Förlossningen Kalmar

Patientvägen 5, Kalmar

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0480-811 53
Öppet idag
  • Dygnet runt

Fler tider och telefonnummer

Öppettider
  • Mån - SönDygnet runt

Besöksadress:
Patientvägen 5, Kalmar
Län, kommun:
Kalmar län, Kalmar
Postadress:
Länssjukhuset i Kalmar, Förlossningen, 391 85 Kalmar

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Parkering finns i nära anslutning till sjukhuset, se: www.1177.se/kalmar-lan/parkering/kalmar-lan.

Hitta på plats:

Förlossningen finns på Länssjukhuset i Kalmar, hus 18, plan 4. Lättast kommer du till oss genom att gå in via entrén i hus 18, Patientvägen 5. Ta sedan hiss eller trappor upp till plan 4.

Till oss kommer du när du ska föda ditt barn. Du kommer tillsammans med din partner eller annan närstående som du vill ska vara med under förlossningen. Vi välkomnar alla kvinnor oavsett var man är bosatt. Om du inte är bosatt i Kalmar län vill vi att du kontaktar oss i god tid för planering och information.


När du tror att det börjar bli dags att föda vill vi att du ringer oss innan du åker hemifrån, så att vi kan rådgöra och bedöma hur långt du kommit i förlossningsarbetet.


Om du är gravid och behöver extra övervakning eller vård under din graviditet vårdas du på vår avdelning för gravida i direkt anslutning till förlossningsavdelningen. I mån av plats kan din partner stanna över natten (sängplats och frukost faktureras efter vårdtiden).


Vi har också ett väl fungerade samarbete med barnläkare och barnsjuksköterskor på Neonatalavdelningen Vaggan (spädbarnsavdelningen). Vid befarad komplikation i samband med ditt barns födelse planeras förlossningen och omhändertagandet av barnet i samråd med barnkliniken.

Driftsform

Driftsform: Region

Publicerad: 2020-12-02

Vi har under rådande omständigheter tyvärr behövt ställa in de fysiska informationsträffar vi brukar erbjuda dig som väntar ditt första barn. Träffarna är inställda tillsvidare.

Som ett alternativ till informationsträffarna rekommenderar vi dig att se vårt bildspel, där vi genom text och bild önskar kunna förbereda er på vad som kommer att hända när ni kommer till oss på Förlossningen i Kalmar. Välkommna till oss!

Se bildspel: Inför din förlossning på Länssjukhuset i Kalmar

Till toppen av sidan