Hörcentral Ludvika

Ludvika lasarett

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

010-249 21 29

Telefontid idag

 • 08:00 - 12:00

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

 • Mån - Fre08:00 - 12:00
Besöksadress:
Ludvika lasarett
Län, kommun:
Dalarnas län, Ludvika
Postadress:
Ludvika lasarett, 771 81 Ludvika
Webbplats:
https://www.regiondalarna.se/

Till Hörcentralen i Ludvika är du, som redan har hörapparat, välkommen för servicebesök. Audionomen kan justera ljudet i hörapparaten och ta avtryck för ny öroninsats.


Om du har en hörselskada och behöver prova hörapparat får du vända dig till Hörcentralen i Borlänge. Där utför vi hörselmätning för att bedöma ditt behov av hjälpmedel/rehabilitering. Vid behov får du prova hörapparat och/eller andra typer av hörseltekniska hjälpmedel.


Vi har mottagning för hörapparatservice i Borlänge, Falun och Mora.


Du som är 20 år eller äldre behöver ingen remiss för att komma till oss. Du kan skicka in en egen vårdbegäran.

Driftsform

Driftsform: Region

 • Avtryck av hörselgång och ytteröra. Avgjutningen utgör sedan den färdiga badproppen som används när det av medicinska skäl är viktigt att inte få vatten i örat vid bad.

   

 • Blankett Egen vårdbegäran

  Du kan också göra en Egen vårdbegäran via 1177 Vårdguidens e-tjänster:
  Logga in med e-legitimation alternativt lösenord och SMS.

 • Formgjutna hörselskydd är personligt tillverkade hörselskydd. De tillverkas efter avtryck av hörselgång och ytteröra. Det finns möjlighet att välja olika filter till hörselskydden för att få en dämpning av ljudet som är lagom stor för den miljö där de ska användas.

  Hörcentralerna i Dalarna är återförsäljare åt Bellman & Symfon som tillverkar individuella hörselskydd för musik och buller. För information om utbud se Bellman & Symfons hemsida www.bellman.se.

 • Hörapparatverkstad finns vid Hörcentralerna i Borlänge, Mora och Falun. Hörselvårdstekniker servar och reparerar hörapparater.

 • Kvalitet är viktigt för oss på Hörcentralen och vi deltar därför i Hörselbrons kvalitetsregister för hörselrehabilitering som är ett rikstäckande kvalitetsregister. Det innebär att du som provat hörapparat inom några månader kommer att få en enkät via posten som vi uppmanar dig att besvara.

  Vi vill gärna få återkoppling på hur du som patient upplevt kontakten och bemötandet hos oss på hörcentralen. Vi vill också veta vilken nytta du har av din/a hörapparat/er. Det hjälper oss att fortsätta utveckla vår verksamhet.

 • Tidsbokade servicebesök till audionom för justering av ljud i hörapparat och avtryckstagning för ny öroninsats. Ring för tidsbokning.

 • Telefonnummer för återbud: 010-249 14 76.

Till toppen av sidan