Patientnämnden Västernorrland

Regionens hus

Visa på kartaVägbeskrivning

Växeltelefon

Besöksadress:
Regionens hus
Län, kommun:
Västernorrlands län, Härnösand
Postadress:
Patientnämnden, Regionens hus, 871 85 Härnösand

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Regionens hus, Härnösand

Om du har synpunkter eller klagomål på den vård och behandling som du eller din anhöriga har fått av vården i Västernorrland så kan du vända dig till Patientnämnden Västernorrland. Det inkluderar folktandvården och sjukvård inom våra kommuner. Kontakta oss gärna via vår säkra e-tjänst. Patientnämnden är opartisk och fristående från hälso- och sjukvården. Vi fungerar som en lots för dig som har synpunkter eller klagomål på vård eller tandvård och hjälper dig att få svar på dina frågor. Vi försöker ge råd, informera, ordna kontakter, föreslå lösningar, diskutera och reda ut eventuella missförstånd, och kan ge information om patientförsäkringen och läkemedelsförsäkringen.

Vi har inga disciplinära befogenheter. Patientnämnden sammanställer rapporter baserad på inkomna synpunkter och klagomål, och förmedlar dessa till vårdgivaren. Dina synpunkter eller klagomål kan på så sätt hjälpa andra och förbättra kvaliteten inom vården.

Driftsform: Region

Patientnämnden är opartisk och fristående från hälso- och sjukvården. Vi fungerar som en lots för dig som har synpunkter eller klagomål på vård eller tandvård och hjälper dig att få svar på dina frågor.

Vi försöker ge råd, informera, ordna kontakter, föreslå lösningar, diskutera och reda ut eventuella missförstånd, och kan ge information om patientförsäkringen och läkemedelsförsäkringen

  • Den som tvångsvårdas inom psykiatrin har rätt att få en stödperson, en medmänniska som kan vara ett stöd.

    Det är patientnämnden i samarbete med patienten och vårdpersonalen som utser stödpersonen. Precis som personal inom vården har nämndens politiker och tjänstemän tystnadsplikt.

    Du som är stödperson kan använda våra e-tjänster för kontakt och rapportering. 

Besökare ombeds vänligen kontakta förvaltningen i förväg.

Till toppen av sidan