Mottagning Britsarvet

Norra Järnvägsgatan 18, Falun

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.00–17.00
Tisdag07.00–17.00
Onsdag07.00–17.00
Torsdag07.00–17.00
Fredag07.00–17.00
LördagStängt
SöndagStängt

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–17.00
Tisdag08.00–17.00
Onsdag08.00–17.00
Torsdag08.00–17.00
Fredag08.00–17.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Norra Järnvägsgatan 18, Falun
Län, kommun:
Dalarnas län, Falun
Postadress:
VCL Britsarvet-Grycksbo, Norra Järnvägsgatan 18, 791 35 Falun
Webbplats:
http://www.regiondalarna.se

Publicerad: 2024-04-08

Hos oss kan du boka tid och vaccinera dig mot TBE – en virussjukdom som sprids av fästingar. Pris 400-550 kronor/dos (varierar mellan leverantörer).

Till oss kan du vända dig med frågor och problem som rör din hälsa. Här träffar du allmänläkare och distriktssköterskor som är specialister på att utreda och behandla våra vanligaste sjukdomar.

Om du blir sjuk när vårdcentralen är stängd ska du i första hand kontakta Sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177 för vägledning.

Hos oss kan du till exempel få hjälp med infektioner, sårskador, högt blodtryck och psykiska besvär. Du kan också få stöd att sluta röka, ändra dina matvanor eller göra andra livsstilsförändringar.

Driftsform: Region

Välkommen till Vårdcentral Britsarvet, mottagning Britsarvet. Här har vi följande utbud. Kontakta oss gärna via våra e-tjänster eller ring något av våra telefonnummer.

 • Du kan kontakta oss via 1177 direkt.  I 1177 direkt kan du få bedömning av symtom, råd om vad du kan göra själv, eller chatta med vårdpersonal. Du kan också ha videosamtal och få en bokad vårdtid samt få hjälp med administrativa ärenden. Du hittar 1177 direkt under Våra e-tjänster.   

  Öppettider och mer information om 1177 direkt

 • Om du har astma, allergi eller kronisk obstruktiv lungsjukdom, KOL, kan du få hjälp och stöd hos oss.

 • Vi erbjuder alla barn 0-6 år bedömning av barnets utveckling, amningsrådgivning till föräldrar, vaccinationer, hälsosamtal samt råd och stöd i ett aktivt föräldraskap.

  Telefonnummer:023-49 16 05

  Inringningstid vardagar 07:00 - 12:00

  Barn- och mödrahälsovårdspsykolog, telefonnummer: 
  023-49 16 42
  023-49 16 43
  023-49 16 52

  Barnhälsovård är gratis.

 • Mottagningen riktar sig till de patienter som har hypertoni och hjärtsjukdom och där information, uppföljning med kontroller och stöd för egenvård är av stor vikt för att förebygga komplikationer av dessa sjukdomar. Råd angående livsstilsfrågor som kost, fysisk aktivitet, alkohol, rökavvänjning kan förmedlas vid behov.

 • Vi har mottagning för dig med diabetes. Diabetes är ett samlingsnamn för sjukdomar som alla ger för hög nivå av socker i blodet. Vanligast är typ 2-diabetes, men det finns även typ 1-diabetes och graviditetsdiabetes. Vårdcentralens mottagning har huvudfokus på typ 2 och graviditetsdiabetes och erbjuder enskilda besök och utbildning i grupp där information, uppföljning, kontroller och stöd till egenvård ingår.

  Mottagningen erbjuder ävenförebyggande besök för dig med riskfaktorer för diabetes typ 2 där stor vikt läggs vid livsstilsfrågor gällande kost, fysisk aktivitet, tobak och alkohol.

 • Alla asylsökande och flyktingar erbjuds efter ankomst till Sverige ett hälsosamtal. Vid samtalet träffar du en sjuksköterska och vid behov är en auktoriserad tolk med. Vi samtalar om eventuellt tidigare sjukdomar och hälsoproblem och går igenom ditt behov av hälsokontroll, behandling, provtagning, vaccinationer och smittskydd. Samtalet är frivilligt och gratis.

 • Du kan få hjälp med medicinsk fotvård efter remiss från läkare eller diabetessköterska. Bedömningen och behandlingen syftar till att minska risken för fotsår.

 • Du som har behov av kognitiv beteendeterapi (KBT) välja att ta del av behandlingen online via din vårdcentral. Internetbaserad KBT-behandling (iKBT) innebär att man arbetar med behandling via nätet till personer med problem som oro, ångest, stress, sömnproblem och depression.

  För att bli aktuell för behandling måste du först träffa en samtalsterapeut som tillsammans med dig kommer fram till om iKBT behandling passar just dig samt vilket program som då skall genomföras. Under iKBT behandlingen sker regelbunden uppföljning av din samtalsterapeut via 1177.

  Du kommer åt materialet via sin dator, surfplatta eller mobiltelefon när som helst på dygnet och kan repetera behandlingsavsnitt vid behov.

  För mer information om internetbaserad KBT, kontakta din vårdcentral eller ring 1177.

 • På inkontinensmottagningen utreder vi kvinnlig inkontinens. Har du problem med urinläckage, inkontinens, kan du få hjälp och stöd hos oss. Om behov finns görs därefter utprovning och uppföljning av inkontinenshjälpmedel.

 • Om du blir sjuk när vårdcentralen är stängd ska du i första hand kontakta Sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177 för vägledning. Vårdcentralen har sin jourverksamhet förlagd till Vårdcentralen Tisken i Falun. Undvik att åka till sjukhusens akutmottagningar utan föregående kontakt med Sjukvårdsrådgivningen.

 • Livsstilsmottagningen är till för dig som vill förändra din livsstil. Vi utgår från dina egna mål och stödjer din motivation till förändring. Du får råd och stöd inom områden som kost, motion, stress, sömnsvårigheter, rökning och alkohol.

 • Vid läkarmottagningen arbetar specialister inom allmänmedicin samt utbildningsläkare. Via vår sjukvårdsrådgivning erbjuds du tid samma dag vid brådskande behov samt längre fram för det som kan vänta lite. Tider erbjuds även för regelbundna kontroller vid kronisk sjukdom. Besök och telefontid bokas via sjukvårdsrådgivningen eller via våra e-tjänster.

 • Vi erbjuder dig kontroller vid graviditet, preventivmedelsrådgivning, gynekologiska hälsokontroller och råd vid klimakteriebesvär. Vi erbjuder även utbildning till er som är blivande föräldrar.

  Barn- och mödrahälsovårdspsykolog, telefonnummer: 
  023-49 16 42
  023-49 16 43
  023-49 16 52

 • Inom rehabilitering arbetar sjukgymnaster och arbetsterapeuter. Målet är att återvinna eller bibehålla bästa möjliga funktionsförmåga samt skapa goda villkor för ett självständigt liv och ett aktivt deltagande i samhällslivet.

  Till oss kan du vända dig utan remiss vid besvär från muskler och leder. Vi arbetar med funktions- och aktivitetsbedömningar, behandling, träning. Vi förskriver även hjälpmedel för primärvårdens patienter.

  Vad gäller hjälpmedelsutprovningar i hemmet och intyg för bostadsanpassningar hänvisas till arbetsterapeuter som arbetar inom kommunens hemsjukvård och rehabilitering.

  Vår primärvårdsrehabilitering finns i Falun (se "Relaterade mottagningar").

 • Vi hjälper dig med provtagning inför planerade besök och kontroller. Vid provtagning är det bra att sitta och vila en stund, det är därför du ofta får vänta lite innan vi ropar upp dig.

  Tidsbeställning, telefon: 023-49 16 01 (provtagning från kl. 07:30)

 • 1177 Vårdguidens e-tjänster ersätter den tidigare funktionen för receptförnyelse. Genom att logga in på 1177.se kan du förutom att förnya ditt recept även utföra ett antal andra tjänster, till exempel boka tid.

  Du kan även lämna önskemål om receptförnyelse i receptionen (blanketter finns att tillgå i entrén).

  Telefon: 023-49 16 01
  Öppettider vardagar 8:00-17:00

 • Distriktssköterskor och sjuksköterskor har bred kompetens och kan se ditt behov i ett helhetsperspektiv.

  Vi har egna mottagningar med självständiga bedömningar och behandlingar inom bland annat områden som hud, infektioner, ögon, öron, sårvård, omläggningar, vaccinationer, injektioner, förhöjt blodtryck, inkontinens med mera. Vi har specialistmottagning för patienter med till exempel astma, KOL och diabetes.

 • Sårmottagning för dig med sår nedanför knät samt utprovning av kompressionsstrumpa klass 2 enligt ordination.

 • Du kan vända dig till oss när du behöver hjälp med till exempel stress, nedstämdhet, oro/ångest, sömnbesvär eller krishantering. Teamet för Beteendehälsa samarbetar kring din vård med andra yrkesgrupper på vårdcentralen. Vi strävar efter att erbjuda en första insats så snabbt som möjligt.

  • Vi erbjuder individuell samtalsterapi med fokus på beteendeförändringar kopplade till specifika psykologiska problem. Syftet med behandlingen är att få strategier för att på egen hand fortsätta arbetet för god livskvalitet. Vi ger dig information och strategier för att själv kunna fundera kring ditt mående och vad du kan göra för att må bättre. En del tycker det räcker med ett besök, andra kommer några fler gånger. Eventuella återbesök planeras tillsammans av behandlare och patient.
  • Vi erbjuder internetbaserad KBT där behandlingen genomförs via Internet med stöd från din behandlare.
  • Vi håller föreläsningar om bland annat stress och sömn.

   

  Boka tid hos oss: Du kan boka ett första bedömningssamtal på telefon direkt till en behandlare. Logga in på 1177 e-tjänster och sök upp Mottagning Britsarvet eller Grycksbo, välj sedan Boka direkt. Du kan även omboka tider på samma sätt. Du kan ringa vårdcentralen och be om en tid. Tel. 023 – 49 16 01. Du får då kortfattat beskriva ditt problem och får sedan en telefontid hos behandlare.

  För att delta i föreläsningar prata med personal, ring, eller boka via 1177.se.

  I Teamet för Beteendehälsa ingår följande yrkesgrupper:

  • Kuratorer och psykologer – arbetar framförallt med individuell behandling
  • Riskbruksjuksköterska – samtal relaterat till riskbruk gällande alkohol och beroendeframkallande läkemedel
  • Vårdsamordnare - sjuksköterska som utför strukturerad bedömning vid första kontakt och upprättar en vårdplan för patienter som ska behandlas med antidepressiv medicinering. Arbetar i team med psykolog, rehab koordinator, riskbrukssjuksköterska och primärvårdsläkare.
  • Rehabkoordinator - Personligt stöd, intern- och extern samordning samt samverkan med externa aktörer för dig som är eller riskerar att bli sjukskriven.
   Telefon: 023-49 16 01

  Kortfattad information om olika former av psykisk ohälsa:

   

 • Telefon: 023-49 16 01
  Telefontid vardagar 7:00-16:00

  Kontakta sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177 i första hand om du är i behov av rådgivning vid tillfällig sjukdom.

  När vårdcentralen är stängd kontakta sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177.

  I nödsituation kontakta 112.

 • Du som rekommenderas vaccination mot covid-19 under våren kan vaccinera dig från och med den 1 april. Läs mer om vilka som rekommenderas vaccination och hur du bokar tid (du kan boka tid från och med vecka 12):

  Vaccination mot covid-19 (1177.se)

 • Hos oss kan du boka tid för att vaccinera dig mot TBE.

Till toppen av sidan