Gynekologisk mottagning Örnsköldsvik

Örnsköldsviks sjukhus, Sjukhusgatan 8

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.30–11.00TeleQ
Tisdag07.30–11.00TeleQ
Onsdag07.30–11.00TeleQ
Torsdag07.30–11.00TeleQ
Fredag07.30–09.30TeleQ
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.00
Tisdag08.00–16.00
Onsdag08.00–16.00
Torsdag08.00–16.00
Fredag08.00–15.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Örnsköldsviks sjukhus, Sjukhusgatan 8
Län, kommun:
Västernorrlands län, Örnsköldsvik
Postadress:
Örnsköldsviks sjukhus, Sjukhusgatan 8, 891 89 Örnsköldsvik

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Gå in genom sjukhusets huvudentré, tag hissen till våning 4.

Publicerad: 2022-05-19

Om du har en digital brevlåda kan din kallelse till gynekologisk mottagningen i Västernorrland skickas dit, det är därför viktigt att du kontrollerar om du har post från region Västernorrland i din digitala brevlåda.

Gynekologiska mottagningen i Örnsköldsvik är en del av länsverksamheten kvinnosjukvård i Västernorrland. Denna innebär att du kan bli erbjuden tid på någon av länets tre mottagningar. Vi samarbetar för att vi ska hålla vårdgarantin. På mottagningen träffar du läkare, barnmorska, sjuksköterska, uroterapeut och undersköterska. På mottagningen träffar du också läkare och barnmorskor under utbildning.


Här arbetar både manlig och kvinnlig personal. Du kan inte välja vårdpersonal efter till exempel kön, etnicitet eller ålder.

Om du ställer diskriminerande krav eller på ett kränkande eller diskriminerande sätt nekar behandling av viss personal anses du tacka nej till erbjuden vård.

Driftsform: Region

Om du har gynekologiska problem så kan du komma till oss för att få utredning, kontroll och behandling. Gynekologiska problem kan vara blödningsrubbningar, buksmärtor, cellförändringar, framfall, urinläckage, missfall, aborter och akuta gynekologiska besvär.

För gynekologiska rutinkontroller ska du söka primärvård. Detta gäller även frågor och behandling av urinvägsinfektioner eller andra lindriga besvär, till exempel klåda och flytningar.

 • Akuta gynekologiska tillstånd utreds i Sundsvall och Örnsköldsvik.

  Exempel på vad som är akuta besvär:

  • Snabbt påkommen låg buksmärta med eller utan graviditet
  • Missfall med stora blödningar eller smärtor
  • Stora blödningar ur slidan
  • Svåra graviditetskräkningar
  • Komplikationer efter behandling utförd inom kvinnosjukvården'
  • Undersökning efter sexuella övergrepp

  Ring 1177 om du behöver rådgivning.

 • Det är vanligt att få en blödning ur slidan, särskilt under första halvan av graviditeten. En blödning kan vara ett tecken på missfall, men ofta beror blödningen på något annat. Den behöver inte betyda att något är fel. På websidan Blödning under graviditet (1177.se) kan du läsa mer om graviditetsblödning och får du vägledning när du ska söka vård och inte. Exempelvis du ska omgående söka vård om du blöder under andra halvan av graviditeten.

 • Vid oönskad graviditet bokar du tid för abortrådgivning via mottagningens tidsbokning. Där får du tid för en undersökning för att kontrollera hur länge du varit gravid. Under besöket kommer du också prata om vilken abortmetod som är bäst för dig.

  I samband med ditt besök får du preventivmedelsrådgivning. 

  Om abort (1177.se)

 • Om ditt cellprov har påvisat cellförändringar kommer du att bli kallad med automatik till gynekologisk mottagning för undersökning. Du får en kallelse inom 3 till 6 månader.

  Cellförändringar (1177.se)

 • Fertilitetsmottagningen är en del av den gynekologiska mottagningen. Vi utreder och behandlar heterosexuella par som inte blivit gravid efter 1 års försök. Vi utreder även samkönade par samt ensamstående kvinnor.

  Ofrivillig barnlöshet, utredning och behandling (1177.se)

 • Utredning av inkontinens utförs på din hälsocentral. Vid behov blir du hänvisad till specialistsjukvården.

  Behandlingsalternativ kan vara bäckenbottenträning, beteendeträning, elstimulering och utprovning av inkontinenshjälpmedel

  Urininkontinens (1177.se)

  Avföringsinkontinens (1177.se) 

 • Har du frågor inför din operation, kontakta mottagningen på telefon 0660-89330.

Om du ej har en pågående vårdkontakt, vänd dig i första hand till 1177 för sjukvårdsrådgivning eller till din Hälsocentral. Man kan nå oss via telefonrådgivning eller kontakta oss via 1177. På 1177 svarar vi inom 24 timmar under vardagarna.

Till toppen av sidan