oss via telefon eller genom att logga in på 1177.se.

Remisskrav

Ja

Det går bra att göra om- eller avbokningar via våra e-tjänster eller via telefon under telefontid. Återbud till röntgen går att lämna dygnet runt på telefon 0454-73 10 17.

Vi har drop-in endast för lungundersökningar med remiss från lungmottagningen eller thorax under följande tider:

Måndag, tisdag och torsdag: 08.30 – 11.30 och 12.30 – 15.30

Onsdag och fredag: 09.30 – 11.30

Resultatet av din undersökning får du av läkaren som begärt undersökningen.

Till toppen av sidan