Centrum primärvårdsrehab, Växjö

Västra Esplanaden 9 C352 30 Växjö

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0470-58 95 00
Öppet idag

Stängt

  Fler tider och telefonnummer

  Öppettider
  • Mån - Fre08:00 - 17:00

  Besöksadress:
  Västra Esplanaden 9 C352 30 Växjö
  Län, kommun:
  Kronobergs län, Växjö
  Postadress:
  Centrum primärvårdsrehab, Vårdcentralen Centrum, Västra Esplanaden 9 C, 352 31, Växjö

  Vi ingår i vårdval Kronoberg och bedriver primärvårdsrehabilitering i form av arbetsterapi, bassängträning, fysioterapi och samtalsbehandling. Vi finns på vårdcentralen och på Sigfrid Primärvårdsrehab.

  Verksamhetschef Catrin Mård

  0470-588000

  Driftsform

  Driftsform: Region

  Primärvården möter personer i alla åldrar och med olika typer av besvär, skador, sjukdomar eller funktionsnedsättningar. Vi arbetar både hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande.

  Inom Primärvårdsrehab arbetar arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, psykosocialresurs, psykoterapeut och rehabassistent. Våra professioner har både en bred och fördjupad kompetens inom flera områden.

  Första besöket hos oss innebär alltid en bedömning och därefter görs en eventuell planering av insatser tillsammans med dig. Målformulering och utvärdering av behandling är en naturlig del av arbetet.

  Inom primärvårdsrehab erbjuder vi olika typer av gruppbehandling som kan bli aktuell för dig.

  Professionerna inom primärvårdsrehab samverkar och stödjer dig i din rehabilitering. Vi ingår också i vårdcentralernas rehabteam.

  Du kan nu som patient boka tid för nybesök till psykosocial resurs via 1177.se.

  Det går också att boka samt om/avboka till fysioterapeut på Sigfrid Primärvårdsrehab. Se länk för att komma till deras sida: https://www.1177.se/Hitta-vard/Kronoberg/Kontakt/Sigfrid-primarvardsrehab/

  • På våra dörrar finns information om att det är förbjudet att gå in i våra lokaler om du:

   känner dig förkyldhar feberhostarhar andningsbesvärhar halsont

   Vi uppskattar att du följer dessa anvisningar men många väljer oavsett att avboka sina besök på grund av oro för smitta. Många besök avbokas därför just nu, men vill du hellre ha ditt besök via video går det utmärkt. Ring oss så bokar vi ditt fysiska besök till video.

   VIDEOMÖTE via app patient.pdf

  • Våra arbetsterapeuter arbetar med evidensbaserade bedömningsinstrument och pedagogiska metoder och hjälpmedel för att hjälpa dig nå en så aktiv vardag som möjligt. Vi arbetar med allt från att hitta strategier i olika vardagsaktiviteter till att träna utförande i olika situationer som vid arbetsplatsen, fritidsaktivitet, utförande av aktiviteter i hemmet eller träning av nedsatt funktion.

   För att komma till oss kan du kontakta oss via telefon, din vårdcentral eller via 1177.se/vårdguiden

  • Våra fysioterapeuter/sjukgymnaster använder sig av olika evidensbaserade bedömningsinstrument samt pedagogiska och manuella behandlingsmetoder.

   Du kan vända dig till oss vid alla typer av besvär i rörelseapparaten liksom vid skador till följd av sjukdomar och funktionsnedsättning som påverkar din fysiska förmåga.

   Vi visar på sambandet mellan rörelse och hälsa och hur rörelse kan användas som medel för att leva ett aktivt liv med god livskvalité.

   För att komma till oss kan du kontakta oss på vår telefontid, din vårdcentral eller via 1177.se/vårdguiden

  • Vi arbetar med psykisk ohälsa och psykosocialt stöd. Vi använder oss av evidensbaserade bedömningsinstrument och olika behandlingsmetoder för att stödja dig i en så fungerande vardag som möjligt.

   Vi arbetar med allt från relationsproblem, livskriser till ångest och depression.

   Vi har även möjlighet att erbjuda psykoterapi efter bedömning via din vårdcentral.

  • Rehabiliteringskoordinator är en resurs för dig som patient när du riskerar bli eller är sjukskriven. Rehabiliteringskoordinator kan vara en kontaktperson för dig och den som lotsar och guidar kring insatser som du kan få från din vårdcentral, specialist sjukvård och andra myndigheter t.ex. Försäkringskassan. Du kan erbjudas information om vad som kan hända om du riskerar att bli eller är sjukskriven. Du kan även få ett samtal där dina resurser, begränsningar och behov tydliggörs utifrån den situation du är i.

   Kontakt via din vårdcentral.

  Besöksregler

  • Tänk på att inte bära starka parfymer i våra lokaler!

  Till toppen av sidan