Farstamottagningen, Sachsska barn- och ungdomssjukhuset

Karlandaplan 6, 3 tr, FARSTA

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

08-123 652 60

Telefontid idag

  • 08:00 - 09:00

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

  • Mån - Tor08:00 - 09:00
Besöksadress:
Karlandaplan 6, 3 tr, FARSTA
Län, kommun:
Stockholms län, Stockholm
Postadress:
123 47 Farsta
Webbplats:
https://www.sodersjukhuset.se/barn--ungdomar/avdelningar-och-mottagningar/farstamottagningen-barn-och-ungdomar/

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Tunnelbana station Farsta centrum.

Sachsska barn- och ungdomsmottagningen i Farsta (Farsta BUM) har enligt politiskt beslut fått ändrat uppdrag och har upphört att vara BUM. Vi är numera Farstamottagningen, Sachsska barn- och ungdomssjukhuset och är en av Sachsska barn- och ungdomssjukhusets högspecialiserade mottagningar.


Vi arbetar i team kring barn och ungdomar mellan 0-18 år med kroniska sjukdomar, så som svårare astma, allergier, neurologiska och endokrinologiska sjukdomar. Vi utför allergivaccination för barn med svårare luftvägsallergier.


Vi som arbetar här är specialistläkare i barn- och ungdomsmedicin, barnsjuksköterskor och medicinska sekreterare.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region

Information till patienter

Läs noga igenom kallelsen och följ eventuell information innan besöket. Gå gärna in på barnförberedelser inför besöket. Ordinerar läkaren prover kan vi oftast ta dem på plats.

Remisskrav

För att komma till oss krävs remiss och vi tar huvudsakligen emot remisser från barn och ungdomsläkare samt från Sachsska barn och ungdomssjukhuset. Vi tar även emot remiss från BVC och skola i huvudsak för utvecklingsbedömning, tillväxtutredning, allergimisstanke och prolongerad ikterus. Vi tar även emot remiss från vårdcentral enligt VISS och i mån av utrymme på mottagningen. På grund av vårt nya uppdrag har vi inte längre möjlighet att ta emot remisser angående obesitas, förutom i de fall där patienten har en pågående vårdkontakt hos oss. Vi har inte heller längre något neuropsykiatriskt utredningsteam och vi tar inte heller emot barn och ungdomar för nyinsättning av neuropsykiatrisk läkemedelsbehandling.

Ålder

Vi tar emot patienter som är 18 år eller yngre.

Till toppen av sidan