Barn- och ungdomsavdelningen, Östersund

Kyrkgatan 14, 831 83 Östersund

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
063-15 31 08
Öppet idag
  • Dygnet runt

Fler tider och telefonnummer

Öppettider
  • Mån - SönDygnet runt

Besöksadress:
Kyrkgatan 14, 831 83 Östersund
Län, kommun:
Jämtlands län, Östersund
Postadress:
Östersunds sjukhus, 831 83 Östersund

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Följ skyltningen från huvudentrén på plan 6 till avdelning 108, barn och ungdom på plan 8.

Barn- och ungdomsavdelningen (avdelning 108) ger vård till barn och ungdomar från man föds fram tills man fyller 18 år . Vi tar emot patienter med olika medicinska, kirurgiska, öron- och ögon- och ortopediska sjukdomar. Avdelningen är i första hand en akutvårdsavdelning men bedriver även viss planerad vård. Vi som arbetar här är specialistutbildade för att ta hand om just barn och ungdomar. Vi har också ett nära samarbete med Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP).


Vi har erfarenhet av att barn och ungdomar mår bättre när vårdnadshavare finns på plats på avdelningen. På varje rum finns det sängplats för en förälder/vårdnadshavare, och om det finns behov av att båda föräldrarna/vårdnadshavarna är närvarande så försöker vi lösa även det.

På avdelningen finns även lekterapi. Lekterapin ska vara en frizon för barn och ungdomar som vårdas på sjukhuset. Barnen erbjuds lek och avkoppling i en trygg och barnvänlig miljö, där de kan träffa lekterapeuten på dagtid under vardagar. Om barnet inte kan komma till lekterapin, kommer lekterapeuten till barnet på avdelningen.

Det finns även möjlighet att nyttja lekterapin under kvällar och helger.


På avdelningen arbetar läkare, barnsjuksköterskor, sjuksköterskor, barn-/undersköterskor, dietist, sjukgymnast, kurator, lekterapeut samt lärare.

Mer information till dig som förälder/vårdnadshavare:

https://www.1177.se/Jamtland-Harjedalen/Tema/Barn-och-foraldrar/

Driftsform

Driftsform: Region

Information till patienter

Ålder

Vi tar emot patienter som är 18 år eller yngre.

Information till dig som ska besöka någon

Besöksregler

Fria besök – men barn och närstående som har varit i kontakt med smittor ber vi att kontakta avdelningen innan det eventuella besöket.

Till toppen av sidan