Välj region för att få mer information från 1177.se

Välj region för att få mer information från 1177.se
karta

Barn- och ungdomsmottagningen i Karlshamn

Blekingesjukhuset, Länsmansvägen 1, byggnad 20, Karlshamn

Telefonnummer:

0454-73 10 63

Telefontider:

 • Mån-Tor08:00 - 15:00
 • Fre08:00 - 10:00

Öppettider:

 • Mån-Tor08:00 - 16:00
 • Fre08:00 - 12:30

Fler tider och telefonnummer

Besöksadress:
Blekingesjukhuset, Länsmansvägen 1, byggnad 20, Karlshamn
Vägbeskrivning:
När du kommer till huvudentréen tar du hiss A, till vänster om kassan upp till plan 4.
Län, kommun:
Blekinge län, Karlshamn
Postadress:
37480 Karlshamn
 • Här nedan hittar du en egenremiss som du kan spara ner och skriva ut. Fyll i uppgifterna och skicka med post till barn- och ungdomsmottagningen i Karlshamn.

 • Barnallergimottagning är en specialistmottagning för barnmedicinska sjukdomstillstånd med planerad verksamhet för dig med astma och/eller allergisk sjukdom. Mottagningen finns både i Karlskrona och Karlshamn Du kommer oftast till vår mottagning med remiss från din vårdcentral. Vi utreder med provtagning och lungfunktionstest. Efter utredning skickas ett svar till din vårdcentral för fortsatt uppföljning, vid omfattande astma- och allergibesvär fortsätter du uppföljningen på barnmottagningen.

 • På barn- och ungdomskliniken utreder och behandlar vi dig med blod- och cancersjukdomar. Det kan till exempel handla om blodbrist, talassemi eller leukemi. Utredning och behandling sker oftast i samarbete med Universitetssjukhuset i Lund. Besök kan ske både på våra mottagningar och på dagvården.

 • I diabetesteamet ingår barnläkare, barnsjuksköterska, dietist, kurator och lekterapeut. Vi träffar dig med diabetes som är 0-18 år. Vårt mål är att du ska ha ett liv så likt dina jämnåriga som möjligt. Detta vill vi uppnå gnom regelbundna mottagningsbesök på barnmottagningen i Karlshamn eller Karlskrona, diabetesskolor och på läger. Vi arbetar enligt nationella riktlinjer. För att uppfylla kvaliteten är vi anslutna till SWEDIABKIDS, ett nationellt register för barn- och ungdomsdiabetes.

 • Till oss kommer du som är under 18 år för utredning och behandling av hormonsjukdomar som sköldkörtelsjukdomar, tillväxthormonrubbningar och pubertetsrubbningar.

 • På barn- och ungdomsmottagningarna, dagvården och barn- och ungdomsavdelningen utreder och behandlar vi bekräftade eller misstänkta neurologiska sjukdomar och tillstånd som kramper, epilepsi och medfödda nervsjukdomar.

 • Vi är ett specialistteam som träffar dig som har sjukdomar i njurarna och urinvägarna. Det kan till exempel röra sig om  njursvikt, komplicerade urinvägsinfektioner, skador på nerver till nedre urinvägarna och missbildningar i njurarna. I teamet ingår barnläkare, uroterapeut och barnsjuksköterskor. Om har problem med förstoppning, kissar på dig eller vid sängvätning kan din vårdcentral hjälpa till med bedömning och behandling. Om denna behandling inte räcker till kan din vårdcentral skriva remiss till oss.

På barn- och ungdomskliniken ger vi specialiserad barnmedicinsk vård till alla barn och ungdomar upp till 18 år.


Vårt mål är att arbeta personcentrerat och vi arbetar utifrån Barnkonventionen och NOBABS standard.


Om du behöver söka vård för ditt sjuka barn kontaktar du i första hand din vårdcentral eller 1177 Vårdguiden.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region