Koppardalens vårdcentral

Polervägen 8, Avesta

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0226-48 90 00
Öppet idag
 • 08:00 - 17:00
Telefontid idag
 • 07:00 - 17:00

Fler tider och telefonnummer

Telefontider
 • Mån - Fre07:00 - 17:00
Öppettider
 • Mån - Fre08:00 - 17:00

Besöksadress:
Polervägen 8, Avesta
Län, kommun:
Dalarnas län, Avesta
Postadress:
Praktikertjänst, Box 94, 77422 Avesta
Webbplats:
https://www.ptj.se/koppardalens-vardcentral

Vi är en privat vårdcentral som har avtal med Region Dalarna. Detta innebär att vi har samma uppdrag och samma besökspriser som den offentliga primärvården. Vi har det fulla primärvårdsuppdraget vilket innebär avtal med sjukgymnaster, arbetsterapeut, fotvårdsterapeut och KBT samtalsterapeut.


Hos oss finns fast anställd personal, distriktsläkare och distriktssköterskor med mångårig erfarenhet inom primärvård. Vi möter dig med empati, integritet, värme och kunskap. Välkommen till oss!

Driftsform

Driftsform: Privat

Publicerad: 2022-10-25

Startar tisdag den 8 november för dig i riskgrupp.

Boka tid via e-tjänster på 1177.se, klicka på "Boka tid direkt på Vårdcentral" och följ anvisningarna. Behöver du hjälp med tidsbokningen kan du ringa till Region Dalarnas invånarsupport 010-249 92 88.

Vi är en privat vårdcentral som har avtal med Region Dalarna. Detta innebär att vi har samma uppdrag och samma besökspriser som den offentliga primärvården. Vi har det fulla primärvårdsuppdraget vilket innebär avtal med sjukgymnaster, arbetsterapeut, fotvårdsterapeut och KBT samtalsterapeut.

Hos oss finns fast anställd personal, distriktsläkare och distriktssköterskor med mångårig erfarenhet inom primärvård. Vi möter dig med empati, integritet, värme och kunskap. Välkommen till oss!

 • Du når oss genom att skicka meddelande via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller på telefonnummer 0226-48 90 00.

  Hit kan du ringa och få egenvårdsråd, boka tid till t ex läkare, distriktssköterska samt för provtagning.

 • Vi har fast anställda läkare. Vi har akuta tider samma dag efter behov samt planerade tider för det som inte är så brådskande.

 • Vår astma/KOL-sköterska utför förutom spirometrier (lungfunktionstest) i utredningssyfte, även uppföljande besök av patienter med astma/KOL. Vi kan även erbjuda rökavvänjning.

 • Vi har en ansvarig distriktssköterska för AVK/Waran-mottagningen som hanterar blödnings- och trombossjukdomar (blodproppar). Vi ordinerar och kontrollerar blodförtunnande medel till patienter med olika hjärt-kärlsjukdomar. Samarbete sker mellan läkare, blodtryckssjuksköterska och diabetessjuksköterska för bl.a. årskontroller.

 • Ohälsosamma levnadsvanor kan leda till bl.a. hjärt-kärlsjukdom. På vår hjärt-kärlmottagning kan vi kartlägga riskfaktorer och ge livsstilsråd för att förebygga detta stora folkhälsoproblem. Årlig uppföljning vid kranskärlssjukdom såsom hjärtinfarkt sker hos våra läkare.

 • Vi har hos oss en specialistsjuksköterska med lång erfarenhet av diabetesvård inom primärvård. Vi kan erbjuda utbildning och information till dig med diabetes och din/dina närstående i syfte att ge ökad kunskap om sjukdomen. Vår målsättning är att du som patient och din/dina närstående känner er delaktiga i vården samt att vården utformas efter ditt behov för att minska riskerna för komplikationer.

  Vi samarbetar med andra vårdgivare kring diabetessjukdom exempelvis dietist och fotterapeut.

   

 • På provtagningen tar vi bland annat blodprov och urinprov. Vi utför även prover som har ordinerats ifrån andra kliniker.

  På helgfri vardag måndag-fredag under våra ordinarie öppettider, erbjuder vi drop in kl 8:00-11:00 för dig som har prover beställda i din journal. Det gäller både interna prover beställda av våra läkare samt prover beställda från annan mottagning/klinik. Anmäl dig i receptionen. 

 • Du kan begära nytt recept via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Det går även bra att via länken nedan skriva ut och fylla i receptförnyelseblanketten och lämna/skicka den till oss. Detta bör göras 1-3 veckor innan din medicin tar slut.

  Ladda ner receptförnyelseblankett

 • Barnavårdscentralen, BVC, svarar för kontroller av nyfödda och yngre barns hälsa, samt ger råd om allt som rör barnets utveckling. Som nybliven förälder ringer du vår BVC-mottagning för att boka en tid, så fort ni har kommit hem ifrån förlossningen.

  Telefonummer 0226-48 90 09.

 • Till vår barnmorska är du välkommen under graviditeten då vi erbjuder regelbundna besök och kontroller. Kontakta oss så fort du vet att du är gravid, så får du/ni en tid för ett första besök. Det finns också möjlighet att delta i föräldragrupp. Här kan du också få råd om preventivmedel. Vi informerar om och kan eventuellt ta prov för att hitta sexuellt överförbara infektioner.Vi utför också gynekologiska cellprovskontroller som alla kvinnor mellan 23 och 59 år automatiskt får kallelse till.

 • Vid olika typer av smärta kan sjukgymnastik vara första steget i en behandling. Grunden i sjukgymnastik är träning i olika former och manuell behandling. Manuell behandling är metoder som utförs med händerna, som till exempel muskeltöjning.

 • Det finns tillfällen i livet då en samtalskontakt är ett sätt att komma vidare och må bättre. Kanske upplever du svårigheter att hantera en livssituation, sorg, kris, nedstämdhet/depression, oro/ångest eller stress.

  KBT står för kognitiv beteendeterapi och betyder att man arbetar med att förändra sina tankar, känslor och handlingsmönster. Terapin är mer inriktad på nuet och framtiden, än på det förflutna.

 • En arbetsterapeut är en del i teamet när det gäller att stödja individer att vara kvar i eller återgå till arbete. Arbetsterapeuten analyserar aktivitetsutförande ur olika aspekter och har kunskap om hur hälsa, personfaktorer, omgivningsfaktorer samt olika uppgifters krav på individen påverkar aktivitetsförmågan.

 • På vår livsstilsmottagning kan du få råd och stöd till livsstilsförändring för att förebygga eller förhindra återinsjuknande i livsstilsrelaterade sjukdomar exempelvis hjärt-kärlsjukdom, diabetes eller KOL. Samarbete mellan KOL-sköterska, hjärt-kärl sköterska, diabetes sköterska och läkare kommer att ske. Vi kan tex erbjuda rökavvänjningsstöd, kostråd och fysisk aktivitet på recept.

 • Vi erbjuder säsongsvaccination, resevaccination, TBE, Gardasil m.m.

 • Körkortstillstånd, hälsointyg, utlandsintyg m.m.

  Intyg/hälsokontroller är inte högkostnadskortsberättigat.

Till toppen av sidan