Distriktsrehabiliteringen Söderåkra

Kyrkvägen 28, Söderåkra

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–14.00
Tisdag08.00–14.00
Onsdag08.00–14.00
Torsdag08.00–14.00
Fredag08.00–13.00
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.30–16.00
Tisdag07.30–16.00
Onsdag07.30–16.00
Torsdag07.30–16.00
Fredag07.30–13.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Kyrkvägen 28, Söderåkra
Län, kommun:
Kalmar län, Torsås
Postadress:
Distriktsrehabiliteringen, Kyrkvägen 28, 385 51 Söderåkra

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Mottagningen ligger i samma byggnad som Sofiagården.

Entré till Distriktsrehabiliteringen Söderåkra,

Till oss kan du söka om du har besvär från rörelse och stödjeorganen (muskler, leder, skelett och nerver) men även neurologiska sjukdomar, sjukdomar från andningsorganen och stressrelaterade besvär.


Sjukgymnaster/fysioterapeuter utför undersökning, bedömning och behandling. Du kan också besöka oss på vår digitala mottagning via video eller telefon.


Tillsammans sätter vi mål och hjälper dig att hitta dina egna resurser. Vi utför individuellt anpassad behandling, gruppbehandling rådgivning samt utformar individuellt anpassad träning. Syftet med behandlingen är att kunna leva ett aktivt och självständigt liv med bästa möjliga livskvalitet.

Arbetsterapeutens fokus är att göra det möjligt för människor att på bästa sätt kunna klara sina dagliga aktiviteter. Distriktsrehabiliteringens arbetsterapeut får du träffa när du har nedsatt handfunktion till följd av sjukdom, skada eller överansträngning. Vi gör bedömningar av din handfunktion och utifrån dina behov erhåller du exempelvis träningsprogram, utprovning av handledsstöd eller rådgivning.


Vi träffar också dig som har långvarig smärta eller stress som påverkar din vardag. Vi ser över i vilken mån smärtan och/eller stressen begränsar dig och du får verktyg för att skapa bättre förutsättningar att hantera din smärta och eller stress.


Vi ser till hela människan och samverkar med andra yrken inom hälso- och sjukvården. Vårt arbete är baserat på vetenskaplig grund. Vi är aktivt engagerade i arbetet med nationella riktlinjer inom hälso- sjukvård och sjukvårdens kvalitetsarbete.

Driftsform: Region

Åldersregler

Vi tar emot patienter i alla åldrar.

Det vanligaste är att du kommer till vår mottagning, men vi erbjuder även besök via video och telefon.

 • Om du vill fotografera eller filma inom Region Kalmar läns lokaler behöver du ett fototillstånd alternativt filmtillstånd. Detta gäller oavsett vilka av våra lokaler du besöker, av hänsyn till patientsekretessen samt anhörigas och andra besökares integritet. 

  För foto- respektive filmtillstånd kontakta Region Kalmar läns pressjour.

 • Det går bra att använda mobiltelefon i Region Kalmar läns lokaler, förutom inom särskilt utmärkta zoner på länets sjukhus. Vänligen respektera dessa mobilfria zoner, då mobilens strålning annars kan störa känslig teknisk utrustning. Fråga vår personal om du är osäker på vad som gäller.

 • Din sjukresa är kostnadsfri om du reser i den allmänna kollektivtrafiken så som buss eller tåg. I kallelsen till vårdbesöket medföljer en biljett för resa till och från vårdbesöket. Biljetten visar du upp vid ombordstigning samt vid biljettkontroll. Fotolegitimation ska också kunna visas upp.

  Läs mer om sjukresor i Kalmar län.

 • Vi strävar efter ett tobaks- och nikotinfritt Region Kalmar län. Ingen ska ofrivilligt utsättas för tobak eller nikotin i våra lokaler eller omgivande miljöer. Användning av tobak får därför endast ske på anvisade platser. Rökning får alltså inte ske direkt utanför någon av Region Kalmar läns entréer, på balkonger eller liknande. I kioskerna på länets sjukhus säljer vi ingen tobak.

 • Om du inte pratar svenska kan du ha rätt till en språktolk för att förstå informationen du får av en läkare eller någon annan inom vården eller tandvården. Du kan också få hjälp med tolkning om du har en funktionsnedsättning. I båda fallen kostar det inget extra att få hjälp av en tolk.

  Läs mer om språktolkning 

  Läs mer om tolktjänster vid funktionsnedsättning

 • Vi ber dig att visa hänsyn till patienter, anhöriga och medarbetare genom att inte ta med dig blommor eller använda parfym och starkt doftande hud- eller hårvårdsprodukter när du besöker oss. 

Till toppen av sidan