Psykiatrisk mottagning Sollefteå

Lasarettsgatan 1

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0620-191 37
Öppet idag
  • 08:00 - 16:00
Telefontid idag
  • 08:00 - 16:00TeleQ

Fler tider och telefonnummer

Telefontider
  • Mån - Fre08:00 - 16:00 TeleQ
Öppettider
  • Mån - Fre08:00 - 16:00

Besöksadress:
Lasarettsgatan 1
Län, kommun:
Västernorrlands län, Sollefteå
Postadress:
Psykiatrisk mott Sollefteå, Lasarettsgatan 1, 881 04 Sollefteå

Hos oss får du en första bedömning och utredning utifrån dina psykiatriska besvär. Du kan komma till oss efter hänvisning från din hälsocentral eller genom att göra en egen vårdbegäran. Använd då gärna vår e-tjänst för detta. Vi utreder, behandlar och bedömer patienter som lider av psykiatrisk sjukdom som inte behandlas inom primärvården, eller lider av en psykiatrisk funktionsnedsättning. Kontakta oss via våra e-tjänster eller ring under telefontid.

Du som ringer får en angiven tid då du blir uppringd. Det är viktigt att du känner dig delaktig i besluten kring din behandling. Samtalsbehandling sker individuellt eller i grupp och du kan också få läkemedelsbehandling. Om det är möjligt involverar vi även din familj eller närstående i arbetet eftersom vi ser dem som en viktig resurs.

Vi är en specialistpsykiatrisk öppenvårdsmottagning som är en del av Länsverksamhet Psykiatri. Här arbetar enhetschef, specialistläkare, läkare under utbildning, psykiatrisjuksköterska, sjuksköterska, psykolog, kurator, skötare, medicinsk sekreterare och administratör.Vi har också ett akutpsykiatriskt team, detta team är tillgängligt alla dagar i veckan för stöd och rådgivning.

Driftsform

Driftsform: Region

Information till patienter

Ålder

Vi tar emot patienter som är 18 år eller äldre.

Information till dig som ska besöka någon

Besöksregler

Det är inte tillåtet att följa med patienten till vården i nuläget som anhörig, närstående eller vän, p g a smittorisken. Patienten ska alltså komma ensam till sitt besök på mottagningen. Om det finns särskilda skäl till att en patient behöver en medföljare ska detta avtalas med mottagningen.

Till toppen av sidan