Njurmedicinska kliniken US, Linköping

Universitetssjukhuset, Linköping

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Växeltelefon

Besöksadress:
Universitetssjukhuset, Linköping
Län, kommun:
Östergötlands län, Linköping
Postadress:
Njurmedicinska kliniken, Universitetssjukhuset, 581 85 Linköping

Njurmedicinmottagningens huvuduppgift är att utreda och behandla patienter med medicinska njursjukdomar och att behandla patienter med kroniskt njursvikt. Njurmedicinska kliniken består av njurmottagning, njurmedicinsk vårdavdelning B173, dialysmottagning (bloddialys), självdialysmottagning (bloddialys och påsdialys).


Här arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, kurator, dietist och sjukgymnast.

Driftsform: Region

Njurmedicinska klinikens huvuduppgift är att utreda och behandla patienter med medicinska njursjukdomar och att behandla patienter med kroniskt njursvikt.

Kliniken består av njurmottagning, njurmedicinsk vårdavdelning, dialysmottagning (bloddialys), självdialysmottagning (bloddialys och påsdialys).

 

Här arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, kurator, dietist, sjukgymnast och vårdadministratörer.

 • Dietisten träffar patienter som har läkarkontakt på njurmedicinska klinikens. Dietisten arbetar i team tillsammans med sjuksköterska, undersköterska, sjukgymnast, kurator och läkare. Målsättningen är att alla patienter ska ha ett gott näringstillstånd utifrån sjukdom och behov.

  Telefon: 010-103 18 09. Dietisten tjänstgör heltid på vardagar och nås på telefon, alternativt lämna meddelande till Njurmottagningen.

 • Kuratorn finns kopplat till njurmedicinska klinikens samtliga enheter och är en del av vårdteamet tillsammans med läkare sjuksköterska, undersköterska, sjukgymnast och dietist.

  Vid sjukdom är det mycket som förändras. Ett besked om en kronisk sjukdom kan utlösa en kris och skapa mycket oro hos såväl patient som anhörig. Kuratorn kan vara en samtalspartner och ett stöd för att bearbeta och hantera en ny situation i livet.

  Kurator nås antingen via övrig vårdpersonal eller på telefon: 010-103 18 08. 

 • Sjukgymnast finns för de patienter som är inlagda på vårdavdelning B173 och för patienter med dialysbehandling på US, Garnisonen och i hemmet.

  På vårdavdelningen kan patienten få hjälp med mobilisering, smärtlindring, träning för ökad styrka, kondition mm, andningsgymnastik, förskrivning av hjälpmedel.

  Finns behov av sjukgymnastisk behandling som inte är träning hänvisas patienten till vårdcentral.

  Telefon: 010-103 13 91

Remisskrav

Nej

Till toppen av sidan