Barn- och ungdomspsykiatri, Karlstad

Lagergrens gata 3

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
010-831 83 00
Öppet idag
 • 08:00 - 12:00
 • 12:45 - 16:30
Telefontid idag
 • 08:20 - 15:00Rådgivning

Fler tider och telefonnummer

Telefontider
 • Mån - Fre08:20 - 15:00 Rådgivning
Öppettider
 • Mån - Fre08:00 - 12:00
 • Mån - Fre12:45 - 16:30

Besöksadress:
Lagergrens gata 3
Län, kommun:
Värmlands län, Karlstad
Postadress:
Barn- och ungdomspsykiatri, Centralsjukhuset, 651 85 Karlstad

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Busslinje 7 för lokaltrafik, hållplats Inre Hamn

http://www.karlstad.se/

Barn- och ungdomspsykiatri

Barn- och ungdomspsykiatrin är till för barn och ungdomar 0-17 år och deras familjer.


Vi arbetar med att bedöma, utreda och behandla psykisk ohälsa. Ett vanligt sätt att komma i kontakt med barn- och ungdomspsykiatrin är att någon i familjen själv ringer till rådgivningen eller lämnar egen vårdbegäran via 1177. Ibland kan ett samtal med rådgivning per telefon vara ett tillräckligt stöd. Vi har inget remisstvång.


För egen vårdbegäran, använd e-tjänsterna genom att logga in på 1177.se.

Driftsform

Driftsform: Region

Information till patienter

Ålder

Vi tar emot patienter som är 17 år eller yngre. 

 • Vi behandlar och ger stöd till barn och ungdomar med olika typer av psykiatrisk problematik som kräver specialistvård.

 • Vi arbetar i första hand med intensiv familjevård där barnet eller ungdomen kan vara kvar i hemmet. I intensiv familjevård kombineras olika arbetsmetoder beroende på problematik. Metoderna som kan ingå är familjesamtal, hembesök, dagvård, telefonstöd i pågående ärenden samt akut telefonrådgivning.

 • Vi utför bedömningar och utredningar där det föreligger en neuropsykiatrisk frågeställning, samt erbjuder behandling och habiliterande insatser till barn och ungdomar med en neuropsykiatrisk diagnos.

  Mottagningarna är geografiskt indelade se tillhörighet nedan:

  Patienter boende i Torsby, Sunne, Hagfors, Munkfors, Eda, Arvika, Grums, Årjäng, Säffle och Hammarö samt boende i Karlstad med födelsedatum 1-15 tillhör neuropsykiatrisk mottagning 1.

  Patienter boende i Kil, Forshaga, Kristinehamn, Filipstad och Storfors samt boende i Karlstad med födelsedatum 16-31 tillhör neuropsykiatrisk mottagning 2.

 • Till oss kan du skicka in en egen vårdbegäran. Du kan antingen logga in till e-tjänsterna eller skriva ut pdf-dokumentet som du fyller i och skickar med posten.

  Barn som fyllt 13 år måste ha egen inloggning, det som behövs då är e-legitimation, mobilt bank-id eller koder via sms, läs mer här.

  Läs mer om Egen vårdbegäran.

Till toppen av sidan