Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
MåndagDygnet runtakuta ärenden
Måndag08.00–16.00helgfri vardag
TisdagDygnet runtakuta ärenden
Tisdag08.00–16.00helgfri vardag
OnsdagDygnet runtakuta ärenden
Onsdag08.00–16.00helgfri vardag
TorsdagDygnet runtakuta ärenden
Torsdag08.00–16.00helgfri vardag
FredagDygnet runtakuta ärenden
Fredag08.00–16.00helgfri vardag
LördagDygnet runtakuta ärenden
SöndagDygnet runtakuta ärenden
Växeltelefon

Postadress:
En väg in, barn och unga, psykisk hälsa, Länssjukhuset Ryhov, 551 85 Jönköping

En väg in, barn och unga, psykisk hälsa är en gemensam kontaktväg till barn- och ungdomshälsan och barn- och ungdomspsykiatrin för barn upp till 18 år. Hit vänder du dig också om du är i behov av akut kontakt med barn- och ungdomspsykiatrin dygnet runt.


Du som ungdom eller förälder är välkommen att ringa oss.

För barn 0 - 6 år vänder sig vårdnadshavare i första hand även fortsättningsvis till barnhälsovården.


Erfarna sjuksköterskor och kuratorer ger dig råd och bedömning av ditt vårdbehov. Det kan t.ex. handla om oro, ångest, kriser, nedstämdhet, relationsproblem, misstanke om psykisk sjukdom eller psykisk funktionsnedsättning. Det kan också vara huvudvärk eller magont där vården inte hittar några kroppsliga orsaker. Som förälder kan du få stöd i ditt föräldraskap kopplat till ditt barns psykiska ohälsa.

Bedömningen görs på telefon och vid behov via en strukturerad intervju som kan ta upp till 60 minuter. Ibland kan vården inte tillgodose ditt behov och då lotsas du vidare eller hänvisas att kontakta exempelvis socialtjänst, skolans elevhälsa eller barnhälsovård.


Om bedömningen visar att barn- och ungdomshälsan kan vara rätt stöd så är målet att erbjuda en tid inom 14 dagar. Om behovet istället är ett bedömningssamtal på barn- och ungdomspsykiatrisk mottagning så strävar vi efter att erbjuda en besökstid inom 30 dagar. Du kan få en snabbare tid om ditt medicinska tillstånd kräver det, och ibland kan du få vänta lite längre.

Driftsform: Region

Du kan kontakta oss på En väg in, barn och unga, psykisk hälsa genom att ringa eller via våra e-tjänster.

Telefonnumret är även ett akutnummer för att komma i kontakt med akutverksamheten inom barn- och ungdomspsykiatrin dygnet runt.

Åldersregler

Vi tar emot patienter som är 17 år eller yngre.

Till toppen av sidan