Familjecentral Gagnef

Skolvägen 1, Mockfjärd

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

Besöksadress:
Skolvägen 1, Mockfjärd
Län, kommun:
Dalarnas län, Gagnef
Postadress:
Vårdcentral Gagnef, Box 4, 785 61 Gagnef
Webbplats:
http://www.regiondalarna.se

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Familjens Hus ligger vid Mockfjärdsskolan, bredvid sporthallen.

Familjecentral Gagnef är en samlingsplats för blivande föräldrar och familjer med barn i åldrarna 0-6 år i Gagnef. Verksamheten bedrivs i ett samarbete mellan Landstinget Dalarna och Gagnefs kommun.


Familjens hus innehåller öppen förskola, barnhälsovård, barnmorskemottagning, familjeteamet och famnen, samtalsmottagning för barn och unga.

Driftsform: Region

Familjecentral Gagnef är en samlingsplats för blivande föräldrar och familjer med barn i åldrarna 0-6 år i Gagnefs kommun. Verksamheten bedrivs i ett samarbete mellan Region Dalarna och Gagnefs kommun.

Familjens hus innehåller öppen förskola, barnhälsovård, barnmorskemottagning, familjeteamet och Famnen, samtalsmottagning för barn och unga.

Här jobbar barnhälsovårdssjuksköterskor, barnhälsovårdsläkare och barnhälsovård och mödrahälsovårdspsykolog.

 • Vi erbjuder alla barn 0-6 år bedömning av barnets utveckling, amningsrådgivning till föräldrar, vaccinationer, hälsosamtal samt råd och stöd i ett aktivt föräldraskap.

  Föräldragrupper finns.

  Här jobbar barnhälsovårdssjuksköterskor, -läkare och barnpsykolog.

  Barnhälsovård är gratis.

  Telefon barnhälsovårdssjuksköterskor: 0241-49 85 10 
  Telefontid vardagar 07:00-10:00
  Återbud kan lämnas dygnet runt på 0241-49 85 10
  Du kan även nå oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster

  Kontakt med barn- och mödrahälsovårdspsykolog får du via telefonnummer 0241-49 85 16. Ingen särskild telefontid, vi svarar om det är möjligt. Övrig tid lämna meddelande i röstbrevlådan så blir du uppringd så fort som möjligt (psykolog jobbar inte alla dagar).

 • Om du som barn, ungdom eller förälder har funderingar eller oro som rör dig, dina föräldrar eller dina barn så kan du vända dig till oss i familjeteamet. Du kan ringa till oss och få tips och råd. Vi kan också erbjuda dig eller din familj att komma till oss för samtal några gånger. Det är kostnadsfritt och vi har tystnadsplikt.

  Mer om familjeteamet på Gagnef.se

 • Från och med 2019-09-25 är logoped inte längre placerad på Familjens Hus en dag i veckan. Logopedbesök för barn i Gagnef kommun utförs nu på logopedmottagningen i Falun.

  Kontaktvägar och mer information

 • Vi erbjuder dig kontroller vid graviditet, preventivmedelsrådgivning, gynekologiska hälsokontroller och råd vid klimakteriebesvär. Vi erbjuder även utbildning till er som är blivande föräldrar.

  Kontakt med barn- och mödrahälsovårdspsykolog får du via telefonnummer 0241-49 85 16. Ingen särskild telefontid, vi svarar om det är möjligt. Övrig tid lämna meddelande i röstbrevlådan så blir du uppringd så fort som möjligt (psykolog jobbar inte alla dagar).

  Telefon barnmorskor: 0241-49 85 10
  Telefontid vardagar: 07:00-10:00 
  Återbud kan lämnas dygnet runt på 0241-49 85 10
  Du kan även kontakta oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

 • Famnen är en mottagning för barn, ungdomar 0-17 år och deras familjer med uppgift att förebygga och behandla psykisk ohälsa.

  Mer om Famnen på Gagnef.se

 • Här kan ni sjunga, gunga, leka, måla, klättra och fika till självkostnadspris. På öppna förskolan har ni möjlighet att träffa och knyta kontakter med andra barn och vuxna i Gagnef.

  Telefon: 0241-153 08

Till toppen av sidan