Förlossningen Kalmar

Lasarettsvägen 1, Kalmar

Telefonnummer:

0480-811 53

Fler tider och telefonnummer

Besöksadress:
Lasarettsvägen 1, Kalmar
Vägbeskrivning:
Förlossningen finns på Länssjukhuset i Kalmar, hus 18, plan 4.
Län, kommun:
Kalmar län, Kalmar
Postadress:
Länssjukhuset i Kalmar, Förlossningen, 391 85 Kalmar
Publicerad: 2018-11-20

Varje tisdag bjuder vi in till en informationsträff som riktar sig till dig som väntar ditt första barn. Du som tidigare har fött barn är också välkommen till denna träff.

Vi informerar om förlossnings- och BB-vård, samt ger praktiska tips och råd. Vi visar också ett bildspel från vår förlossnings- och BB-avdelning.

Du bokar in dig till träffen via mödrahälsovården. Informationen tar cirka 1,5 timme med en kort paus. Vi samlas vid informationsdisken i huvudentrén på sjukhuset klockan 15.00.

Till oss kommer du när du ska föda ditt barn. Du kommer tillsammans med din partner eller annan närstående som du vill ska vara med under förlossningen. Vi välkomnar alla kvinnor oavsett var man är bosatt. Om du inte är bosatt i Kalmar län vill vi att du kontaktar oss i god tid för planering och information.


När du tror att det börjar bli dags att föda vill vi att du ringer oss innan du åker hemifrån, så att vi kan rådgöra och bedöma hur långt du kommit i förlossningsarbetet.


Om du är gravid och behöver extra övervakning eller vård under din graviditet vårdas du på vår avdelning för gravida i direkt anslutning till förlossningsavdelningen. I mån av plats kan din partner stanna över natten (sängplats och frukost faktureras efter vårdtiden).


Vi har också ett väl fungerade samarbete med barnläkare och barnsjuksköterskor på Neonatalavdelningen Vaggan (spädbarnsavdelningen). Vid befarad komplikation i samband med ditt barns födelse planeras förlossningen och omhändertagandet av barnet i samråd med barnkliniken.

Information till besökare

Besöksregler

På avdelningen för gravida är det besök mellan klockan 09-21, i övrigt efter överenskommelse.

På förlossningen är i regel inga besök tillåtna, vidtala personal vid behov.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region