Familjecentral Ludvika

Ljunghällsvägen 1, Ludvika

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0240-49 50 00

Besöksadress:
Ljunghällsvägen 1, Ludvika
Län, kommun:
Dalarnas län, Ludvika
Postadress:
VCL Ludvika-Grängesberg, Ludvika lasarett, 771 81 Ludvika
Webbplats:
http://www.regiondalarna.se

Familjecentralen Villgott i Ludvika är en samlingsplats för blivande föräldrar och familjer med barn i åldrarna 0-6 år i Ludvika kommun. Verksamheten bedrivs i ett samarbete mellan Landstinget Dalarna och Ludvika kommun.


Familjecentralen innehåller öppen förskola, Dialogen/socialtjänsten, barnmorskor, barnavårdscentral och barn-/mödrahälsovårdspsykologer.

Driftsform

Driftsform: Region

Familjecentral VillGott i Ludvika är en samlingsplats för blivande föräldrar och familjer med barn i åldrarna 0-6 år. Verksamheten bedrivs i ett samarbete mellan Region Dalarna och Ludvika kommun.

Familjecentralen innehåller öppen förskola, socialtjänsten, barnmorskor, barnavårdscentral och barn-/mödrahälsovårdspsykologer.

 • Vi erbjuder alla barn 0-6 år bedömning av barnets utveckling, amningsrådgivning till föräldrar, vaccinationer, hälsosamtal samt råd och stöd i ett aktivt föräldraskap.

  Barnhälsovård är gratis.

  Kontaktinformation till våra sjuksköterskor:
  Anna-Karin, telefon 0240-49 52 68
  Helena, telefon 0240-49 59 12
  Lena, telefon 0240-49 52 65
  Maud, telefon 0240-49 56 20

  Alla har röstbrevlåda.

 • Vi erbjuder dig kontroller vid graviditet, preventivmedelsrådgivning, gynekologiska hälsokontroller och råd vid klimakteriebesvär. Vi erbjuder även utbildning till er som är blivande föräldrar.

 • På individ- och familjeomsorgen får du råd och stöd i frågor som rör barn och vuxna.

  Förutom att delta i öppna förskolans verksamhet finns utrymme för enskilda samtal, där ni kan prata om relationsproblem eller andra kriser i livet. Ni kan också få hjälp med regler kring försörjningsstöd, familjerätt, rätt till övrigt bistånd och kontakt med myndigheter. Vi har sekretess och för inga journaler.

 • Här kan ni sjunga, gunga, leka, måla, klättra och fika till självkostnadspris. På öppna förskolan har ni möjlighet att träffa och knyta kontakter med andra barn och vuxna i Ludvika.

Till toppen av sidan