Välj region för att få mer information från 1177.se

Välj region för att få mer information från 1177.se
karta

Psykiatrisk klinik Skellefteå och Södra Lappland

Klockarbergsvägen

Telefonnummer:

090-785 93 94

Öppettider:

 • Mån-Tor08:00 - 17:00
 • Fre08:00 - 15:30

Fler tider och telefonnummer

Besöksadress:
Klockarbergsvägen
Län, kommun:
Västerbottens län, Skellefteå
Postadress:
Klockarbergsvägen, 93186 Skellefteå
Publicerad: 2018-05-02

Du kan lämna synpunkter eller klaga om du varit med om något inom vården som du inte är nöjd med. Det kan du göra både som patient och närstående. Dina synpunkter kan bidra till att vården blir bättre och säkrare.

Ditt klagomål lämnar du via 1177.se "Om du inte är nöjd med vården". Du kan också läsa mer på 1177.se.

Publicerad: 2018-12-20

Du kan av- eller omboka din tid senast 24 timmar innan avtalad tid via telefon 090 - 785 93 94 eller via 1177.se.

Kommer ditt återbud senare får du en faktura för uteblivet besök på 250 kr. Samma sak gäller för uteblivet besök.

 

Södra Lappland tar emot av- och ombokningar på telefon 090 - 785 93 19

Här hittar du kontaktuppgifter för stöd och hjälp i Skellefteå. Om du vill ta del av andras erfarenheter och vad man kan göra själv kan du läsa mer under tema Psykisk hälsa.  

Söker du kontaktuppgifter till psykiatrisk mottagning i Lycksele, Storuman eller Vilhelmina? Klicka på länkarna nedan. Länkar finns också under "Mottagningar".

Psykiatrisk mottagning Lycksele
Psykiatrisk mottagning Storuman
Psykiatrisk mottagning Vilhelmina

 • Till jourenheten kan du vända dig om du är i behov av akut hjälp för dina psykiska besvär. Om det inte är akut får du i första hand vända dig till din hälsocentral eller ringa vår rådgivning.

  Kontaktuppgifter till Jour och bedömningsenheten

 • Mottagning 1 och 2

  Telefon 090-785 93 94
  Patienter 25 år och äldre som är listade på hälsocentralerna i Bureå, Anderstorp, Lövånger, Erikslid, Norsjö, Burträsk och Boliden får remiss till mottagning 1.

  Patienter 25 år och äldre som är listade på hälsocentralerna i Skelleftehamn, Byske, Jörn samt Kåge/Moröbacke och Heimdall får remiss till mottagning 2.

  Kontaktuppgifter till mottagning 1

  Kontaktuppgifter till mottagning 2


  Beroendemottagning

  Kontaktuppgifter till Psykiatrisk mottagning beroende Skellefteå


  Mottagning 3 Skellefteå

  Här finns äldretteam, medicinservice och MBT-team.
  Telefon 090-785 93 94

  Psykiatrisk mottagning Lycksele

  Psykiatrisk mottagning Storuman

  Psykiatrisk mottagning Vilhelmina

 • Specialiserad psykiatri för dig mellan 18 och 25 år.

  Läs mer om mottagning för unga vuxna

 • Psykiatrisk avdelning 1 och 2

  Vi vänder oss till personer över 18 år som har olika typer av psykisk ohälsa och är i behov av heldygnsvård. All behandling är individuellt utformad och kan därför se olika ut. Det kan till exempel vara medicinsk behandling, samtalsbehandling eller annan överenskommen behandling. Behandlingsarbetet sker utifrån en vårdplan i vilken vi tillsammans sätter upp mål och åtgärder för vad vårdtiden kommer att innehålla.

  Vi lägger stor vikt vid socialt umgänge och i dagrummet spelar vi spel, stickar, ser på tv och äter måltider tillsammans.

  Vi som arbetar på avdelningen är sjuksköterskor och skötare. Ditt behov av kontakt med psykiater, kurator eller psykolog får du via den psykiatriska öppenvården.

   

  Beroendeavdelning

  Heldygnsvård för patienter som har problem med beroende som kräver specialistkompetens, till exempel övervakad tillnyktring och abstinensbehandling.

 • Gästhuset är en så kallad mellanvårdsverksamhet och erbjuder ett alternativ till inläggning på en psykiatrisk avdelning. Även de som befinner sig i en utslussningsfas från en psykiatrisk avdelning kan kortvarigt vistas här.

  Personal finns tillgänglig dygnet runt och vår strävan är att erbjuda en lugn och harmonisk miljö.

 • VI är en specialiserad ätstörningsmottagning för personer över 18 år. Du kan antingen söka själv till oss eller komma via remiss.

  Efter bedömning erbjuds individuellt anpassad behandling. Inledningsvis ligger fokus på att minska svält och hetsätning. Det är viktigt att kartlägga och behandla andra faktorer som kan bidra till att ätstörningen kvarstår. Samarbete med familjen och det övriga sociala nätverket kvar vara en del i behandlingen.

Verksamheten består av den psykiatriska kliniken i Skellefteå och de psykiatriska mottagningarna i Lycksele, Storuman och Vilhelmina.

Vi behandlar dig som är över 18 år och har psykisk ohälsa och beroendeproblematik som kräver specialistkompetens.

All behandling är individuellt utformad och ser därför olika ut. Det kan till exempel vara medicinsk behandling, samtalsbehandling, familjebehandling, psykoterapi eller annan överenskommen behandling.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region