Bäckenfunktionsenheten, Magtarmmedicinska kliniken US

Universitetssjukhuset, Linköping

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.30–11.30
Tisdag07.30–11.30
Onsdag07.30–11.30
Torsdag07.30–11.30
Fredag07.30–11.00vid återbud välj 1
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.30–15.30
Tisdag07.30–15.30
Onsdag07.30–15.30
Torsdag07.30–15.30
Fredag07.30–14.30
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Universitetssjukhuset, Linköping
Län, kommun:
Östergötlands län, Linköping
Postadress:
Magtarmmedicinska kliniken, Universitetssjukhuset, 581 85 Linköping

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Efter att du anmält dig i norra eller södra entréns reception, ta hiss eller trappa till plan 09, gå därefter mot K eller L, mag- tarmmedicinska klinikens mottagning ligger mellan K och L.

Vänligen sitt ner och vänta i det blå väntrummet.

Driftsform: Region

Välkommen till Bäckenfunktionsenheten

Bäckenfunktionsenheten är en multidisciplinär enhet som tar hand om patienter med komplexa funktionella rubbningar i magtarmkanalen samt funktionsproblem i bäckenbotten. Vi träffar patienter med till exempel gas- och avföringsläckage, ändtarmssmärta och förstoppning. Hit kan du också remitteras om du har en svår IBS.

Vid Bäckenfunktionsenheten arbetar magtarmmedicinsk läkare, fysioterapeut, undersköterska, psykolog och dietist. Behandlingen utformas individuellt med ett personcentrerat fokus. Till vår hjälp har vi regelbundet behandlingskonferenser.

  • Välkommen till Bäckenfunktionsenheten!

    Vård inom Region Östergötland ska bedrivas med god kvalitet. Verksamheter inom Region Östergötland ska utföra sitt ordinarie vårduppdrag. För att detta ska ske så säkert som möjligt för alla våra patienter rekommenderar vi att du inte sitter och väntar i vårt väntrum någon längre tid utan kommer in till väntrummet lagom till din bokade besökstid. Detta för att hålla på den sociala distanseringen.

    För att ytterligare hålla på den sociala distanseringen så kan du kan komma direkt till Bäckenfunktionsenhetens väntrum utan att passera receptionen vid Norra entrén eller Södra entrén så hjälper vi dig att ankomstregistrera ditt besök. En faktura skickas hem till dig för besöket såvida du inte har frikort för vårdbesök. Alternativt kan du använda dig av apparaterna för självbetjäning som finns både vid den Norra entrén och den Södra entrén.

    Vänligen respektera att endast en person får följa med som stöd in på mottagningen.

    Om du har infektionssymtom, som feber, andningssvårigheter, hosta, snuva eller halsont så ska du avboka din tid. Du får därefter möjlighet att komma på ett besök när du är symtomfri.

  • Den information som finns hittills visar att de som har Inflammatorisk tarmsjukdom och/eller leversjukdom inte tillhör riskgruppen, inte heller vid behandling med immundämpande läkemedel.


    Vi uppmanar alla att följa råden från Folkhälsomyndigheten, vilka du finner i denna länk: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/. Där finns också generell information, och specifika råd till de som Folkhälsomyndigheten anser tillhöra riskgrupp.


    Oavsett om du tillhör riskgrupp eller inte så har vårdgivare inte skyldighet att skriva intyg för att till exempel möjliggöra hemarbete. Detta ansvar ligger på arbetsgivaren.

  • Patienter vid mag- tarmmedicinska kliniken kan begära att få intyg utfärdat. Debitering sker från 2021-01-01 enligt Region Östergötlands prislista och grupptaxesystem.

    Enligt Region Östergötlands regelverk finns ingen skyldighet att utfärda intyg på något annat språk än svenska. Patienten ansvarar själv för att få intyget översatt till önskat språk. Om intyg/utlåtande ändå ska utfärdas på annat språk än svenska ska timtaxa alltid tillämpas. I det fall intyg/utlåtande måste lämnas till översättare kommer även denna kostnad att debiteras.

    PRIS INKLUSIVE MOMS
    GRUPP 0 - 0 kr (avgiftsfritt)
    GRUPP 1 - 125 kr inkl moms, 25 kr
    GRUPP 2 - 250 kr inkl moms, 50 kr
    GRUPP 3 - 375 kr inkl moms, 75 kr
    GRUPP 4 - 500 kr inkl moms, 100 kr
    GRUPP 5 (TIMTAXA) - 1 000 kr inkl moms, 200 kr. (250 kr per 15 min, moms 50 kr)

    Exempel på avgiftsfria intyg är:
    • Intyg för tandvårdsstöd
    • Patientskadeförsäkringen
    • Intyg utfärdade till stiftelser.

    Vid begäran om utfärdade av intyg, vänligen fyll i blankett.

  • Patienter vid mag- tarmmedicinska kliniken kan begära att få journalkopior hemskickade, men i första hand hänvisar vi till 1177 e-tjänster varifrån patienten kostnadsfritt kan läsa och skriva ut sin journal.

    Om patienten önskar att vi skriver ut och skickar journalkopior sker enligt rutin med rekommenderad post till folkbokföringsadressen såvida inte patienten själv har annat önskemål. Debitering sker från 2021-01-01 enligt Region Östergötlands prislista.

    1-9 sidor utan avgift – rekommenderad post är då kostnadsfri.
    Från den 10:e sidan 60 kronor.
    För varje sida därutöver 6 kronor per blad.
    Avgift för eventuell rekommenderad post är då 64 kronor.
    För kopia av egen journal vid ett och samma tillfälle högst 300 kronor.

    Vid begäran om journalkopior, vänligen fyll i blankett.

  • Nytt från maj 2019 är att du kan ringa till vår telefonrådgivning dygnet runt och lämna kontaktuppgifter. Våra utringningstider kvarstår.

  • Nytt från januari 2017

    Från januari 2017 behöver du som har inkontinenshjälpmedel eller hjälpmedel för tarmtömning be din ordinarie förskrivare att skriva ut ditt hjälpmedel på nytt. Detta på grund av att region Östergötland byter distributör.

    För mer information:  http://www.1177.se/Ostergotland/Tema/Hjalpmedel/Artiklar/Inkontinens/Att-fa-ett-inkontinenshjalpmedel/

  • Remisskrav nej innebär enligt SKL (Sveriges kommuner och landsting) att landstingen enligt den nya patientlagen inte behöver en specialistvårdsremiss/betalningsförbindelse inom öppenvård för patienter som kommer från andra landsting.

    Samtliga patienter som söker vård på Mag- tarmmedicinska kliniken behöver en medicinsk remiss skriven av annan vårdinstans eller en egenvårdsremiss som du som patient skriver själv. Se länk: http://www.1177.se/Ostergotland/Regler-och-rattigheter/Remiss/

  • Fysioterapeuten utför bedömning och behandling av gas- och avföringsläckage, ändtarmssmärtor och funktionella rubbningar i magtarmkanalen. Vid behov genomför fysioterapeuten en ultraljudsundersökning av bäckenbottenmusklerna. Du får utefter denna bedömning individuellt anpassad behandling som du arbetar vidare med i hemmet för att positivt påverka det område som du behöver hjälp med.

  • Undersköterskan gör två olika typer av mätningar: en tryckmätning i analkanalen för att bedöma muskelfunktionen samt en volymmätning för att bedöma känsligheten i ändtarmen.

  • Vid behov träffar du en magtarmmedicinsk läkare för medicinsk behandling av funktionella rubbningar i magtarmkanalen samt funktionsproblem i bäckenbotten.

Remisskrav

Nej

Till toppen av sidan