Jämjö vårdcentral

Hammarbyvägen 6

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–09.00Barnavårdscentr.
Måndag08.00–17.00
Tisdag08.00–09.00Barnavårdscentr.
Tisdag08.00–17.00
Onsdag08.00–09.00Barnavårdscentr.
Onsdag08.00–17.00
Torsdag08.00–09.00Barnavårdscentr.
Torsdag08.00–17.00
Fredag08.00–09.00Barnavårdscentr.
Fredag08.00–17.00
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–11.30Tidsbokning prov
Måndag08.00–17.00
Tisdag08.00–11.30Tidsbokning prov
Tisdag08.00–17.00
Onsdag08.00–11.30Tidsbokning prov
Onsdag08.00–17.00
Torsdag08.00–11.30Tidsbokning prov
Torsdag08.00–17.00
Fredag08.00–17.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Hammarbyvägen 6
Län, kommun:
Blekinge län, Karlskrona
Postadress:
Hammarbyvägen 6, 373 72 Jämjö

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Vi finns på Hammarbyvägen tillsammans med apoteket. Parkering finns i anslutning till vårdcentralen.

Jämjö vårdcentrals ingång

Centralt och bra läge i Jämjö. Vi finns på Hammarbyvägen 6. På vår vårdcentral har vi god tillgänglighet och du får ett gott bemötande. Här har vi allt du kan förvänta dig hos en vårdcentral: läkare, sjuksköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapi och kurator. Alla våra läkare har allmänmedicinsk specialistkompetens. Vi har också mottagningar för diabetes och eget laboratorium med särskilt utbildad laboratoriepersonal. Barnhälsovården har egen läkare. Läs mer om vad vi erbjuder under fliken Vårt utbud.

På vårdcentralen finns den vård som är basen i hälso- och sjukvården, det vill säga den vård som inte kräver sjukhusets resurser eller utrustning. Det är i första hand hit du ska vända dig när du blir sjuk och vill få kontakt med vårdpersonal.

Driftsform

Driftsform: Region

Det finns olika sätt att söka vård beroende på vad du har för besvär eller behov. Här hittar du information om hur du söker vård i Blekinge.

På samma sida hittar du också vår symtomguide med tips på självhjälp för de vanligaste symtomen som feber, hosta och halsont.

På vårdcentralen kan du till exempel få hjälp med:

• Akuta sjukdomar, skador och besvär.
• Kontroll av kroniska sjukdomar.
• Fysioterapi och rehabilitering.
• Förebyggande hjälp som vaccinationer, hälsokontroller och råd om levnadsvanor.

 • Jourcentralen har öppet vardagar mellan klockan 17.00 och 21.00. Lördagar och söndagar har jourcentralen öppet mellan klockan 08.00 och 21.00. Till jourcentralen kommer du med akuta besvär som inte kan vänta tills din vårdcentral öppnar igen. Du bokar tid genom att ringa jourcentralen på telefon. Du kan också ringa 1177 för att få en medicinsk bedömning som kan leda till en tid på jourcentralen.

  Läs mer på jourcentralens sida.

 • Vi har personal som utöver svenska också talar engelska, tyska och polska. Vårdrelaterade yrken på vårdcentralen är allmänläkare, distriktssköterska, undersköterska, medicinsk sekreterare, arbetsterapeut, fysioterapetsjukgymnast och kurator. Hos oss finns både manliga och kvinnliga läkare.

   

 • I appen Din vård Region Blekinge kan du kontakta Jämjö vårdcentral digitalt. Du hittar appen under länken "appen Din vård Region Blekinge" högre upp på sidan.

  När du går in i Din vård Region Blekinge skriver du in ditt ärende. Du får då en medicinsk bedömning, och åtgärder efter behov. Det kan handla om att ge dig råd om hur du tar hand om dig själv, eller att erbjuda ett digitalt eller fysiskt besök till en läkare eller sjuksköterska.

  För digitala besök gäller samma avgift som för ett fysiskt besök. Här kan du läsa mer om vilka avgifter som gäller för besök i hälso- och sjukvården.

 • På Region Blekinges vårdcentraler i Karlskrona med omnejd har vi samlat arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster och kuratorer under en och samma enhet - Karlskrona rehabcenter! Allt för att underlätta för dig. Vårt samarbete innebär att då du kontaktar oss, får du tillgång till alla våra resurser och kompetens som kan hjälpa dig på bästa sätt. Välkommen att kontakta oss för rådgivning och tidbokning!

  Läs mer om Karlskrona rehabcenter

 • Astmamottagningen är till för dig som har astma eller kronisk obstruktiv lungsjukdom, KOL. Här arbetar astma- och KOL-sjuksköterskor med högskoleutbildning i allergi, astma och KOL i samarbete med läkare, arbetsterapeut och sjukgymnaster. Vi utreder, behandlar, gör uppföljningar och ger stöd och förebyggande åtgärder. Astmasjuksköterskor är Birgitta Håkansson och Maria Carlsson.

 • Alla barn mellan 0-6 år har rätt till kostnadsfri barnhälsovård enligt ett nationellt program. Under barnets första år är besöken täta och görs på barnavårdscentralen (BVC), som hembesök och i föräldragrupper.

  På BVC görs hälsoundersökningar och samtalas om exempelvis barns hälsa, utveckling, kost, sömn, säkerhet och föräldraskap. Alla barn erbjuds vaccinationer mot ett flertal sjukdomar.

  På BVC arbetar specialistutbildade sjuksköterskor och läkare som samarbetar med exempelvis psykologer, logopeder, dietister, barnsjukvård, barnomsorg och socialtjänst.

  Kontaktuppgifter för rådgivning och bokning:

  • Telefontid, Mån-fre 08–09:
  • Pernilla Holtskog, telefon 0455-73 56 10
  • Sandra Nordstrand, telefon 0455-73 56 11

   

  Läs mer om barnhälsovård på 1177.se

  Läs tema Barn och föräldrar på 1177.se

 • Till diabetesmottagningen kallas du som har diabetes typ 2 för information, uppföljning, stöd till förebyggande åtgärder och behandling. Om du precis har fått diabetes, kan du ofta klara dig med kostbehandling. Du kan då få råd om hur du på bästa sätt ändrar din kost och håller dig i form.

   

  Du får lära dig hur man utför egenkontroller av blodsocker och vid behov skriver vi ut hjälpmedel. Om du behöver insulinbehandling får du hjälp med att starta en sådan behandling. 

   

  Diabetessjuksköterskor, telefon 0455-73 56 19.
  Ida Hallengren, måndag 11.00-12.00.
  Christel Bergkvist, onsdag 11.00-12.00.

 • Familjeläkarna är specialister inom allmänmedicin. Detta innebär att samtliga familjeläkare har en bred medicinsk utbildning och kompetens att ta hand om de flesta sjukdomssymtom. Om det behövs kan familjeläkaren ge remiss till annan vård. Ring vårdcentralen för sjukvårdsrådgivning och tidbokning till läkare.

 • Demenssjuksköterskan vänder sig till dig som har en demenssjukdom eller har en närstående med demenssjukdom. Vi kan ge hjälp hemma hos dig som är sjuk, både om du bor i det egna hemmet eller ett särskilt boende. Målet är att både den som är sjuk och anhörig ska kunna ha ett självständigt liv. Kontakta din läkarmottagning eller distriktssköterska om du är orolig för egen del eller för någon närstående. Demenssjuksköterska hos oss är Christina Olsson.

 • När du blir sjuk eller får någon mindre skada behöver du inte alltid träffa en läkare. Då kan du kontakta en distriktssköterska. Distriktssköterskornas arbete omfattar flera av sjukvårdens grenar, från spädbarnsvård till äldrevård.

   

  Samtliga besök till distriktssköterskemottagningen sker efter tidsbokning. Se telefonnummer och telefontid högst upp på sidan.

 • En väg in, kontaktcenter för barn och ungas psykiska hälsa är en gemensam kontaktväg för barn och unga från 6 år upp till 18 år som mår psykiskt dåligt. Här får du som är ungdom eller vårdnadshavare rådgivning och bedömning av fortsatt vårdbehov på vårdcentral eller inom barn- och ungdomspsykiatrin. 

  Du hittar mer information och kontakuppgifter här.

 • Vänd dig i första hand till din vårdcentral om du har psykiska besvär. Det kan till exempel vara ångest, depression, sorg, eller svårt att sova.Ibland räcker det med besöket hos oss. Annars hjälper vi dig vidare till specialistvård.


  Läs mer:

 • Alla vårdcentraler har ett gemensamt grundutbud som bland annat innehåller grundläggande hälso- och sjukvård, barnhälsovård, rehabilitering, psykosociala insatser, rådgivning och förebyggande insatser. Utöver det erbjuder vi också hälsokontroll, intyg och vaccination.

  Hos oss jobbar även äldresjuksköterska Gunnel Vulkan.

 • Information om PSA-provtagning

  PSA är en förkortning för prostata-specifikt antigen.

  PSA är ett protein som bildas i prostatakörteln på män och som också finns i blodet. Förhöjda PSA-värden kan bero på flera åldersrelaterade sjukdomar, men också godartad prostataförstoring, prostatit och prostatacancer.

  Med denna information och den bifogade broschyren från Socialstyrelsen, vill Region Blekinge informera dig som är man mellan 50 och 70 år och inte har några symptom på prostatacancer, om PSA-blodprov.

  Det är svårt att veta om nyttan med PSA-prov överväger de negativa effekterna med ett prov. Därför finns det ingen allmän rekommendation om att alla män ska testas. Du tar själv ställning till om du vill testa dig genom att värdera tänkbara fördelar och nackdelar med provet.

  Fördelar och nackdelar med PSA-provtagning

  En tidigt funnen prostatacancer kan ofta botas. Det enklaste sättet att spåra prostatacancer är med ett PSA-blodprov. Den viktigaste fördelen med PSA-prov är att tidig upptäckt och behandling av prostatacancer minskar risken för allvarlig prostatacancer i framtiden.

  Den viktigaste nackdelen är att hos en del män kan en prostatacancer upptäckas och behandlas trots att cancern aldrig skulle ha utvecklats till en allvarlig sjukdom. Det är fler män som behandlas efter PSA-prov, än som botas från en livshotande cancer. Behandlingen kan ge bestående biverkningar.

  För att du ska kunna ta ett så välinformerat beslut som möjligt vill vi att du läser igenom broschyren "Om PSA-prov" och sedan tar ställning till om du vill testa dig.
  Är du 50-70 år och har beslutat dig för provtagning efter att ha läst informationen ovan och den bifogade broschyren "Om PSA-prov"? Kontakta din vårdcentral för provtagning.
  Mer information finns på 1177.se, sök PSA.

  Tillhör du de män som redan testat dig?

  Har testet visat ett PSA-värde under 1,0 behöver du inte ta nästa förrän efter sex år.
  Män över 60 år som har ett PSA-värde under 1,0 behöver inte ta fler PSA-blodprov.
  Alla män som har ett PSA-värde mellan 1 och 3 bör kontrollera sig vart annat år. Din läkare informerar dig om vad som gäller för dig.

  Män med två nära släktingar (far, bror, son) med prostatacancer bör kontrolleras regelbundet från 40 års ålder. Kontakta din läkare.

  Du som har tagit del av Socialstyrelsens information om PSA-provtagning kan gå till din vårdcentral för provtagning utan remiss.

  Socialstyrelsens information om PSA-provtagning.

  Om du, efter att ha läst Socialstyrelsens information om PSA-provtagning vill ta PSA-prov, gå till din vårdcentral och fyll i blanketten Frågor till Dig som funderar på att ta PSA-prov. Du hittar blankett för utskrift här under, den finns också utskriven på din vårdcentral.

Till toppen av sidan