Kvinnohälsovårdsmottagning Karlskrona

Östra Kvarngatan 4, Karlskrona

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0455-73 57 80
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider
   • Mån - Fre08:00 - 12:00
   Öppettider
   • Mån - Tor08:00 - 16:00
   • Fre08:00 - 12:00

   Besöksadress:
   Östra Kvarngatan 4, Karlskrona
   Län, kommun:
   Blekinge län, Karlskrona

   Till kvinnohälsovårdsmottagningen kan alla blivande föräldrar ringa för att få tid till inskrivning och kontroller under graviditeten.


   Här kan du få remiss till ultraljudskontroller och andra besök inom hälso- och sjukvården i samband med graviditeten.


   Förutom barnmorskan kan du om du behöver också få träffa en gynekolog eller psykolog.


   Läs mer om vad vi erbjuder under fliken Vårt utbud.

   Driftsform

   Driftsform: Region

   Information till patienter

   Om du har akuta besvär innan vecka 22 i graviditeten - ring larmcentralen på telefon 112. Vid akuta besvär efter vecka 22, kontakta i stället förlossningen på 0455-73 46 43. Både larmcentralen och förlossningen tar emot ditt samtal dygnet runt, alla dagar.

   Här på 1177.se finns ett temaområde som heter Tema Gravid. Där kan du läsa om att bli gravid, om vad som händer under graviditeten och om förlossning. Du kan även läsa personliga berättelser skrivna av patienter.

   Du kan också läsa om alla barnmorskebesöken här i Blekinge på sidan Att vänta och föda barn i Blekinge.

   • Vi erbjuder även föräldraträffar där du får möjlighet att diskutera de frågor du har om till exempel graviditet, hälsa, föräldraskap, relationer, förberedelse för förlossning eller det nyfödda barnets behov. 

   • Att känna oro och rädsla inför förlossningen är inte ovanligt. Barnmorskor och gynekologer hos oss kan erbjuda extra stöd och hjälp till dig som känner stark oro eller rädsla för att föda barn. 

   • Är du tveksam till att fortsätta en graviditet och funderar på abort vänder du dig till kvinnohälsovårdsmottagningen eller ungdomsmottagningen så tidigt som möjligt. 

   • Vänd dig till oss om du är i behov av eller har frågor om preventivmedel. Akut preventivmedel (dagen-efter-piller) finns receptfritt på samtliga apotek. Ungdomar under 20 år kan få akut preventivmedel gratis på ungdomsmottagningen.

     

    Om det är stängt på ditt apotek eller ungdomsmottagningen där du bor kan du vända dig till BB på Blekingesjukhuset i Karlskrona. Där får du träffa en barnmorska som kan ge dig tabletter.

   • Alla kvinnor i Blekinge mellan 23 och 59 års ålder kallas regelbundet till gynekologisk cellprovskontroll. Det är en hälsokontroll som görs för att kunna upptäcka cellförändringar på livmodertappen. Sådana förändringar behöver inte betyda att du har cancer. Men om förändringarna inte åtgärdas kan de efter några år utvecklas till cancer.

     

    Att regelbundet gå på gynekologiska hälsokontroller är bästa sättet att förebygga livmoderhalscancer.

   Till toppen av sidan