Gynekologiska mottagningen, Östersund

Kyrkgatan 14, 831 83 Östersund

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

063-15 40 40

Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider

   • Mån - Fre08:30 - 11:00
   • Mån - Tor13:00 - 15:00

   Öppettider

   • Mån - Tor08:00 - 16:00
   • Fre08:00 - 14:00
   Besöksadress:
   Kyrkgatan 14, 831 83 Östersund
   Län, kommun:
   Jämtlands län, Östersund
   Postadress:
   Östersunds sjukhus, 831 83 Östersund

   Vägbeskrivning

   Hitta hit:

   Östersunds sjukhus

   Följ skyltning från huvudentrén på plan 6

   Välkommen till Gynekologiska mottagningen på Kvinnokliniken på Östersunds sjukhus.

   På gynekologiska mottagningen utreder och behandlar vi gynekologiska sjukdomar och graviditetskomplikationer. I det ingår även abortrådgivning, enklare kirurgiska ingrepp, utredning av cellförändringar och fertilitetsutredningar. För patienter med svårare endometrios och vulvodyni (vestibulit) har vi tillgång till ett tvärprofessionellt omhändertagande om det behövs. Akuta gynekologiska sjukdomstillstånd under dagtid tas omhand på vår dagjoursmottagning.

   Driftsform

   Driftsform: Region

   På gynekologiska mottagningen utreder och behandlar vi gynekologiska sjukdomar och graviditetskomplikationer. I det ingår även abortrådgivning, enklare kirurgiska ingrepp, utredning av cellförändringar och fertilitetsutredningar. För patienter med svårare endometrios och vulvodyni (vestibulit) har vi tillgång till ett tvärprofessionellt omhändertagande om det behövs. Akuta gynekologiska sjukdomstillstånd under dagtid tas omhand på vår dagjoursmottagning.

   Vi som arbetar på mottagningen är specialistläkare, barnmorskor, kuratorer, samtalsterapeut, undersköterskor, läkarsekreterare, allmänläkare och läkare under specialistutbildning. 

   Har du enklare gynekologiska besvär - kontakta din hälsocentral eller ring 1177.

   Du behöver ingen remiss för att söka vård för de gynekologiska besvär som ingår i vårt uppdrag.

   Om du uteblir från ditt besök utan att avboka tiden, så debiterar vi en patientavgift för det.

   Efter klockan 16.00 på måndagar, tisdagar, onsdagar och torsdag samt efter klockan 14.00 på fredagar, flyttar vi jourverksamheten till akutmottagningen

   Har du frågor om planerade operationer – ring till barnmorska på gynmottagningen.

   • Om du behöver abortrådgivning: 

    Logga i första hand in i 1177 Vårdguidens e-tjänster och fyll i abortformuläret där. Sedan kontaktar en kurator dig via telefon och erbjuder dig en tid. Länken till formuläret hittar du längre upp på den här sidan, under rubriken Våra e-tjänster.

    Om du inte vill fylla i formuläret kan du själv kontakta gynekologiska mottagningens kuratorer. Se telefonnummer under fliken Kurator

    Besöket för rådgivning är kostnadsfritt.

   • Endometrios är en kronisk sjukdom som drabbar ungefär var tionde kvinna i barnafödande ålder. Ett vanligt problem är svår återkommande smärta vid menstruation och vid samlag men även vid blås- och tarmtömning. Trötthet och energilöshet är en också vanligt förekommande i perioder då kroppen reagerar på de inflammatoriska processer endometrios kan ge upphov till.

    Behandlingen innefattar medicinska, fysiska och psykologiska metoder. Sök i första hand vård på din hälsocentral. Där kan du få adekvat behandling. Om prövade behandlingar inte hjälper så skickar distriktsläkaren en remiss till Kvinnokliniken.

    Kontaktbarnmorska vid endometrios
    Telefonnummer: 063-14 23 55.
    Telefontid: måndag-torsdag, klockan 10-11.30.

    Läs mer om endometrios

   • Telefonnummer: 063-15 40 40, välj tonval 3.

    Meddelande kan även lämnas på röstbrevlådan.

   • Gynekologiska mottagningens kuratorer har telefonnummer:

    063-15 35 93 och 063-15 39 30

    Telefontider:
    måndag, onsdag och fredag. Klockan 08:30-09:30

    Meddelande kan även lämnas på röstbrevlådan.

   • Telefonnummer: 063-15 38 14

   • Gynekologiska mottagningens sekreterare når du på telefonnummer 063-15 31 40.

   • Om du/ni vill komma till utredning kontaktar du/ni Gynekologiska mottagningen genom att logga in i 1177 Vårdguidens e-tjänster och fylla i ett formulär. Det är olika formulär för man, kvinna och samkönad partner till kvinna.

    Sedan kontaktar mottagningen dig/er och erbjuder en tid.

    Länkarna till formulären hittar du längre upp på den här sidan, under rubriken Våra e-tjänster.

   • Vulvodyni är ett smärttillstånd i underlivet. Det kallas även vestibulit. Det vanligaste är att det gör ont i samband med sex. Tamponganvändning kan också vara besvärligt och några kan ha svårt att ha trånga kläder, cykla eller rida.

    Behandlingen är beteendemedicinsk och tvärprofessionell och innefattar medicinska, fysiska och psykologiska metoder. Den går i första hand ut på att hjälpa kroppens egen läkning. Det handlar om att bryta de onda smärtcirklar som skapats. Då kan lokala nervbanor kopplas om från överaktivitet till normal känsel. Behandlingsresultaten är goda. Flertalet blir bra eller bättre med behandling som handlar om hjälp till självhjälp.

    Om du har besvär som stämmer in med beskrivningen så är du välkommen att kontakta vår gynekologiska mottagning. Det gör du genom att logga in i 1177 Vårdguidens e-tjänster och fylla i en egen vårdbegäran eller genom att få en remiss från din hälsocentral (primärvården).

    Kontaktbarnmorska vid vulvodyni (vestibulit)
    Telefonnummer: 063-14 23 55.
    Telefontid: måndag-torsdag, klockan 10-11.30.

    Läs mer om Vestibulit – ont i slidöppningen

   Till toppen av sidan