Farstamottagningen, Sachsska barn- och ungdomssjukhuset

Karlandaplan 6, 3 tr, FARSTA

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

08-123 652 60

Telefontid idag

Stängt

  Fler tider och telefonnummer

  Telefontider

  • Mån - Tor08:00 - 09:00
  Besöksadress:
  Karlandaplan 6, 3 tr, FARSTA
  Län, kommun:
  Stockholms län, Stockholm
  Postadress:
  123 47 Farsta
  Webbplats:
  http://www.sodersjukhuset.se/barn--ungdomar/avdelningar-och-mottagningar/sachsskas-barn--och-ungdomsmottagning-i-farsta/

  Vägbeskrivning

  Hitta hit:

  Tunnelbana station Farsta centrum.

  Sachsska barn- och ungdomsmottagningen i Farsta (Farsta BUM) har enligt politiskt beslut fått ändrat uppdrag och har upphört att vara BUM. Vi är numera Farstamottagningen, Sachsska barn- och ungdomssjukhuset och är en av Sachsska barn- och ungdomssjukhusets högspecialiserade mottagningar.


  Vi arbetar i team kring barn och ungdomar mellan 0-18 år med kroniska sjukdomar, så som svårare astma, allergier, neurologiska och endokrinologiska sjukdomar. Vi utför allergivaccination för barn med svårare luftvägsallergier.


  Vi som arbetar här är specialistläkare i barn- och ungdomsmedicin, barnsjuksköterskor och medicinska sekreterare.

  Information till patienter

  Läs noga igenom kallelsen och följ eventuell information innan besöket. Gå gärna in på barnförberedelser inför besöket. Ordinerar läkaren prover kan vi oftast ta dem på plats.

  Remisskrav

  För att komma till oss krävs remiss och vi tar huvudsakligen emot remisser från barn och ungdomsläkare samt från Sachsska barn och ungdomssjukhuset. Vi tar även emot remiss från BVC och skola i huvudsak för utvecklingsbedömning, tillväxtutredning, allergimisstanke och prolongerad ikterus. Vi tar även emot remiss från vårdcentral enligt VISS och i mån av utrymme på mottagningen. På grund av vårt nya uppdrag har vi inte längre möjlighet att ta emot remisser angående obesitas, förutom i de fall där patienten har en pågående vårdkontakt hos oss. Vi har inte heller längre något neuropsykiatriskt utredningsteam och vi tar inte heller emot barn och ungdomar för nyinsättning av neuropsykiatrisk läkemedelsbehandling.

  Ålder

  Vi tar emot patienter som är 18 år eller yngre.

  Driftsform

  Driftsform: Landsting/Region