Ljungby primärvårdsrehab, Ljungby

Kyrkogatan 2 Ljungby

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag11.00–12.00
Tisdag11.00–12.00
Onsdag11.00–12.00
Torsdag11.00–12.00
Fredag11.00–12.00
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.30–16.00
Tisdag07.30–16.00
Onsdag07.30–16.00
Torsdag07.30–16.00
Fredag07.30–16.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Kyrkogatan 2 Ljungby
Län, kommun:
Kronobergs län, Ljungby
Postadress:
Ljungby primärvårdsrehab, Ljungby lasarett, Kyrkogatan 2, 341 35, Ljungby

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Primärvårds- och lasarettsrehab, på entréplan vid Pelarhallen på Ljungby lasarett.

Ljungby primärvårdsrehab är en rehabenhet för vårdcentralerna Sländan och Kungshögen. Hos oss kan du träffa fysioterapeut/sjukgymnast för att få en bedömning och behandling av dina besvär. Vi jobbar i nära samarbete med övrig personal på vårdcentralerna för att du ska få bästa vård när du behöver det. Du kan boka din tid via 1177.se, eller ringa på vår telefontid kl 11.00-12.00 på telefon 0372-58 53 54.

Avdelningschef Elisabeth Ferner.

Driftsform: Region

Primärvården möter personer i alla åldrar och med olika typer av besvär, skador, sjukdomar eller funktionsnedsättningar. Vi arbetar både hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande.

Inom Primärvårdsrehab arbetar arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, psykosocialresurs, psykoterapeut och rehabassistent. Våra professioner har både en bred och fördjupad kompetens inom flera områden.

Första besöket hos oss innebär alltid en bedömning och därefter görs en eventuell planering av insatser tillsammans med dig. Målformulering och utvärdering av behandling är en naturlig del av arbetet.

Inom primärvårdsrehab erbjuder vi olika typer av gruppbehandling som kan bli aktuell för dig.

Professionerna inom primärvårdsrehab samverkar och stödjer dig i din rehabilitering. Vi ingår också i vårdcentralernas rehabteam.

 • Genom att logga in på våra e-tjänster kommer du att kunna av/omboka en redan bokad tid direkt. Detta kommer att gälla för vissa bokade besök till fysioterapeut/sjukgymnast.

  Om tolk är bokad till besöket måste du alltid kontakta oss via telefon för att avboka eller ändra tid.

   

 • Du kan vända dig till oss vid olika stressrelaterade besvär eller om du upplever svårigheter att få ihop vardagen.

  Genom individuell bedömning och anpassade insatser hjälper vi dig att återfå eller förbättra din förmåga i relation till dina aktiviteter. 

  Vi hjälper dig med strategier i olika vardagssituationer och arbetar med aktivitetsbalans.

 • Du kan vända dig till oss vid alla typer av smärttillstånd och besvär i skelett, leder och muskler. Vi kan även hjälpa dig om du har en nedsatt fysisk funktion som följd av tidigare sjukdom eller skada.

  Genom en individuell bedömning och anpassad rehabilitering hjälper vi dig att återfå eller förbättra din rörelse- och funktionsförmåga för att återgå till ett aktivt liv med god livskvalité.

 • Vi erbjuder behandling och psykosocialt stöd till dig med psykisk ohälsa. Inom primärvården möter vi många med ångest, depression, utmattningstillstånd och livskriser. 

  Med samtalsbehandling kan vi ge dig förutsättningar för en så fungerande vardag som möjligt. Vid behov kan vi remittera dig till annan enhet eller vårdnivå. 

 • Rehabiliteringskoordinator är en resurs för dig som riskerar att bli, eller är sjukskriven. Rehabiliteringskoordinator hjälper dig att samordna de insatser som du kan få från din vårdcentral, Försäkringskassan, arbetsgivare Arbetsförmedlingen eller socialtjänsten. Tillsammans gör ni en kartläggning av din situation och upprättar en plan med målsättning att minska sjukskrivningen och främja din arbetsåtergång. 

På grund av allergi och överkänslighet undvik starkt doftande parfymer och hudvårdsprodukter mm

Till toppen av sidan